Фан Клуб: Јувентус

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Веќе кога зборуваме за купување на играчи,да си ги кажам и ја моите желби(оние кои реално би можеле да дојдат на лето).:)

Одбраната ни е топ,можеби најаката страна на тимот,тоа се гледа и по бројот на примени голови.На лето би ни требал лев бек(Коларов,Цисоко...),читам Удинезе нашле замена за Армеро,па не би било лошо да се проба да се донесе,според мене најдобриот лев бек во Серија А,иако за него конкуренцијата е голема.
По десната страна ги имаме Касерес и Лихштајнер,така да не е потребно некое дополнително засилување.

Можеби некој централен,затоа што Конте често игра со 3-5-2,со 3 централни позади.Следната сезона ќе играме на 3 фронта,поголеми се шансите за повреди,а освен Касерес немаме друг централен како замена за Барзаљи,Киелини,Бонучи.Може треба да се размисли за враќање на Соренсен или купување на некој друг централен.Според мене Астори(централниот бек на Каљари) би бил топ засилување.

Во средниот ред Видал,Пирло,Маркисио се незаменливи,али следната година играме и ЛШ,така да треба да имаме и добра клупа за овие 3 позиции.Сезонава игравме на 2 фронта,али фала богу немавме проблем со повредите,Конте го има средено и лекарскиот тим :D.Во спротивно ќе беше заебано,како замена за овие тројца го имаме само Мароне.Конте неколку натпревари проба и со Џакерини во средината,али не е негова природна позиција,неможе да се носи во дуелите во средината,нема физички предиспозиции за во одбрана.
Така да тука би требало да се донесат 2 засилувања.Мои желби се Хернанес и Асамоа,или Хернанес и Наинголан кој би не чинел поскапо.

Уште не е утврдено колкав ќе биде буџетот за трошење,али овие би биле остварливи трансфери.Хернанес во Лацио е она што е Пирло кај нас,така да би бил добра замена за Пирло.Доколку се пласираат Лацио во ЛШ,тешко ќе биде да се убеди Лотито да го продаде,али тука може да се искористи интересот на Лацио за Красич,па Марота со вклучување на Красич во трансферот и некоја доплата може да го донесе.
Асамоа e млад има 23 години,а има слични карактеристики со Видал,така да би бил добра замена за Видал и Маркисио.Удинезе имаат намера да го задржат Пациенца,па Марота може да го искористи ова и со некоја доплата да се купи.Или да пак ќе не изненади со некоја позајмица во негов стил :D.Не треба да се заборави на младите Апелт,Бој,Верати (ако се донесе).Можеби Конте нема да смета одма на нив за првиот состав,али пополека сигурни ќе ги вклучува во тимот наредната сезона.

Засилувањата во нападот ќе бидат најтешка задача за Марота.Треба да се донесе класа напаѓач и еден крилен.Реализацијата ни е слаба точка,а фали и креативност напред,особено ако Дел Пиеро си отиде на крајот од сезоната.
Матри,Вучинич,Кваљарела се сигурни во нападот за следната сезона,тука се и Пепе и Џакерини.Али мора да се купи и уште еден крилен,кој би донел креативност и свежина во нападот.Естигарибија не имресионираше па заедно со Бориело,Красич,Елија би требало да го напуштат клубот.На лето ќе се вратат и Фелипе Мело и Јакинта(кој мислам дека е позајмен),па Марота би можел да ги вклучи во некој трансфер.
Има уште доста време до летниот трансфер период,али Јувентус не игра веќе втора недела,па мора да се дискутира за нешто :)

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Прочитав дека биле заинтересирани за Икер Муњаин...леле дај боже да го земат,играчиште е детево!Со МАРОТА напред во нови походи;)

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Прочитав дека биле заинтересирани за Икер Муњаин...леле дај боже да го земат,играчиште е детево!Со МАРОТА напред во нови походи;)
Abe nema sansi od Bilbao ne go pustat tie :S !!! Ne mi se veruva..

Jas pi go vratil Immobile @ Giovinco

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Tу бре ни на Manаger управата на Јуве не го пушта Дел Пиеро да си оди, а овие со сила го бркаат ..
Ја на пред некоја менаџер неможев да го задржам си отиде па фановите ме хејтаа па го вратив следната година до 40 играше :)
--- надополнето: 19 април 2012 во 18:25 ---
Ја на пред некоја менаџер неможев да го задржам си отиде па фановите ме хејтаа па го вратив следната година до 40 играше па го стаив асистент менаџер,абе друго е менаџер стварно не заслужува да го шутнат ако иде негде пишав посакувам да е сад
--- надополнето: 19 април 2012 во 18:25 ---
Ја на пред некоја менаџер неможев да го задржам си отиде па фановите ме хејтаа па го вратив следната година до 40 играше :)

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
So ovoj nemame poraz 4 godini :ROFLMAO:

Inaku , vo Nedela , posleden natprevar pomegu Del Piero i Totti ..

No , bez razlika sto ke izleze Del Piero , ke placam ko malo dete , toa e sigurno , NO NIE SME JUVENTUS!

Od 1897 , pominale igraci kao Boniperti , Platini , Scirea , Tardelli , i mn mn drugi .. ISTORIJATA PRODOLZUVA!

FORZA JUVENTUS - UNICO GRANDE AMORE!
Во моменти на криза за напаѓачи во репрезентацијата мислам дека Прандели ќе го направи вистинскиот потег ако ви врати овие двајца во репрезентација.
Во последно време почнаја весниците да шпекулираат на оваа тема, као демек вратата не била затворена за нив ама ко ќе размисли чоек дека
Роси е веќе инвалид, Касано со оглед на тежината на повредата е скроз матен, Балотели е нестабилен, Пацини е во нула форма.
Мислам дека овие двајца можат да бидат лидери во секаков поглед на оваа репрезентација.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321

Малиов ќе кошта, и тоа многу ќе кошта, ептен тешки са Баскијциве со пуштање играчи !

Друго незнам кај би играл овој кај вас, детево е класичен плеј/полушпиц, играч налик на Диего, тешко би играл у оваа формација на Конте, али како и да е, ја го пратим цела сезона Атлетик има тамо 4-5 играчи што одма би играле у јак тим у прв постава и тоа, и Муниаин е стварно одличен играч, би бил одличен потег за вас, само како што реков у моменталниов Јуве не гледам каде би играл !

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ко вчера да беше...

Трезегол , Дел Пиеро и Недвед..
Уште Зидан да играше со нив ... тоа ќе беше ултра тимчиште.
Можеби 4те имиња на Јуве кои биле најдобри од кога јас сум гледал фудбал :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom