Фан Клуб: Арсенал

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.619
Поени од реакции
12.431
Иначе Лихштајнер позитивно ме изненади.
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Едино нешто што вредеше на утакмицава беа Лихштајнер и Гендузи. Лаказет исто не беше лош, Тореира за тоа време што го помина на теренот беше океј.
 
Член од
30 јули 2008
Мислења
4.314
Поени од реакции
2.840
Едино што ми се свиде што го извади Џака. Да беше Венгер немаше шанса тоа да се деси. Плус и рамзи. Под венгер колку и да играа лошо не ги чепкаше. Едино му замеруам што можеше мики да го извади наместо рамзи. Друго Сократис не беше лош. Еден на еден добро се држеше. Белерин малку покажа прогрес денес иако мислам дека може и подобро. Линкштајнер, колку само дрскост има во него. Нешто што ни фали одамна. Сепак имам верба дека ќе се смени на подобро затоа што емери не е како Венгер цело време со иста тактика во текот на цел натпревар. Менуваше тражеше излез. Само уште да ги научи полесно да ја изнесуаат топката. Тоа им останало изгледа од Венгер. Али до душа треба и играчи за тоа Џака не е таков. Таков беше Казорла тип што знаеше да пренесе топка. Се надевам тореира во тоа поле ќе е подобар.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.157
Поени од реакции
107.583
Јебига, ви следи турбулентен период, нормално е тоа после промена на тренер кој 20 години ти бил у клубот. Тапа малце за Арсенал што Сити и Челзи им се првите две кола, да беше некоја од послабите екипи ќе имаше Емери можност со 3 бода да ја започне сезоната и да наталожи самодоверба во играчите.

Озил е умрен играч, мислам дека нема фудбал веќе во овој, исто Михтаријан беше камен денес. Тој малиот со косицата ко Фелаини е добар играч, се гледа дека разбира фудбал и дека ќе го биде, само да не го закова Емери без врска на клупа.
 
Член од
16 јули 2013
Мислења
3.865
Поени од реакции
4.368
Лака место Мики,Тореира место Џака и лево Монреал наредна со Челзи а Лихтштајнер да му прави притисок на Белерин десно пошто и на Лихтштајнер природно му е десно.
 

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.291
Поени од реакции
12.645
Озил е умрен играч, мислам дека нема фудбал веќе во овој, исто Михтаријан беше камен денес. Тој малиот со косицата ко Фелаини е добар играч, се гледа дека разбира фудбал и дека ќе го биде, само да не го закова Емери без врска на клупа.
Озил е најголемата кочница во клубов да се проба нов систем, ако видиш низ големите тимови никој не игра со класичен АМ играч, и тие шо беа АМ играчи сега се ЦМ или ДМ или пак крило, ама Озил не може да ја направи таа транзиција оти има 0 физички предиспозиции.
Чисти примери ти се Силва, Казорла, Де Брујн, Иско, Модрич, Алкантара, Хамес, Кутињо сите овие играчи кариерата ја започнаа ко АМФ, а сега играат поназад или во ретки случаеви крило, ној Ло Целсо од ПСЖ дури и на ДМ позиција игра, вечра го видовме младиот Андрес за Јунајтед дека игра ДМ, а важи за АМ.
Да бевме 90ти години Озил ќе беше одличен играч, ама сега сме 2020 уште малце, нема место за играчи шо си трчкаат ноншалантно по теренот.

Мислам дека му го продолжија договорот оти носи многу фанови на свој грб, во топ5 играчи е по популарност на социјалните мрежи, многу фанови има од муслиманска вероисповед, ама се тоа е џабе кога клубот на терен страда од него.
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.055
Поени од реакции
12.937

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.459
Поени од реакции
10.156
Баравте смена на тренерската позиција,за подобрување пред се резултатски и еве подобрување.Од 0-3 спаднавме на 0-2 со Сити.Хумор на ниво.
Момент на натпреварот беше дефинитивно вадењето на Ремзи у 54 минута.Како бе успева да се сопка трчајќи бе у пм,ова никогаш нема да ми стане јасно.Велбек барем од топка се сопка.Овој во трчењето ти е исти ко бебе кога почнува да проодува.Оди оди,се затрчува и одеднаш бам на земја.Рипит.Тоа е Арон Ремзи.
Не можам дури ни на нашиов тренерски маг Емери да му замерам уште долг долг период поради две причини.Првата е очигледно товарот што го носи на плеќите,огромен притисок,зошто после 22 години има смена на тренерската позиција и тоа го заменува Венгер.Втората е поради кретенската управа на чело со гомнарот Кроенке и целата трансфер политика.
Некупувањето на крило барем денес се виде најубаво колку беше лош потег.Се надевам дека нема да се во играта тоа како изминува утакмица по утакмица.Мики и Озил по крило,ги видовме и двајцата,т.е не ги видовме.Малото Гуендози и покрај неколкуте грешки се гледа дека го владее фудбалот и го нема тој пичкарски карактер да се крие од топка,напротив.Може да биде играчиште малово.Другите не ми се коментираат.
Само напорно работење,масовно подобрување на одбраната и средината со Тореира на чело и играње во нападот со Лаказет и Обамејанг,тоа сакам да го гледам.И да,долго најавуваниот пресинг.Сакам да гледам гризење,ненормален пресинг.Во ова поле мора 200% напредок.
Нема што да му замерувам на Емери,освен неиграњето на Лаказет и Обамејанг заедно како и на Тореира.Џака инстантно клупа,а исто и Чех доколку се негува ваков фудбал,започнување на акцијата од голманот.Далеку е Чех од таков голман со добра пас игра.Денес одбрани многу многу ама и потона со неколку грешка пасови,замалку автогол итн.
И реално на сето ова,Сити за прва утакмица,како и да ја вртиме тоа е тоа.
Наредна недела сакам да видам победа,да изгинат на терен,да го измочат тоа малото клубче после долго време у гости.
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.055
Поени од реакции
12.937
Ептен се согласувам, порадо би гледал играч како Гуендози што сите случувања ќе се околу него и што цело време ќе се отвара да прими топка и да влезе во дуел со играч, по цена и да направи неколку грешки и кикса, отколку да гледам играчи како Озил, Ремзи и Мики што може да помине цело полувреме без да сфатиш дека некој од нив е во стартни 11 и тотално да немаат никаков удел во играта, како да одат на дејт после натпреварот па гледаат да не се испотат седејќи и криејќи се некаде по страна. Да се склопат убаво Тореира и Гуендози едниот да е строго дмф, друг нешто меѓу цмф и дмф, креативец, и двајцата да знаат да изнесат топка и да не се плашат од дуел, и на бел коњ сме за средината.
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.055
Поени од реакции
12.937
Чех треба само да увиде сам или да му се каже да ја рога топката, да не гледа повеќе начин да проигра кога му се врши притисок, туку само просто да ја исфрли напред. Бидејќи и кога проигрува со одбраната, или му подава на играч кој има зад грб одма играч, или тотално грешно подава. Друго реално добро бранеше, головите и двата нема никаква вина, при корнери е многу посигурен од Оспина, не прави грешки во смисла да прими гол во страната што ја брани, затвара агол кога играч му шутира од страна, и дури одлично брани и се поставува 1 на 1, за такви работи е сеуште сигурен и има магистрирано. Само да не се претвори во тежок киксер, бидејќи освен ова од видеото, уште два три пати подаде грешно, еднаш Мустафи спаси знам, еднаш Гуендози, тоа е што е, изгубил прецизност во нозете може и сила, само нека ја рога напред да ја исфрли, дури има во главата, вреди уште, па макар и за резервен голман.
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.044
Поени од реакции
7.069
“He has to have four transfer windows to make this team his. It’s not Chelsea here, by the way. I don’t think this is short term, the recruitment has been so bad there over this last three or four years. It’s going to take basically two or three, four transfer windows to sort this out. This is a great coach, Unai Emery, he needs three or four transfer windows. You could bring Pep Guardiola in here. It took Pep Guardiola three transfer windows at City. Pep Guardiola, the greatest coach in the world with the biggest budget, it’s going to take him [Emery] more than that." [Sky Sports]

- Gary Neville on Emery and Arsenal
 

Kajgana Shop

На врв Bottom