Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
12 јануари 2018
Мислења
113
Поени од реакции
45
Здраво, ќе може некој да ми каже каде точно се наоѓа конференциската сала на ТМФ?
Кога влагаш во ТМФ од страната на 138, после вторите скали имаш само една врата лево пред да влезеш во холот. Пишува на неа конференциска сала.
Автоматски споено мислење:

6 poeni od 10 na labarotiriski dali e krs i kje me jebe sega toa ili sum okej???
Рачунај дека тоа се 60% од сите поени или пак на ниво на колоквиум што има 100 поени, ти си освоил 60. Па донеси си одлука дали ти се доволни или се крш според тебе.
 
Член од
15 ноември 2013
Мислења
345
Поени од реакции
395
Едно прашање , за решавање задачи по АПС , од што решававте задачи , лабораториските сам ги решавам сега за сега , ако знаете место за дополнителни задачи ако може пратете ми :D
Некој од постарите колеги?
 
Член од
23 септември 2018
Мислења
5
Поени од реакции
2
Дечки, да не знае некој каде се наоѓа просторијата "Институт КНИ" ?
 
Член од
16 октомври 2014
Мислења
19
Поени од реакции
49
Квотите ги диктира владата, а за условите никој не се замара. Ниту има вработувања, ниту простор за нстава. Демонстраторите немаат искуство, а имаат тешки предмети за држење.
Квотите не ги диктира владата, туку потекнуваат од самите универзитети. Владата може малку да ги зголеми плус над бараното, но тие се енормно високи уште од сам почеток.

Универзитетите имаат трошоци, кои треба да се покријат. Властите секогаш покривале премалку, а истовремено во последно време забрануваат да се покачат износите на школарините до реалните потреби. Индустријата не сака да финансира настава, наука и развој на универзитетите (а тие ретки што тоа го прават не се доволни и не даваат доволно многу).

Повеќето професори решението го гледаат само во зголемување на уписните квоти. Но, така се влегува во позитивна повратна спрега која постепено ги расте и квотите и трошоците, а не ги решава проблемите. Резултатот го чувствувате.
 
Член од
1 април 2017
Мислења
78
Поени од реакции
17
Дали некој од вас знае кога имаат консултации демонстраторите по АПС?
 
Член од
2 октомври 2018
Мислења
25
Поени од реакции
11
Дали некој успеа да се пријави електронски за стипендија? Нешто не им функционира линкот...
 
Член од
18 април 2014
Мислења
47
Поени од реакции
2
Системи на знаење дозволено ли е една лабораториска да се пропушти?
 
Член од
18 септември 2019
Мислења
2
Поени од реакции
0
Знае ли некој кој демонстатор ги држи вежбите на Мобилни платформи и програмирање и како може да се контактира?
 
Член од
12 јануари 2018
Мислења
113
Поени од реакции
45
Знае ли некој кој демонстатор ги држи вежбите на Мобилни платформи и програмирање и како може да се контактира?
Јофче Наси ги држи. Види кога има консултации или пак иди на час кај него и прашај го што те интересира.
 
Член од
8 ноември 2019
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво
Јас сум на смер КИ сакам да се префлрам на смер СИИС. Па сакам да ве прашам дали треба да исполнам некој услов за да ме префлат и дали ги одобруваат сите молби што се поднесени? Може ли некој да ми ја објасни целата постапка?
Ви благодарам!
 
Член од
19 јуни 2018
Мислења
20
Поени од реакции
8
Здраво
Јас сум на смер КИ сакам да се префлрам на смер СИИС. Па сакам да ве прашам дали треба да исполнам некој услов за да ме префлат и дали ги одобруваат сите молби што се поднесени? Може ли некој да ми ја објасни целата постапка?
Ви благодарам!
Промена на насока се прави само пред почеток на зимски семестар. Септември месец негде е тоа. Праќаш молба, ако прифатат плаќаш 1000че и те мењаат. Ама сега тешко да можеш да смениш насока, зошто е поминат рокот. Најверојатно ќе треба да чекаш до наредна година.
 
На врв Bottom