Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
22 ноември 2019
Мислења
31
Поени од реакции
3
Сигурно мислиш на уплатената рата - уплатницата од банка, мислам дека како што се носат сите документи при упис во студентска служба.
А кај се наоѓа студентска служба?
 
Член од
9 октомври 2020
Мислења
33
Поени од реакции
21
А кај се наоѓа студентска служба?
На тмф, на крајот од ходникот, вртиш лево (доколку влегуваш од заден влез, а доколку влегуваш од преден влез ти иди десно да свртиш), па одиш до крај, ќе видиш тука има копирница, па вртиш одма лево, наспроти просторија 117ка ќе видиш пишува студентска служба.
 
Член од
2 февруари 2021
Мислења
23
Поени од реакции
6
На ФИНКИ страната, за предметите од трет семестар, Алгоритми и податочни структури и Компјутерски мрежи и безбедност, на pdf фајловите соодветно пишува услов за запишување на предметите се положени Објектно-ориентирано програмирање и Архитектура и организација на компјутери. Точна ли е оваа информација? Доколку не се положат до септември нема да може да се запишат?
 
Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.385
На ФИНКИ страната, за предметите од трет семестар, Алгоритми и податочни структури и Компјутерски мрежи и безбедност, на pdf фајловите соодветно пишува услов за запишување на предметите се положени Објектно-ориентирано програмирање и Архитектура и организација на компјутери. Точна ли е оваа информација? Доколку не се положат до септември нема да може да се запишат?
Треба да ти са слушани само.
Ако предмет од летен семестар има предлусов предмет од зимски семестар значи дека треба да биде слушан предмето од зимски( и обратно).
 
Член од
28 мај 2021
Мислења
2
Поени од реакции
2
Каде може да се најди база по Концпети на информатичкото општество, бидејќи во ФБ групата има малку и голем дел се повторуваат? И дали полагањето е лесно?
 
Член од
28 мај 2021
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво колеги,дали некој знае што се паѓа ООАИД на испит?
 
Член од
22 ноември 2019
Мислења
31
Поени од реакции
3
Колеги, го испуштив рокот за пријава на испит, сега треба казнено плаќање за секој пријавен испит посебно?
 
Член од
28 јануари 2020
Мислења
139
Поени од реакции
19
Некоја база концепти на информатичко општество за колоквиум?
И каков вид на прашања даваат
 
Член од
27 август 2020
Мислења
27
Поени од реакции
10
Kolegi dali nekoj gi ima lab po osnovi na elektricni kola. Ako gi ima da spodeli fala odnapred.
 
Член од
29 јуни 2018
Мислења
36
Поени од реакции
8
Kolegi dali moze nekoj, dokolku go ima resenieto na ovaa ispitna zadaca od web design da mi ja prati :)
 

Attachments

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.385
Kolegi dali moze nekoj, dokolku go ima resenieto na ovaa ispitna zadaca od web design da mi ja prati :)
CSS:
p{
  font-family: Times New Roman ;  
}

p:firsh-child{
  font-family: Georgia, serif;
  
}

* {
  padding: 0px;
  margin: 0px;
}

body {
  background-color: rgb(0,73,108);
  font-family: Georgia,"Times New Roman", serif, italic;
  font-size: 11px;
  width: 770px;
  margin: 0 auto;
}

.container{
  width: 770px;
  margin: 0 auto;
}

.top{
  height: 45px;
  width: 770px;
  background-image: url(img/cover_top.png);
  background-repeat: no-repeat;
}

header{
  background: url(img/game-of-thrones.jpg) no-repeat ;
  width: 268px;
  height: 71px;
  float: left;
  margin-top: 40px;
  margin-left: 65px;
  text-indent: -9999px;
}

header h2{
  background: url("img/ice-and-fire.jpg") no-repeat;
  float: left;
  text-indent: -9999px;
  margin-left: -20px;
  width: 299px;
  height: 22px;
  margin-top: 50px;
}
.summary{
  background-image: url("img/bookmark.jpg");
  width: 345px;
  float: right;
  background-repeat: no-repeat;
  background-position: top right;
  margin-right: 51px;
  margin-top: 16px;
}
.summary p{
  text-align: left;
  width: 175px;
  margin-left: 53px;
  margin-top: 30px;
  margin-bottom: 50px;
}

.summary p:last-child{
    color: white;
    margin-left: 280px;
    margin-bottom: 400px;
    position: relative;
    margin-top: -150px;
    width: 50px;  
  }
  
.summary p.bezvrska{
  margin-top: -133px;
  margin-bottom: 116px;
  margin-left: 281px;
  width: 51px;
  color: #FFFFFF;
  background-color: red;
}

.summary p.bezvrska a{
  color: #FFFFFF;

}

.introduction {
  background-image: url("img/introduction.png");
  width: 212px;
  height: 44px;
  float: left;
  margin-left:-175px;
  margin-top: 200px;
}
.introduction p{
  text-align: left;
  width: 340px;

  /* float: right; */
  /* overflow: hidden; */
  margin-left: 242px;
  margin-bottom: 3px;
}
.introduction h3{
  background: url("img/img_1.jpg");
  text-indent: -9999px;
  width: 336px;
  height: 191px;
  float: left;
  margin-left: -124px;
  margin-top: 65px;
}

.main {
  width: 770px;
  height: 1200px;
  background-image: url("img/cover.png");
  background-repeat: repeat-y;
}

.about{
  background: url("img/about.png");
  width: 176px;
  height: 45px;
  margin-top: -130px;
  margin-left: 400px;
  float: left;
}

.about p {
  width: 336px;
  margin-bottom: 125px;
  margin-top: -120px;
  text-align: right;
  margin-left: -370px;  
}

.about h3{
  text-indent: -9999px;
  background-image: url("img/img_2.jpg");
  width: 336px;
  height: 191px;
  margin-top: 30px;
  margin-left: -5px;
}

.people h3{
  background: url("img/people.png");
  background-repeat: no-repeat;
  width: 157px;
  height: 45px;
  float: left;
  text-indent: -9999px;
  margin-top: 150px;
  margin-bottom: 300px;
  margin-left: 212px
}

.people p{
  float: right;
  width: 283px;
  text-align: left;
  margin-bottom: -300px;
  margin-top: 300px;
  margin-right: 63px;
}

.people2 p{
  width: 253px;
  float: right;
  text-align: left;
  margin-bottom: -294px;
  margin-top: 296px;
  margin-right: 95px;
}

footer{
  height: 100px;
  width: 150px;
  margin-right: -200px;
  margin-top: 410px;
  margin-bottom: 15px;
  float: right;
}

footer a{
  text-decoration: none;
  padding: 10px;
  color: black;

}

footer a:hover{
   color: red;
   outline: #333 solid 1px;
}

.sidebar{
  background: url("img/img_3.jpg");
  width: 333px;
  height: 213px;
  float: left;
  margin-top: -531px;
  margin-left: 36px;  
}

.wrapper{

  background: url("img/cover_bot.png");
  width: 770px;
  height: 130px;
  background-repeat: no-repeat;
  /*float: inherit;*/
  margin-top: 531px;
  margin-left: -36px;
}

.most-visited h3{
  background: url("img/most-visited.png");
  width: 145px;
  height: 33px;
  text-indent: -9999px;
  margin-top: -35px;
  margin-left: -34px;
}

.most-visited{
  margin-left: 90px;
  margin-bottom: 4px;
  margin-top: -275px;
  float: left
}

.navigation ul{
  list-style-image: url("img/bull.png");
}

.navigation ul a{
  text-decoration: none;
  margin: 0 0 10px;
}

.navigation ul li a:hover{
  color: red;
}

.backstage{
  background-image: url("img/backstage.png");
  width: 85px;
  height: 22px;
  float: left;
  text-indent: -9999px;
  margin-left: 7px;
  margin-top: 16px;
}

.backstage-links{
  background: url("img/notes.jpg");
  width: 252px;
  height: 249px;
  margin-top: -158px;
  float: left;
  margin-left: 54px;
}

.backstage-links ul{
  margin-top: 94px;
  float: left;
  margin-left: -41px;
  list-style: none;
}

.backstage-links ul a{
  text-decoration: none;
}

.backstage-links ul li a:hover{
  color: red;
  padding-top: 15px;
}
 
Член од
9 октомври 2020
Мислења
33
Поени од реакции
21
CSS:
p{
  font-family: Times New Roman ; 
}

p:firsh-child{
  font-family: Georgia, serif;
  
}

* {
  padding: 0px;
  margin: 0px;
}

body {
  background-color: rgb(0,73,108);
  font-family: Georgia,"Times New Roman", serif, italic;
  font-size: 11px;
  width: 770px;
  margin: 0 auto;
}

.container{
  width: 770px;
  margin: 0 auto;
}

.top{
  height: 45px;
  width: 770px;
  background-image: url(img/cover_top.png);
  background-repeat: no-repeat;
}

header{
  background: url(img/game-of-thrones.jpg) no-repeat ;
  width: 268px;
  height: 71px;
  float: left;
  margin-top: 40px;
  margin-left: 65px;
  text-indent: -9999px;
}

header h2{
  background: url("img/ice-and-fire.jpg") no-repeat;
  float: left;
  text-indent: -9999px;
  margin-left: -20px;
  width: 299px;
  height: 22px;
  margin-top: 50px;
}
.summary{
  background-image: url("img/bookmark.jpg");
  width: 345px;
  float: right;
  background-repeat: no-repeat;
  background-position: top right;
  margin-right: 51px;
  margin-top: 16px;
}
.summary p{
  text-align: left;
  width: 175px;
  margin-left: 53px;
  margin-top: 30px;
  margin-bottom: 50px;
}

.summary p:last-child{
    color: white;
    margin-left: 280px;
    margin-bottom: 400px;
    position: relative;
    margin-top: -150px;
    width: 50px; 
  }
  
.summary p.bezvrska{
  margin-top: -133px;
  margin-bottom: 116px;
  margin-left: 281px;
  width: 51px;
  color: #FFFFFF;
  background-color: red;
}

.summary p.bezvrska a{
  color: #FFFFFF;

}

.introduction {
  background-image: url("img/introduction.png");
  width: 212px;
  height: 44px;
  float: left;
  margin-left:-175px;
  margin-top: 200px;
}
.introduction p{
  text-align: left;
  width: 340px;

  /* float: right; */
  /* overflow: hidden; */
  margin-left: 242px;
  margin-bottom: 3px;
}
.introduction h3{
  background: url("img/img_1.jpg");
  text-indent: -9999px;
  width: 336px;
  height: 191px;
  float: left;
  margin-left: -124px;
  margin-top: 65px;
}

.main {
  width: 770px;
  height: 1200px;
  background-image: url("img/cover.png");
  background-repeat: repeat-y;
}

.about{
  background: url("img/about.png");
  width: 176px;
  height: 45px;
  margin-top: -130px;
  margin-left: 400px;
  float: left;
}

.about p {
  width: 336px;
  margin-bottom: 125px;
  margin-top: -120px;
  text-align: right;
  margin-left: -370px; 
}

.about h3{
  text-indent: -9999px;
  background-image: url("img/img_2.jpg");
  width: 336px;
  height: 191px;
  margin-top: 30px;
  margin-left: -5px;
}

.people h3{
  background: url("img/people.png");
  background-repeat: no-repeat;
  width: 157px;
  height: 45px;
  float: left;
  text-indent: -9999px;
  margin-top: 150px;
  margin-bottom: 300px;
  margin-left: 212px
}

.people p{
  float: right;
  width: 283px;
  text-align: left;
  margin-bottom: -300px;
  margin-top: 300px;
  margin-right: 63px;
}

.people2 p{
  width: 253px;
  float: right;
  text-align: left;
  margin-bottom: -294px;
  margin-top: 296px;
  margin-right: 95px;
}

footer{
  height: 100px;
  width: 150px;
  margin-right: -200px;
  margin-top: 410px;
  margin-bottom: 15px;
  float: right;
}

footer a{
  text-decoration: none;
  padding: 10px;
  color: black;

}

footer a:hover{
   color: red;
   outline: #333 solid 1px;
}

.sidebar{
  background: url("img/img_3.jpg");
  width: 333px;
  height: 213px;
  float: left;
  margin-top: -531px;
  margin-left: 36px; 
}

.wrapper{

  background: url("img/cover_bot.png");
  width: 770px;
  height: 130px;
  background-repeat: no-repeat;
  /*float: inherit;*/
  margin-top: 531px;
  margin-left: -36px;
}

.most-visited h3{
  background: url("img/most-visited.png");
  width: 145px;
  height: 33px;
  text-indent: -9999px;
  margin-top: -35px;
  margin-left: -34px;
}

.most-visited{
  margin-left: 90px;
  margin-bottom: 4px;
  margin-top: -275px;
  float: left
}

.navigation ul{
  list-style-image: url("img/bull.png");
}

.navigation ul a{
  text-decoration: none;
  margin: 0 0 10px;
}

.navigation ul li a:hover{
  color: red;
}

.backstage{
  background-image: url("img/backstage.png");
  width: 85px;
  height: 22px;
  float: left;
  text-indent: -9999px;
  margin-left: 7px;
  margin-top: 16px;
}

.backstage-links{
  background: url("img/notes.jpg");
  width: 252px;
  height: 249px;
  margin-top: -158px;
  float: left;
  margin-left: 54px;
}

.backstage-links ul{
  margin-top: 94px;
  float: left;
  margin-left: -41px;
  list-style: none;
}

.backstage-links ul a{
  text-decoration: none;
}

.backstage-links ul li a:hover{
  color: red;
  padding-top: 15px;
}
Гледам имаш додадено некоја класа bezvrska, не треба да се чепка html-то, само css се пишува. Така барем беше јас кога го слушав предметов.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom