Фан Клуб: Јувентус

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
OFFICIAL: Juventus, approved the capital increase

And 'finished the special Board of Directors of Juventus to define the corporate capital increase. Which will increase to 120 million euros, the same as the official Juventus in a statement on its website. The development plan should be considered until the season 2015/2016. Exor, which controls 60% stake in Juventus, has committed to subscribe its share, amounting to 72 million and, possibly, a share in excess of the stock options attributable to its own, up to a maximum of 9 million , corresponding to the share held by Lafico (7.5% of the share capital).

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Е ај еве им пари, сеа да видиме шо ќе напраат...

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Џовинко официјално премина во Парма ?

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Мислам дека е откупен само половина од договорот на Џовинко. Колку што се сеќавам тој беше даден на позајмица во Парма со можност да ја откупат половината од договорот на Џовинко. Барем јас така паметам :)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Мислам дека е откупен само половина од договорот на Џовинко. Колку што се сеќавам тој беше даден на позајмица во Парма со можност да ја откупат половината од договорот на Џовинко. Барем јас така паметам :)
Ciao Seba! Официјално Парма го откупиОфицијално Парма откупи половина од договорот на Себастијан Џовинко. Денес претседателот на Парма - Гиради ја даде следнава изјава:
„Официјалното право на откуп на половина од Џовинко го искористивме денес, затоа ова е дефинитивно и официјално соопштение кои им го подаруваме на нашите навивачи. Верувам дека ова е одличен трансфер потег на Парма“
Договорот има важност од 1-ви Јули, а Јувентус за половината на Џовинко треба да добие околу €2.7M

Гиради истотака ја истакна желбата да го задржи и Амаури
„Јасно е дека би било сон да го имаме и Амаури, бидејќи е фудбалер кој ни даде многу и истотака е играч кој има одличен карактер. Меѓутоа, повторувам, тој е играч на Јувентус, затоа треба да го почитуваме ова, а во моментов нема ништо конкретно“.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
немојте да мислите дека сите пари ќе одат на трансфери
прво да се покрие минусот а второ парите се за следните 3 години :/ така да палете свеќа марота да троши паметно

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Значи "секоја чест" на Марота...глуп е ко куров(извинете вака на изразот) значи купува дрва(мислам на Мота) а дава надежи како Пасквато,Имобиле,Роси,Бониперти и Џиандонато!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
за малиот навистина ми е жал - можеше барем како резерва да се искористи и тоа многу добро......барем во Парма ќе има комплетна минутажа- нека му е со среќа

Kajgana Shop

На врв Bottom