- Член од
- 14 септември 2020
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 4
Колеги, да препорачате некој добар онлајн курс(YouTube, Udemy...) по предметот Оперативни Системи?
Da, prasanja na zakruzuvanje ili dopolnuvanje. Se' od predavanja i vezbi so se ucelo. Dovolni se prezentaciite da se sovlada materijalotОснови на сајбер безбедност само теорија ли се полага
Доволно ти е Игор Мишковски да го слушаш за 1 и 2 колоквум теорија , за задачите од github на Ристе за прв колоквиум , после тоа за втор колоквиум научи се освен скрипти за Unix , као што е grep/awk/sed + pipelines + regular expressions и basic команди за листање на датотеки ,корисници и слично. Вака можеш комотно до 8ца/9ка без bash скрипта , ако целиш кон повисоко научи и скрипти обично даваат нешто слично од аудиториски.Колеги, да препорачате некој добар онлајн курс(YouTube, Udemy...) по предметот Оперативни Системи?
Mene mi predavase Kalkulus i predavanja i auditoriski mi bese, dobro predava, objasnuva jas sum zadovolna od nea, sepak za DM ne znam kako eМислење во врска со Весна Димитриевска Ристовска по ДМ? Како предава и оценува сега со онлајн испитите?
Mislam deka treba da pises mail na prodekanot za nastavaДо сега немав проблеми со распоредот, па не сум имал потреба да пишам или известам било кој од фалултетот. Сега не снам кај кого, што и како да пишам мејл за да знаат за проблеми во термини со распоредот. Дали на професорите или кај служба или што и друго да е? За професорите - ОК, ги имаме сите, а за директно на прашања или служба или што и да веќе треба?
За предавање добра е, објаснува, малце е монотона (мене ми беше досадна да ја следам цело време, ама ги снимаше вежбите), ако ја прашаш нешто нејасно фина е ќе ти објасни - во глобала ништо посебно ама во ред е.Некој со искуство кај асистент Јана Кузманова да сподели мислење во однос предавање и оценување?