Фан Клуб: Алумина

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
cekaj ako mi kazuvas za namesteni utakmici edinstvena sto redi ekipa vo vtora liga e ekipata na ohrid. gi gledav kaj nas vo prilep so alumina ona bese stram za fudbalot. sudiite 200% potkupeni. utakmicava pocnuva i eden od igracive na alumina pravi start okolu 20 metri od golot i igrac od ohrid od kaj niv pred gol trca i mu odi na golmanot na alumina i go nokautira i sudijata so site sili edvaj zolt karton mu dade. ona da bese negde vo druga liga zasluzuva barem 6 mesecna suspenzija i taka cel natprevar sudiite svirea za ohrid i nekako ja dobiaa utakmicata i od togas ohrid e spasen vo ligava.
Веќе 15/6 години ги пратам спортските збиднувања во Македонија, и морам да кажам дека кога се работи за Охрид, не е ова првпат да се случуваат вакви работи. Не дека немало местени утакмици, еве Брегалница ќе остане во лига со местени утакмици на крајот на сезонава, сега би требало да извлечат бод во Железера, ама нема тепање и слично. Мислам дека беше сезона 2001/02, Охдир се бореше за опстанок, и играше дома со Башкими, а Башкими беше 3/4 на табела без шанси за влез во прва лига, но сакаше клубов поштено да си одигра до крај. Победи Охрид, а на Башкими му беа досудени 90-тина офсајди.

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Алумина-Слога Југомагнат 2:1
Ги гледав последниве 20 минути од натпреварот зошто знаев дека ќе биде наместен. Смилевски, голманот на Алумина, одбрани пенал, но подоцна Слога го постигна почесниот гол, за договорениот еден гол разлика во корист Алумина.

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Мала информација ако може да добијам дали дечкото на сликата што е голманот е Дејан Смилевски.

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Знам дека се презива Смилевски, а името не му го знам.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Шо ви реков дека ке опстане алумина а ? не ми веруваа некои

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
alumina se raspadna:toe:
И мене ми е криво за Алумина, бидејќи фамилијарно сум поврзан со него, дедо ми бил во управата на Алумина кон крајот на 70-тите, кога клубот ги забележал најголемите успеси во своето постоење, знам милион случки поврзани од тоа време, а и како дете ме има носено на натпревари. Времето ќе покаже дали ќе почне да од општинска лига да се натпреварува.

Член од
1 септември 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
alumina ke igra sega vo 4 liga, na nejzino mesto vo vtora liga ke igra bregalnica a prvenstvoto pocnuva na 21 septemvri

F i c O

Шампион во домино на 100м
Член од
17 септември 2008
Мислења
233
Поени од реакции
5
alumina sega e sostavena od mladi igraci i mislam deka ke se natprevaruvaat vo taa cetvrta liga ili pa gradska ne znam kako mu doaga toa:wink:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И мене ми е криво за Алумина, бидејќи фамилијарно сум поврзан со него, дедо ми бил во управата на Алумина кон крајот на 70-тите, кога клубот ги забележал најголемите успеси во своето постоење, знам милион случки поврзани од тоа време, а и како дете ме има носено на натпревари. Времето ќе покаже дали ќе почне да од општинска лига да се натпреварува.
И дедо ми покојни беше во управата во 70тите зашто беше главуч во фабриката. Татко ми ми има кажувано за еден натпревар кога одкога бил исфрлен голманот од игра морал некој играч да застане на голот. И ѕверот одбранил пенал и тоа со парада. Штета за Алумина зашто половина тим го знаев кои беа моја генерација.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
регионална лига се мислам настапуваат со млади играчи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom