Снимка беше вториот од првиотДефинитивно неочекуван трансфер. Во всрка со сумата мислам дека е премала ( како иза сите други играчи што Јуве ги продаде летово ). Можеби е во години али Занети вреди повеќе од 2.5 мил евра. Секо одбил 4 мил евра за идиотон Григера , а го продава Занети за 2.5. Мислам дека не требаше да се продава Криситиано зошто губиме мн искусен играч на кого долгите пасеви му се најјака страна. Ми текнува само на оние два против Лацио на гости кога му ги залепи на нога на Дел Пиеро.
Но што е тука ... во средината ни остануваат Мело , Сисоко, Тиаго , Поулсен , Маркисио и Каморанези ( плус Брацо кој може да игра речиси на секоја позиција ). Да се надеваме дека со Сисоко набрзо се ќе биде во ред , Поулсен ќе се снајде , а Тиаго ќе игра како на припремните натпревари. По заминувањето на Занети ќе ни биде потребна добра форма на Маркисио кој на подготвителниве натпревари и не игра баш на ниво.
Како и да е ... со среќа нека му е на Занети.
Без обвинувања кон Секо..Занети сам побарал трансфер, така изјави во интервјуто:Дефинитивно неочекуван трансфер. Во всрка со сумата мислам дека е премала ( како иза сите други играчи што Јуве ги продаде летово ). Можеби е во години али Занети вреди повеќе од 2.5 мил евра. Секо одбил 4 мил евра за идиотон Григера , а го продава Занети за 2.5. Мислам дека не требаше да се продава Криситиано зошто губиме мн искусен играч на кого долгите пасеви му се најјака страна. Ми текнува само на оние два против Лацио на гости кога му ги залепи на нога на Дел Пиеро.
Но што е тука ... во средината ни остануваат Мело , Сисоко, Тиаго , Поулсен , Маркисио и Каморанези ( плус Брацо кој може да игра речиси на секоја позиција ). Да се надеваме дека со Сисоко набрзо се ќе биде во ред , Поулсен ќе се снајде , а Тиаго ќе игра како на припремните натпревари. По заминувањето на Занети ќе ни биде потребна добра форма на Маркисио кој на подготвителниве натпревари и не игра баш на ниво.
Како и да е ... со среќа нека му е на Занети.
„ Му кажав на Ферара дека јас не можам да и речам не на Фиорентина.. Јас уживам да се вратам во Фиорентина“ACF Fiorentina have signed midfielder Cristiano Zanetti from Juventus for €2m, with the 32-year-old jumping at the chance of rejoining his former team.
'Delighted'
The ex-Italian international, who has agreed to a two-year contract at Fiorentina, came through the club's youth system and returns to the Viola after a 13-year hiatus. "I told [Juve coach] Ciro Ferrara that I couldn't say no to Fiorentina," Zanetti said. "I'm delighted to return to Florence." Zanetti started just nine times for Juve in Serie A last season, his third in Turin after signing from FC Internazionale Milano. Cesare Pranelli's side face Sporting Clube de Portugal in the UEFA Champions League play-offs on 18 and 26 August.
Лелее, шо се плашите толку бе.Диего е ок,се враќа на тренинзи топови,се опорави од повредата и сеа време е за самба http://www.juvenews.net/r.php?id=10099
најбољи да не се ризикува со него за со Милан и Интер
WRONG!Милан... слободно прочепкај по интернетот. Зборам за италијански тим со најмногу странски навивачи, значи во конкуренција со тимовите од серие а, не ги мешај тимовите од шпанска, англиска лига...
AC Milan remains the best supported Italian club according to a new report from sports marketing company SPORT+MARKT Italia.
Although FC Barcelona and Real Madrid lost in numbers of fans, they are still the two most popular football clubs in Europe according to the second edition of the SPORT+MARKT report “Football Top 20”, based on research among over 9,600 football fans between 15 and 69 years of age in 16 European countries*.
The most popular Italian club is AC Milano with 21 million followers in Europe. With the help of foreign fans, AC Milano reaches the 8th position in the Football Top 20.
“Although Juventus is the most popular club within Italy, AC Milano reaches the bigger fan base abroad and therefore beats the rival in number of fans. This makes them an attractive sponsorship platform for international companies”, comments Michele Uva, Director di SPORT+MARKT Italia.
AC Milan has 17 million foreign fans – with an impressive high female support. “Women account for more than half of the foreign fans of AC Milano. I’d say, the Beckham deal was a very smart move of the team to broaden their fan base internationally," Uva said.
WRONG!
:pos2: Како само си копаат луѓето информации од непроверени извори тоа чудо нешто... Факти - лакти:pos2:
Еве, ти информирај се точно и детално, од официјалната страна на Јуве, за кој секоја бројка и секој податок е точно документиран и базиран врз факти, за разлика од некои тимови како Milan кои се базираат врз симпатиите на цуците кон Beckham и останатите манекени:pos2:
никаде не пишува дека Јуве има најмногу странски навивачи... само бројки има кои очигледно се поголеми од тие што јас ги постирав, но факт е дека сите анкети не се 100% точни, т.е. се земаат не повеќе од 1000 испитаници а некогаш и помалку па од таму се проверува... а и онака оваа вест е од страната на Јуве па и нормално е да се рекламираат, сигурен сум дека и кај Милан истото го пишува
на интеренет барав за најдобро подржани италијански клубови и ми даде две страни каде што ги има Милан и Јуве, таа на Милан датира од фебруари годинава, а таа на Јуве од јануари 2008, и се навратив на страната што ми ја даде да видам дали е постара вест и доле видов дека има некоја вест од 1 јули 2008... така да ништо чудно таа вест што ми ја даде да е стара и зошто би ја тргнале?Може да ми дадеш да видам? :pos2:
Еве ти прочитај тука што пишува!на интеренет барав за најдобро подржани италијански клубови и ми даде две страни каде што ги има Милан и Јуве, таа на Милан датира од фебруари годинава, а таа на Јуве од јануари 2008, и се навратив на страната што ми ја даде да видам дали е постара вест и доле видов дека има некоја вест од 1 јули 2008... така да ништо чудно таа вест што ми ја даде да е стара и зошто би ја тргнале?
Еве ти прочитај тука што пишува!
hahah ne me smej bre brat kaj mojt milan da go pobedit na juve ta i inter sezonava juve e favorit za titula uste ako go dovedime gago lele neznam brat ajt pozzтука пишува кој клуб има повеќе освоено и такви работи, т.е. поените собрани од освоените титули и тоа колку се важни, а не кој има најмногу навивачи... мислам дека доста беше... и вака и така јас ќе си останам на мојот став, ти на твојот... ајт поз и се надевам дека добар натпревар ќе гледаме на Сан Сиро