Фан Клуб: Вардар

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не е баш веродостојно ова, напишано е врз база на шпекулации во наши медиуми...
Се надевам дека ќе излезе вистинито на крај...

EDIT: Фактички само го превеле текстот во мкд.мк :D
Изглеа не знаат како стојат кај нас стварите со медиуми :D А и кај нив е исто, само наслов прочитав па дека им веувам само на нив и на Мондо, викам да ве просветлам. :D

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=9057
Денес прв собир на екипата...
Јас искрено се надевам дека Ивановски ќе остане(знам дека нема, ама пуста надеж), бидејќи сакам да остане, браво за управата што го донесе Георгиев, палец доле за преговорите со Деспотовски и Маневски...

Vidic15

Капитенот
Член од
2 јули 2009
Мислења
601
Поени од реакции
511
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=9057
Денес прв собир на екипата...
Јас искрено се надевам дека Ивановски ќе остане(знам дека нема, ама пуста надеж), бидејќи сакам да остане, браво за управата што го донесе Георгиев, палец доле за преговорите со Деспотовски и Маневски...
Не го гледам Драган Горгиев (Гаго) на сликава уште не е кај вас или ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас мислев сериозен клуб е Вардар ама со продажбава на Фичо, не ми изгледа така, туку си продолжува традицијата на нашите клубови да ги продаваат најдобрите играчи по 1 сезона и пред да играат во Европа. Жално...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Јас мислев сериозен клуб е Вардар ама со продажбава на Фичо, не ми изгледа така, туку си продолжува традицијата на нашите клубови да ги продаваат најдобрите играчи по 1 сезона и пред да играат во Европа. Жално...
Не го продаваат Ивановски, туку е слободен играч и си бара ангажман во странство.
Сепак, донекаде си во право, слушнав дека во зимскиот преоден рок на неколку екипи го нуделе за 100.000 евра.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не го продаваат Ивановски, туку е слободен играч и си бара ангажман во странство.
Сепак, донекаде си во право, слушнав дека во зимскиот преоден рок на неколку екипи го нуделе за 100.000 евра.
Епа ете уште еден потег кој не ме мотивира дека Вардар прави промена некоја кај нас. Зема играч за 1 година а го нуди и зимата за нешто пари. Во нашиов фудбал таа практика треба да се искорени трендот за понуда на 1 година на играчите а најчесто и со опција да го напуштат клубот коа ќе имаат понуда од странство, нешто што е всушност аматерски договор, што воопшто не е добро за нашата лига. Вардар треба да почне прв со тоа, зашто моментално сепак е најсериозен како клуб, во поглед на структурата и потенцијалот. Фичо како најдобар играч требаше да му се понуди нов договор, секако незнам дали дали е понудено пред тоа и дали тој прифатил такво нешто, па да биде продаван, ете, барем зимава или после квалификациите за Европа, по можен неуспех и завршеток без натпревари во септември во Европа. Фичо и така не е потенцијал за само екипи кои имаат настапи во Европа па нешто да го кочи идниот клуб околу тоа што он изиграл некои натправари во Европа за Вардар летово. Али ете...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.095
Поени од реакции
74.900
Епа ете уште еден потег кој не ме мотивира дека Вардар прави промена некоја кај нас. Зема играч за 1 година а го нуди и зимата за нешто пари. Во нашиов фудбал таа практика треба да се искорени трендот за понуда на 1 година на играчите а најчесто и со опција да го напуштат клубот коа ќе имаат понуда од странство, нешто што е всушност аматерски договор, што воопшто не е добро за нашата лига. Вардар треба да почне прв со тоа, зашто моментално сепак е најсериозен како клуб, во поглед на структурата и потенцијалот. Фичо како најдобар играч требаше да му се понуди нов договор, секако незнам дали дали е понудено пред тоа и дали тој прифатил такво нешто, па да биде продаван, ете, барем зимава или после квалификациите за Европа, по можен неуспех и завршеток без натпревари во септември во Европа. Фичо и така не е потенцијал за само екипи кои имаат настапи во Европа па нешто да го кочи идниот клуб околу тоа што он изиграл некои натправари во Европа за Вардар летово. Али ете...
Почнавме со таков тренд, нема веќе потпишување на договори со кои играчот може да си отиде кога сака во текот на сезоната како што беше случај во минатото...
Е сега друга работа е што да потпишеш играч од јак калибар во одлични години, на повеќе од една година е малце потешка работа...
Чудо е и како Фичо остана до крај на сезонава, па камоли да го продолжи договорот.
Му беше понуден нов договор, ама реално неможеме да парираме на некои понуди кои ги добива од странство. Беше пробано да се продаде уште во зима бидејќи веќе се наѕираше дека ќе ја освоиме лигата, па клубот сакаше да лапне некој денар, пошто во лето секако го губевме без пари, откако се виде дека примарно му е да најде ангажман надвор од нашево очајно првенство...
Играње во една ваква лига може да значи само срагнација во кариерата на еден играч особено кога е во најплодните години...
Па реално само со огромни договори подобро од оние на странските екипи би можеле да го задржиме, а такво нешто нема да се случи, пошто буџетите на некои екипи кои го бараат се сто пати поголеми од нашиве...
Голем пех е што фудбалериве од Балканов интензивно почнаа да се селат во првенства во кои порано не оделе. Експанзијата на првенства како оние во Кина, Тајланд, Индонезија, да не зборам за Кореја, е погубно за нашиве екипи...
Фрлаат големи пари а земаат играчи од Балканскиве лиги, така да нема шанси да парираме.
Така го изгубивме Влатче, така ќе губиме играчи и во иднина.

Овде веќе не зависат работите од Вардар. Им се нудат договори колку што се средствата во клубот, ама не можеме да им понбудиме на пример појака лига, компетитвност и слични работи...
Да се направи Балканска лига ќе видиш како ќе почнат да доаѓаат играчи...
Плус ни треба успех во Европа, со тоа бар би можеле да привлечеме некои странци кои немаат поим какви се условите во нашата лига :D

Кога ќе се земе се на се, ако еден играч е фатен во радарот на странски клубови, Вардар неможе многу да направи за да ги задржи безразлика дали имаат договор, а камоли кога договорот им истекува...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Да да, италјани... ко што арапи беа заинтересирани за Тетекс, американци за Пелистер и тако даље... Освен инвестирање на некој локален спонзор, не се надевајте на друго.

Требаше градот да фрли пари уште година две... (n)

Туку, ме интересира, знамето со грбот на градот, го носите на трибина од сезонава или од порано !? :)
Одамна си е тоа бе милсам дека има две такви едното црно и едното црвено

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
Да се обезбеди пренос со Црвена Звезда.. Да гледаме на ТВ или на интернет.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Абе брат за нашата утакмица има уше месец дена ,а за овие шкендија ,метларуг ич не ми чуе бе кај сакаат нека играат и во Тирана и во Софија ,важно за нас ќе биде готов стадионот и доколку поминат некој од овие шабанскиве екипи прво коло и они второ коло ќе играат на градски

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Абе брат за нашата утакмица има уше месец дена ,а за овие шкендија ,метларуг ич не ми чуе бе кај сакаат нека играат и во Тирана и во Софија ,важно за нас ќе биде готов стадионот и доколку поминат некој од овие шабанскиве екипи прво коло и они второ коло ќе играат на градски
Па само за тревата да биде како што треба потребни се повеќе од месец дена.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Па само за тревата да биде како што треба потребни се повеќе од месец дена.
Па нема да има некој голем проблем една недела помалку ако стои ,и така како што се гелда веќе спремно за поставување на тревата ,и сега работат на патеката
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 17:44 ---
Инаку одлично што им дале рок до понеделник да одговорат на Маневски,Тодоровски,Деспотовкси и останатите играчи што се преговара да одговорат дали прифаќаат договор или ќе си бараат екипи во странство.Доста беше со тоа што си научиле ако не најдам екипа во странство ќе потпишам за Вардар и така да не ебаваат цело лето.

Kajgana Shop

На врв Bottom