Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
ДА ЧУЈАМ ДА ЧУЈАМ ЗА КАСЕРЕС!!!!

тоооооооооооооооооооооооо!!!!!!!!!!!!:vozbud: :vozbud: :vozbud:
ОК , второто полувреме го изигра доста подоброод првото, беше асистент и имаше добри интервенции во дефанзива. Како и да е тоа сепак неможе да го смени моето целокупно мислење. Човекот кога оди во офанзива некако е тромав , го нема оној трк и техника која ја има десен бек од светска класа. Касерес е солидно решение , ништо повеќе од тоа , барем според мене. Како и да е подобар е од Григера.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
честито нека ви е... ипак досаден натпревар, не очекував ваков развој

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
ОК , второто полувреме го изигра доста подоброод првото, беше асистент и имаше добри интервенции во дефанзива. Како и да е тоа сепак неможе да го смени моето целокупно мислење. Човекот кога оди во офанзива некако е тромав , го нема оној трк и техника која ја има десен бек од светска класа. Касерес е солидно решение , ништо повеќе од тоа , барем според мене. Како и да е подобар е од Григера.

Не да е добар ОДЛИЧЕН Е.
Честитки за победата.
Мело на час по одење,
Заедно со Диего да си ги сменат балетанките со копачки помалку ќе се лизгаат :pos2:

п.с. Погодете шо марка му се копачките на ДИЕГО!!

С

сашенко

Гостин
Не да е добар ОДЛИЧЕН Е.
Честитки за победата.
Мело на час по одење,
Заедно со Диего да си ги сменат балетанките со копачки помалку ќе се лизгаат :pos2:

п.с. Погодете шо марка му се копачките на ДИЕГО!!

Хаха стварно преку ... од овие лизгања.И мело и диего се изнализгаа денес.Дали е до копачките или до теренот незнам.Сепак диего супер си изигра денес само што изнервиран делуаше некако и ми се чини да дадеше гол второ полувреме ке ги прелеташе трибините од радост зашто од прво полувреме беше многу изнервиран поради некои играчи.со страв го дочекав крајот ина4е мислев ке се деси нешто како со болоња и срцев удар ке добиев ( и така со слабо срце)...

пс.што марка копачки има диего?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Хаха стварно преку ... од овие лизгања.И мело и диего се изнализгаа денес.Дали е до копачките или до теренот незнам.Сепак диего супер си изигра денес само што изнервиран делуаше некако и ми се чини да дадеше гол второ полувреме ке ги прелеташе трибините од радост зашто од прво полувреме беше многу изнервиран поради некои играчи.со страв го дочекав крајот ина4е мислев ке се деси нешто како со болоња и срцев удар ке добиев ( и така со слабо срце)...

пс.што марка копачки има диего?
абибас

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Честито нека ни е, да се множат.Победа во право време.:smir:

kic

Член од
28 октомври 2009
Мислења
24
Поени од реакции
2
aj sega neka kaze nekoj nesto za poulsen!najdobar igrac na utakmicata!bravo za kristijan sa,o taka da prodolzi za da mu dojde umot na melo i da zaigra konecno kako sto mu dolikuva na igrac za koj dadovme 25 milioni!ne deka ne vredi ama treba da pocne posilno i pozestoko na sekoj duel,na juve bez razlika od koj kalibar e protivnikot!ocekuvam pobeda i na naredniot mec so bordo, za da pokazeme koj e koj vo grupata i da go zgazime bordo so igra ne samo so rezultat,pa neka mu ja mislat i onie interasite na 5 dekenvri!pozdrav cao!:smir:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
СИСОКО - ПОУЛСЕН ...

Како си одговараат денес ау ау, никој не ги помина од средината, се обидоа да поминат ама има кинење на нози. БРАВО ЗА ПОУЛСЕН ФАНТАТИЧНИ ТОПКИ даваше, само за голот каква топка даде, браво и за Касерес, само ме разочарува Гросо многу слабо игра не доби ни еден дуел со Баста, кога влезе Де Чеље му покаже на Баста како се игра, беше подобар .... Другите беа ОК, само слабо играше Мело добро што направи замена Чиро, си мислев дека ке го остави во игра. Инаку Диего феноменален како и секогаш.
Удинезе имат јака одбрана не се пробива лесно, ете и ние на тежок начин пробивме едвај... Овој Запата не се мине, но и ние немаме лоша одбрана.
Ханданович,Запата и Баста беа поединци кај Удинезе кој беа главни во игра, другите горе доле камен.

АМА НАЈМНОГУ ЗАСЛУЖУВА БРАВО ЗА ПОУЛСЕН !!!!! ТАКА ДА ИГРА МЕЛО ТЕШКО ДЕКА КЕ МУ ЗЕМА МЕСТО, ВО ЗАВИСНОСТ ОД ИГРАТА НА МЕЛО.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
На Касерес природна позиција му е централен дефанзивец. Во Уругвајската Репрезентација најчесто игра како лев бек, а во Јуве десен, а природна позиција му е централен одбранбен играч, но како и да е Касерес во моментов е најдобра опција што ја има Јуве за десен бек. Јас мислам дека на натпреварот со Удинезе, Касерес одлично си ја изврши задачата, а поготово во дефанзивата.

Поулсен исто така го изигра еден од своите најдобри натпревари додека е во Јуве (а можеби и најдобар) и се надевам дека ќе продолжи со такви игри. Беше подвижен, помагаше и во одбраната и во нападот и беше еден од најдобрите играчи на Јуве во овој натпревар, а пак Мело дефинитивно овој натпревар го изигра под очекувањата, но гарант ќе се поправи.

Секоја чест и за Момо Сисоко. Иако се враќа од повреда, сепак изигра на високо ниво и уште еднаш покажа дека средината на Јувентус е далеку подобра кога е тој во игра. Одличен натпревар за него.

Дел Пиеро и Диего имаа 2-3 меѓусебни атрактивни проигрувања, и мислам дека ќе функционираат одлично двајцата, сепак овој им е прв натпревар на кој заедно играат, а од натпревар во натпревар ќе се усовршат уште повеќе меѓусебно и ќе бидат уште поопасни.

Како и да е, Јуве успеа да освои многу важни 3 бода од овој натпревар. Се надевам дека исто така ќе успеат да освојат 3 бода од натпреварот со Бордо и без притисок да го пречекаат Баерн Минхен во последното коло од ЛШ.

П

Паспарту

Гостин
Добра игра на Јуве, штета само што не постигнаа уште некој гол... :) Какво звериште е само Сисоко, јас мислам дека моментална на негова позиција нема подобар во свет :) Диего се изнервира бидејќи Инлер го уништи со лизгачки стартови, што според мене е многу педерска игра во стилот ако не можеш да го запреш играчот, тогаш пробај да му ги скршиш нозете. Сега на ред доаѓа Бордо, и мислам дека Јувентус ќе победи 0-1 :smir: Поздрав!

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Честито победата дечки!
И повторно лошо игравме во офанзива, во дефанзива добро е ги запревме, единствената шанса ја имаа во финишот кога сите можевме да добиеме инфракт, али добро е. Амаури многу слаб беше али за тоа се виновни малце и тие тројца што играат позади него тие треба да го разиграат а тоа тие не го направија вечерва. А се согласувам со Пинторучио во врска со Касерес тој е само подобро решение од Григера ништо подобро, никако да ме убеди дека има квалитет во него, за жал. А и конечно се врати ил гранде капитано, и што беше финтата со капитенската лента што му ја врати на Буфон не успеав да сватам.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Juventus

Buffon- 6: The Italian had little to do for long spells of the game but made some decent blocks when called into service.

Caceres- 6.5: The Uruguayan rushed his service in the opening period, but came up with the good after the break with a great cut across the box for Grosso’s opener.

Cannavaro-6.5: Had little to deal for long spells but kept the visitors at bay with some astute movement alongside Chiellini.

Chiellini- 8: The stocky defender continued his fine moment following his impressive displays with La Nazionale last week. Made some heavy challenges on the Udinese forwards but always seemed to have the timing on Floro Flores.

Grosso- 7.5: The wing-back covered a huge deal of ground tonight. He did superbly to find himself in the box to smash home from close range after having started the move four passes earlier.

Camoranesi- 7: The World Cup winner made a constant nuisance of himself with some intelligent running and crossing from deep.

Felipe Melo- 5: The Brazilian gave far too many balls away in the opening period and as a consequence the Bianconeri were unable to carve out enough openings. Not his best display in the middle of the park this season.

Poulsen- 7: The Dane picked out Caceres with a wonderful ball over the top which lead to the goal.

Diego- 5.5: The Brazilian had a decent first half but the Juventus faithful will be expecting much more from him over the coming weeks as the Bianconeri look to bridge the gap with leaders Inter.

Amauri- 7: As the debate continues to run on about his possible inclusion in the Azzurri setup, the hitman put in a generous performance as he threw his body at numerous half chances. The Brazilian was unlucky not to be on the score sheet for all his trying.

Giovinco- 6.5: The Atomic Ant had a great effort blocked at the near post in the opening period but then failed to really threaten the visitors in front of goal. Following the return of Del Piero, he may find himself back on the bench in the coming weeks.
раитинг на играчите од вечерашниот меч како прво не сум задоволен од мело воопшто имаше неколку грешки на средината и како шо се докажа сисоко игра стално на ниво но комент добар избор на чиро едни од подобрите поединци кај јуве беа по мое поулсен и диего ( само некако мн нервозно делуваше можеби дека зш само на него одеа да го повредат знаат дека е од големо значене за клубот) за тандемот диего - делпиеро имаја неколку добри акции штета што не успеаа да реализирет една од тие за амаури шо продолжува со послабите игри али секоја чест кога имаше некоја акција од удинезе секогаш се врајкаше да поможи

Bordeaux - Juventus 11/25/09
Cagliari - Juventus 11/29/09
Juventus - Inter Milan 12/5/09
Juventus - Bayern Munich 12/8/09
Bari - Juventus 12/12/09
Juventus - Catania 12/20/09
Parma - Juventus 1/6/10
Juventus - Milan 1/10/10
еве неколку наредни меча на јуве каде што во 20 коло му гостуваме на киево и каде што се отпочнува од ново да се проигруваат мегу себе од овие неколку меча очекувам 5 победи и 3 нерешени меча

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
У реду е, успеавме да одржиме чекор со Интер. Побогу, шчо ли ке праевме Молинаро ако ни беше прва виолина !?
Честитки за фудбалерите, особено за Гросо.

Хајлајц

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
сеа на наредниот меч со калари мислам дека тој меч ке е од пресудно значене бидеки ако го победиме и на мечот со интер остариме победа или нерешен меч ке се доближиме од -5 на -2 бода ( интер го очекува тежок распоред 3 тешки меча две гостувања кај барселона и кај јуве и на домашен терен ја пречекува фиорентина )што би било одлична шанса за останатиот дел од натреварувајнето со интер а и милан доста се доближи на - 6 и на - 2 во однос на јуве и интер :salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom