Фан Клуб: Арсенал

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.047
Поени од реакции
6.714
Ko shto chitam na twitter, RIce dobil nekoja povreda, isto i Veira pred kraj na poluvreme se povredi. Shansata na Jesus ne otepa, taa koga ispadna samo so golman i koga ja izofchari, odma posle taa primivme gol... World Class ST ne go promashuva toa. Vtoro poluvreme haosno, Jorginho...
Автоматски споено мислење:

Vtorovo poluvreme dokazha koja mashina e Rice, sam ja drzheshe sredinata vo prvo. Bez nego haos.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.106
Поени од реакции
13.185
Среќа Тотенхем што играа само бод да земат, појачуваа брзина само кога имаа негатива, кога беше егал чуваа резултат, иначе печени бевме за пораз денес. Лошо е многу што не успеавме да искористиме такви воведни 35 минути и две 1 на 1 со голман шанси (Нкетиа и Жезус), Тотенхем не знаеа главата кај им е, на крај пак испадна она непишаното фудбалско правило “кој не ги користи шансите брзо му следува казната“. Тимот реално е ослабнат во споредба со ланскиот, доколку се сите здрави ослабнат е само за една позиција (CMF на Џака), да се најде некој јунак дали ЕСР(малку веројатно) дали некој од младинциве, дали да се пазари некој што ќе ја игра таа позиција, бидејќи очигледно Хавертц не може. Веќе го имаме победничкиот менталитет и не сме веќе смешка клуб тоа е факт, и со ваков тим би имале 80+ и топ4, ама мислам дека веќе не се амбиции 80 поени, туку сериозен напад на Сити и на титулата, нешто од кое сме реално далеку според се прикажано. Драго ми е што Габриел го вратија во игра, дека формацијата првите 3 кола на ништо не личеше. Би сакал и Салиба да го пофалам денес, изгази дечкото, има страшен тајминг за старт и секој старт му е крајно сигурен, зрело игра, а е толку млад.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.047
Поени од реакции
6.714
Тимот реално е ослабнат во споредба со ланскиот, доколку се сите здрави ослабнат е само за една позиција (CMF на Џака), да се најде некој јунак дали ЕСР(малку веројатно) дали некој од младинциве, дали да се пазари некој што ќе ја игра таа позиција, бидејќи очигледно Хавертц не може.
Viera e top na taa pozicija sega za sega, i denes beshe dobar vo prvo poluvreme.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.700
Поени од реакции
12.694
Не знам зошто толкав хејт кон Рајс посебно али очигледно те ослепува
Далеку е од лош, ама лимитиран е офанзивно и за проигрување. Позиционирањето во транзиција му е исто лошо. Можеби е сеуште навика за во нов систем, али сигурно Парти подобро ја одработуваше таа работа. Сеа, со здрав Парти, или ќе иаме ептен ригидна и дефанзивна средина ( и буквално се ќе биди на Одегард ) или Рајс ќе ја игра позицијата на Парти, а овој ќе се трансформира како Џака...

Се на се, Рајс во спорерба со цела кариера на Џака во Арсенал, не можам да судам, пошто Џака имаше кошмар сезони, ама за она што го изигра Џака лани, ниту Рајс, нит Парти, ниту Виера, се моментално блиску до него.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.830
Поени од реакции
490
Додека имаме играч како ЕнКечиа да играе по 100 минути на утакмица и да не придонесува ништо за тимот, само да утрчува и скока на противничките играчи и трче како мува без глава, нема шо да бараме и да се бркаме со Сити за титула.
Го преживеаме Вилок - се преродиме со Одегард, сега фале уште тешкиот БОТ ЕнКечиа да го преживејме.
2 те утакмици што губиме по 2 поена одат вина на Артета!

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.106
Поени од реакции
13.185
Вилок е супер во Њукасл, Велбек исто си гази во Брајтон и Нкетиа е добар играч за ротација, си има свои квалитети. Само не може да е прв избор, бидејќи нема единственото нешто што му е потребно на шпиц, а тоа е завршница. Али не би плукал јас по него, се од себе дава кога е на терен, тие му се квалитетите, ограничени се, попрво би плукал по некој што не се труди или што глуми ѕвезда над другите и бара поголема плата и го уценува клубот.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.830
Поени од реакции
490
ЕнКечиа нема никакви квалитети за во Арсенал, за во Палас може има а за во Арсенал да играе повеќе од 30% од утакмиците како стартер е чиста загуба за Арсенал. Мора да се земе квалитет и асален шпиц.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.106
Поени од реакции
13.185
Единствена причина поради која победивме е фактот што Виса не е Ајван Тони, али добар е резултатов со оглед на поставата, не дека изобилуваме со здрави играчи особено на крилните позиции, па да имавме некој избор. :D

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.424
Поени од реакции
6.066
Артета си игра курот со Сака. И самиот не знае оти не го вади
За да се повреди, се да му ебам шо и на 0-3 не ги вади Сака-Оде.
Уствари да имаше дадено и втор гол и да се бори за хетрик ќе го сменеше и на полувреме…

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.106
Поени од реакции
13.185
Ќе си пукнев од мака ЕСР денес што не даде гол, страшна елеганција од играч е, колку само лесно се движи и наоѓа едноставни решенија без да ја задржува топката, шутот му е исто многу прецизен, само на сила во шутот да поработи, ама може и баш такви меки шутеви а прецизни прават елеганцијата да е поголема, никогаш не ги пука, нешто ко Озил стил. Колку за Мартинели што се радував да успее, толку и за ЕСР.

Патем да успеавме да дадеме уште некој гол против Тотенхем од тие 100% шанси што ги имавме во првите 35 минути кога кокошките не знаеа главата кај им е, сега ќе си бевме единствен непоразен тим во лигата.

Kajgana Shop

На врв Bottom