Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Момци гледам иницијатива за утакмицава утре. Му кажав и на HULK за кафичов на другарчево, некој резервирал за роденден баш за утре па нема да може.
Јас не сум баш сигурен за утре и ке ви кажам дополнително.

Saluto ragazzi! :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Читнав за Моџи,мал но сепак значаен чекор за фарсополи

а да пишам и за Бетега ако нема постирано тука некој дека е ослободен од фарсополи

читајте текст од јувењус - Meanwhile, from today, Roberto Bettega, our legendary Bobby goals, officially comes out clean from Farsopoli. We had no doubts, but we want to shout it with pride. We will never forget your tears on the day of great deception. They were also our tears

само јако avantii juve

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Штета за утре нема да можам на роденден сум, ама за со Интер сигурно да се собереме над 15 души. Уфф баш сакав да дојдам ке донесев и неколку другари али сите ке бидеме на роденден утре така да ако идете супер да си пројдете и насмеани да се вратите хехехе:tv:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Јас би сакал да имам време за собиранката ама премногу обврски имам периодов (незнам ни дали ќе го гледам од почеток натпреварот) така да оставам за друг пат (ако се собираме).
Инаку, со Бордо треба да го покажеме своето вистинско лице и со победа да си го осигураме пласманот во осминафиналето. Време е Јуве после неколку години да покаже нешто и во ЛШ. Од финалето со Милан, нигде не нема, поминуваме групи и толку од нас(со исклучок на сезоната кога го поминавме Вердер во осминафинале). Време е тоа да се смени.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Полека се во свое време ќе си дојде, јас осетив уште од поодамна кога Блан и Џили постојано ја отвараа таа тема со калчополи дека нешто ќе излезе од тоа и еве излезе дека Моџи е чист, а ако Моџи е чист тогаш и Јувентус е чист или сега некој друг ќе најдат што местел :pos2::pos2::pos2:, него правиме договор за утре да се гледа Бордо-ЈУВЕ на кеј, сега за сега 4 сме сигурни, пишете сите што сте за за да можеме да се договориме. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Пс : Stara dama, потписот со Моџи ти се исплатеше, и јас и ти дрвевме постојано дека не е крив човекот, никој не ни веруваше, еве сега и судски се докажа дека сме биле во право :wink:
Трофеите кои ни ги зедоја се најмал проблем. Од 2012 ќе имаме 3 ѕвезди на дресот. Проблем се 250 милиони кои бевме во минус кога не деградираа и плус парите кои ги изгубивме со неиграње 2 сезони во ЛШ. Ако се покажи дека сме биле чисти сигурно ќе има жалба од нас за парите. Тие нека ни вратат нас 300 милиони евра па титулите сами ќе ги освоиме :smir:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Трофеите кои ни ги зедоја се најмал проблем. Од 2012 ќе имаме 3 ѕвезди на дресот. Проблем се 250 милиони кои бевме во минус кога не деградираа и плус парите кои ги изгубивме со неиграње 2 сезони во ЛШ. Ако се покажи дека сме биле чисти сигурно ќе има жалба од нас за парите. Тие нека ни вратат нас 300 милиони евра па титулите сами ќе ги освоиме :smir:
Шо говораш бе:tapp::haha:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Pa ako se pokaze deka Juventus e nepravedno prefrlen vo serie B togas FIGC na celo so Gvido Rossi(citaj Moratti) koi vo toa vreme go pokrenaa procesot ke treba da gi nadopolnat finansiskite zagubi...

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Ништо не можи да ни ја надополни загубата што бевме во сериа Б. Никој не можи да ја избриши историјата, и да не постои во неа дека сне поминале една сезона во серија Б. Никој не можи да го врати времето и играчите, тимот кој го градевме со години. Никој не можи да ги врати трите изгубени сезони на Јувентус (една во сериа Б и две од кога се вративме) затоа што не може ни да се замисли дека одма после таков пад ќе може да се освои титула. Сакам да кажам дека и да ни ги вратат титулите или титулата пак нема да биди се како што треба, многу поинаку ке беше ако не беше тој пад. Али било поминало па сеа со нови сили кон нови походи. :D

С

сашенко

Гостин
Ништо не можи да ни ја надополни загубата што бевме во сериа Б. Никој не можи да ја избриши историјата, и да не постои во неа дека сне поминале една сезона во серија Б. Никој не можи да го врати времето и играчите, тимот кој го градевме со години. Никој не можи да ги врати трите изгубени сезони на Јувентус (една во сериа Б и две од кога се вративме) затоа што не може ни да се замисли дека одма после таков пад ќе може да се освои титула. Сакам да кажам дека и да ни ги вратат титулите или титулата пак нема да биди се како што треба, многу поинаку ке беше ако не беше тој пад. Али било поминало па сеа со нови сили кон нови походи. :D

