Фан Клуб: Академија Пандев

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Da bideme iskreni tie pari od vleznicite nema nisto da im smenat ni na Belasica nitu na A. Pandev, bez razlika kolku i da im se losi odnosite za dobroto na fudbalot i Strumica, trebase da dozvolat derbito da se odigra na gradskiot stadion...
Ama, neli sekade se igra fudbalot samo za publika samo ovde ne...
toa sega so parite od vleznicite e samo kapak, glavniot argument e sto bea ucenuvani od strana na belasica. i spored mene klubovite voobicno treba da se trudat da ima sto povise publika, no akademija pandev da gi prifatese predlozite na belasica definitivno ke popustese previse. ne moze nekoj da te zafrkava i nekolku meseci pokasno da rabotis po negovo. toa bas e filmot vo koj se naogaat ljuge kako pinda, pravi sto sakas, a sledniot den se ponasas ko nisto da ne se slucilo i drugata strana e kriva ako ti zameruva za prethodnite greski. jas licno da bev vo upravata na akademija pandev vo ovoj slucaj bas istite odluki ke gi donesev.

Идиотизмот не е во тоа што не прифатиле на Младост да играат тоа во потполност ги разбирам, туку ставувањето на забрана за влез на навивачи со обележја на Беласица.
toa e pravilo koe vazi za site klubovi koga e vo prasanje stadion kako toj vo turnovo so samo edna tribina. sekoj navivac na belasica moze da prisustvuva na natprevarot, ama ne organizirano. navivacite na belasica mozat da vlezat kako obicni gledaci i da navivaat za belasica, toa nema nikoj da go spreci.

vidi, razbiram deka situacijata so belasica i akademija pandev e malku specificna, no treba tuka i da se razbere deka akademija pandev sepak e klub koj postoi 8 godini i se trudi da funkcionira kako normalen klub. ne se tie farm tim na belasica pa sega aj ke pravat isklucoci za razni raboti. ne postojat 30, 50 ili 100 godini, no klubot veke funkcionira odlicno za makedonski standard i valjda imaat zelba da funkcioniraat bez nekoja vrska so belasica, taka sto logicno e odlukite koi gi nosat da ne zavisat od toa sto i odgovara na belasica.

inaku e steta sto ne mu se dozvoli na pandev da ja prezemi belasica, toa verojatno ke bese najpametnata kombinacija i za pandev i pred se za belasica. siguren sum pandev da imase uste podrska od opstinata (vo smisla site sredstva koi sega gi dobiva belasica da gi dobivase pandev kako sopstvenik na belasica) + da gi vlozese parite koi gi vlozi vo akademija pandev deka sega belasica ke bese na level so shkendija i vardar. pandev frli nekolku milioni samo za da ja sredi infrstrukturata (a se uste ne e gotovo), da go imase pod koncesija stadionot na belasica zaedno so belasica nema da mu trebaa tolku pari za infrastrukturata i ke mozese uste povise da vlozi vo timot i mladinskiot pogon. objektivno go pratam nasiot fudbal, ne sum fan na ni eden klub, i mislam deka akademija pandev raboti mozda i najefektivno. go imaat najmladiot sostav vo 1. MFL so starten tim vo koj nema ni eden "amaterski" lik (kako sto e slucaj kaj ostanatite pomali prvoligasi), a platite ne im se mnogu visoki osven tie na postarite 3 (sikov, stojkov, pandev) koi figuriraat kako mentori za pomladite. dodatno imaat samo eden stranec pod dogovor (golmanot cubrakovic bidejki letoska ne mozea da najdat asalen makedonski golman), site ostanati prvoligasi imaat minimum trojca stranci pod dogovor. da imaa uste 200.000 godisno kako pomos od opstinata i tie pari da mozea on top da gi vlozat za igraci ke mozea da donesat uste 2-3 kvalitetni igraci, a spored mene toa ke bese dovolno za da zavrsat sigurno barem na treta pozicija so moznost ako se funkcionira dobro da se vklucat i vo borba za vrvot.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom