Фан Клуб: Јувентус

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Амаури секаде може да игра добро и да дава голови само кај нас не може.Има нешто чудно тука.Мислам дека Конте ке го задржи малце во летниот камп и ке проба да игра со него и да види дали може малерот да му го скрши и да почне да игра со екипата како што треба.Ама знаеме што значи на тренинг да даваш голови па на утакмица а и не сум многу уверен дека ке успее да го убеди тренерот и да остане.Амаури е еден од баксузите кои мораат да го напуштат Јуве летово по секоја цена.Јакинта ако го имаме здрав тој е далеку подобра опација од косата.Би сакал да бев таму со нив на летниот камп..
Амаури е зад Ква,Матри и Тони(Јакинта две третини беше повреден) - нема што да бара во овој тим,не е до баксузот туку играчот доживеа стагнација место обратното - експанзија

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Ако ме прашувате мене јас би го зел Зарате за 25-6 милиони + Баштош ако има потреба и Видал ма да ми се допаѓа многу Косу кој 3 сезони со ред беше најдобар во асистентции во Серија А....и силвестре кој беше зверски CB минатата сезона

--- Lich-- Silvestre/Bonucci- Chielini--Ziegler--
-------------Vidal----Pirlo----Marchisio--------
---------------Krasic---Matri---Zarate?LWST---

Zarate како лев крилест напаѓач ....а доколку е повреден пирло
------------------Vidal------------Marchisio------
------------------------Cossu-----------
--- надополнето: Jul 8, 2011 3:41 AM ---

moeto najnovo :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.138
Абе гледам секој ни го исмејува вториов дрес, демек бил за никаде, ама им го знам јас нив проблемот. Криво им е што на дресот има 3 ѕвезди :)

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Абе гледам секој ни го исмејува вториов дрес, демек бил за никаде, ама им го знам јас нив проблемот. Криво им е што на дресот има 3 ѕвезди :)
Абе пуста љубомора!
--- надополнето: Jul 8, 2011 9:15 AM ---
Е сега да сме паметни да па да искористиме шанса!

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Што ќе ни е ова дрво?
Не би рекол дека е дрво...Реал не сака да го задржи зошто има доста напаѓачи,во Сити прави проблеми и уште на првата понудата ќе го дадат,а ние бевме заинтересирани една време за позајмица,така да сите комбинации се отворени!

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
И шинтер се приклучил во трката по Видал ....
А Околу Агуеро, Роси, многу позрело е да се купи Роси(кој веројатно многу лесно ке се вклопи во тимот,и кој е веќе докажан голгетер) според мене, за да останат повеќе пари за другите кризни позиции. Последните две три сезони ги фрламе парите само во навална линија, но со лоша одбрана и среден ред џабе ни се и Меси, Роналдо и Руни во шпиц.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
И шинтер се приклучил во трката по Видал ....
А Околу Агуеро, Роси, многу позрело е да се купи Роси(кој веројатно многу лесно ке се вклопи во тимот,и кој е веќе докажан голгетер) според мене, за да останат повеќе пари за другите кризни позиции. Последните две три сезони ги фрламе парите само во навална линија, но со лоша одбрана и среден ред џабе ни се и Меси, Роналдо и Руни во шпиц.
Роси можиме да го земиме за 30 милиони ама проблемот е тоа што Роси не е замена за Дел Пиеро не е таков тип на играч. Роси е хибрид како Квајарела само што Quagli има подобра контрола на топката и подобра визија бар според мене. Со Роси нема ништо да постигнеме само голема плата и еден од Matri/Quagli на клупа а додека добиваме играч ист како Quagli во стил на игра а трошиме мн пари. Роси има само стравотно добар шут според мене ама сепак тоа е мое мислење.

Агуеро е играч кој никогаш не решил голем натпревар ама има потенцијал и има талент то е несомнено но 45 милиони според мене за него се многу големи пари и плус плата 7.5 милиони по сезона не е мала работа. Некој ке речи ке го продајме амаури дајте ова она ..ама џабе е то е само воздух теорија која сега за сега не држи додека тој не си оди и плус можи некои не го сакате мело али ако бега Агуеро 100% го губиме мело зошто да си отвораме нова работа и да купуваме Диара или нз кој ..Би прифатил Видал бидејки е одличен..

Јас би го зел како што реков погоре Зарате за 20-23 милиони. Баштош за лево крило ...нападот ке биде неверојатно добар но сепак тоа е само мое мислење =)

И да надополнам како што рече проблемот на јувентус не му е постигнувањето голови туку примаме голови како ненормални е тоа е нашиот проблем но верувам дека со Лихштајнер ке се бар пола од тоа а имам доверба и во Зиглер

позз

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Агуеро е тип на играч кој може тимот да го носи на грб. Гроси е убер преценет фудбалер кој му е мега непотребен на Јувентус. Не гледам како тој ке може да го подигне нивото на игра на тимот. За плеткалово не би дал повеке од 13-14 милиони. Башка има и грда фаца.

Агуеро е она што недостасува. Евентуален трансфер на Гроси само ке ме доубеди да си го чувам здравјето нареднава сезона. Ангажманот на Конте беше само почеток. . .

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Бројчињата за следната сезона

1 Buffon
2 Motta
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
6 Grosso
7 Pepe
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
14 Pazienza
15 Barzagli
16 Ziegler
18 Quagliarella
19 Bonucci
20 Toni
21 Pirlo
23 Grygera
25 Martinez
26 Lichtsteiner
27 Krasic
29 De Ceglie
32 Matri
33 Sorensen

Без бројчиња, ама тренираат:

Amauri
De Silvestro
Kirev
Manninger
Marrone
Storari

Не тренираат:

Tiago
Almiron
Ekdal
Giandonato
Iago Falqué
Immobile
Pasquato

Новајлиите:

14 Pazienza (ex Aquilani)
16 Ziegler
21 Pirlo (ex Grygera)
26 Lichtsteiner (ex Rinaudo)

Промените:

Pepe će nositi broj 7, koji je prošle sezone nosio Salihamidžić. Grygera preuzima broj 23, koji je nosio Pepe, a njegov dosadašnji broj 21 je preuzeo Pirlo. Sorensen se "spustio" sa 43 na 33.

- Извор - ЈувеБалкан

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Бројчињата за следната сезона

1 Buffon
2 Motta
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
6 Grosso
7 Pepe
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
14 Pazienza
15 Barzagli
16 Ziegler
18 Quagliarella
19 Bonucci
20 Toni
21 Pirlo
23 Grygera
25 Martinez
26 Lichtsteiner
27 Krasic
29 De Ceglie
32 Matri
33 Sorensen

Без бројчиња, ама тренираат:

Amauri
De Silvestro
Kirev
Manninger
Marrone
Storari

Не тренираат:

Tiago
Almiron
Ekdal
Giandonato
Iago Falqué
Immobile
Pasquato

Новајлиите:

14 Pazienza (ex Aquilani)
16 Ziegler
21 Pirlo (ex Grygera)
26 Lichtsteiner (ex Rinaudo)

Промените:

Pepe će nositi broj 7, koji je prošle sezone nosio Salihamidžić. Grygera preuzima broj 23, koji je nosio Pepe, a njegov dosadašnji broj 21 je preuzeo Pirlo. Sorensen se "spustio" sa 43 na 33.

- Извор - ЈувеБалкан
Чудно ми е што Красич не ја зеде 17ката. Овој број го носи за Србија и кога беше во ЦСКА. 11ката остана слободна за Агуеро ако не му ја земи пред него Бастош:)

Kajgana Shop

На врв Bottom