Сепак имаме право на оштета а денес пари не се одбиваат.Нека дадат пари за оштета па ние ке си освоиме уште 30 титули...историја не се мења ама може да се надополни со уште поголеми остварувања.Ако о историјата пишува дека сме биле наместени да одиме во серија б тоа гоори за нашата големина и тоа дека немало друг начин да не надиграат тогаш.Нека ни платат оштета и ке се снајдеме.300 милиони малце ли се?Ке можеме да се засилиме со нови играчи, квалитетни и да го исчистиме ѓубрето од клубот кое сеуште го има(поединци играчи) и да се вратиме на старите патеки(лига на шампиони, серија а, куп на италија, светско клубско првенство...)Никогаш нема да ја заборавам 2006 година секогаш ке ме потсеќа на најголемата спортска неправда во историјата ама тоа е тоа животот продолжува.Само едно ке повторам(го имам кажувано порано) Ако интер отидеше во серија б интер ке пропаднеше одамна....немаат тие такви луѓе кои би се жртвувале за клубот и да го спасат.Морати ке избегаше одма а да не праиме муабет за играчите.До еден сите ке си отидеа.Јувентус е нешто друго ние сме Storia di un grande amore.:helou::helou::helou:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Според последните информации, против Бордо стартери во средината најверојатно ќе бидат Сисоко и Поулсен, додека Мело ќе се најде на клупата на резервни играчи, но ништо не се знае се до пред почетокот на натпреварот. Мора да се оствари позитивен резултат против Бордо во овој натпревар, и да се обезбеди едно од првите 2 места во групата, и да се влези без никаков притисок на натпреварот против Баерн, бидејќи пред тој натпревар е натпреварот со Интер во Сериа А, и добро би било ако уште вечерва Јуве обезбеди пласман.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Според изгледот на табелата во групите на ЛШ подобро би било да бидеме прво место(нели понекогаш е подобро да си второ пласиран) затоа што групите испаднаа како што требаше,за разлика од лани каде што бевме први во групата па ни падна Челзи во осмина финалето.Победа вечерва едноставно мора,па после не толку оптоварени да го пречекаме Баерн Минхен.Мислам дека Јувентус вечерва ќе победи,а со тоа и ќе осигура пласман за понатаму.

По претпоставка да бидеме први во група можни противници би ни биле:Униреа,Штутгар,Олимпијакос,Стандард, и некои други второкласни тимови.А доколку бидеме втори би ни паднале тимови како Арсенал,Манчестер,Челзи,значи најсилните тимови.Затоа е многу битно да завршиме први во оваа група,а знам дека Јуве има капацитет за такво нешто.

Да точно никако неможе да се надомести загубата.И да ни ги вратат тие две титули нема да биде тоа тоа.Јуве изгуби премногу пари а и Јуве изгуби една година во Серија Б.Имавме премногу силен тим и убеден сум дека да не падневме во Серија Б дека сите титули ќе ги земевме ние.Третата ѕвезда ќе ја имавме ние уште во сезоната 2006-07.Тогаш ги имавме Буфон(најдобар голман на светското),Замброта(најдобриот лев бек),Канаваро(најдобар играч на светот за таа година),Турам(избран во тимот на светот),го имавме Златан кои видовме сите подоцна каков играч стана.Нападот ни беше составен од Дел Пиеро,Трезеге,Муту и Златан.Во првата сезона кога Јувентус се врати во Серија А,Дел Пиеро беше најдобар стрелец во Италија,после него Трезеге,Муту заедно со Бориело па Златан(кој им го донесе сам скудетото на Шинтерашите).

Епа сега видете го тимот на Јувентус и кажете дали немаше да ги освоиме сите титули едно по друго?Ќе ги имавме 2004/05,2005/06,2007/08,2008/9.
До сега драги мои ќе имавме не 30 туку 31титула!

Е токму ова е проблем со тој Калчополи,и да излезе дека Јувентус не е крив никако неможат да ја надоместат таа штета која ја направија на Јувентус,нема да помогнат ни титули да вратат,ни пари да вратат,името на Јувентус беше посрамотено.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Според goal.com, Јуве ќе настапи со старата 4-3-1-2 формација.

Buffon

Caceres--Legrotagllie--Chiellini--Grosso

Camoranessi--Sissoko--Poulsen

Diego

Amauri--Giovinco

линк

Канаваро по се изгледа чувствува болки во ногата, на која се жалеше против Удинезе и по се изгледа Чиро не сака да ризикува.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ostaj gi Goal , sekogas znaet da se obruket vaka so formacijata... startnata postava ke e taa samo vo starata formacija 4-2-3-1

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Мало загревање:

ова обавезно клик ако не сте го гледале:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Ќе биде многу тешко вечерва, но потребна е победа итекако.
Верувам во нашите, со среќа.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom