Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
29 јуни 2018
Мислења
36
Поени од реакции
8
Прво влага во main. Од main во printf ја повикува другата функција func со параметри a = 5, b = 4, c = 3.
Таа фунцкија ќе ти врати резултат од условот (a<b ? a<c ? a : b : c). Ова е тернарен оператор, пандан на if/else. Се пишува во формат "услов ? вредност ако е true : вредност ако е false условот".

a<b ? a<c ? a : b : c ова би било

Код:
if (a<b)
{
  if(a<c)
  {
    return a
  }
  else
  {
    return b
  }
}
else
{
  return c
}
За вредностите a = 5, b = 4, c = 3, a<b = false, така што ќе влезе во else делот и ќе ти ја врати вредноста за c, т.е. 3
fala ti premnogu
 
Член од
20 март 2021
Мислења
7
Поени од реакции
0
Здраво, да ве прашам дали знаете професор по АОК кој би можел да ми реши теорија на испит?
 
Член од
14 август 2018
Мислења
25
Поени од реакции
7
Некој што слуша Виртуелизација или го изработува проектот ако може да ми пише :)
 
Член од
28 јануари 2020
Мислења
113
Поени од реакции
18
Некоја база за елиминационен ООП?
 
Член од
20 март 2021
Мислења
7
Поени од реакции
0
Најдобар професор и асистент по Веројатност и статистика?
 
Член од
26 август 2018
Мислења
58
Поени од реакции
18
Некој да го изработува проектот по Интегрирани системи?
 
Член од
2 февруари 2021
Мислења
21
Поени од реакции
6
Предлог изборни предмети за трет семестар?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom