Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Луѓе, утре (понеделник) учиме ли дека нели празник е денеска, 23 октомври - ден на ВМРО? Какво инфо имате?
Имам 3 лаб. вежби утре, така што ако не учиме... да терам полежерно и забушантски, ако не да се стегнам и нема мрдање. :pos:
П.С. Ајде секако ќе си учам, идат колоквиуми... :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Сигурно ова?
Најсигурно ...
--- надополнето: Oct 23, 2011 3:22 PM ---
Луѓе, утре (понеделник) учиме ли дека нели празник е денеска, 23 октомври - ден на ВМРО? Какво инфо имате?
Имам 3 лаб. вежби утре, така што ако не учиме... да терам полежерно и забушантски, ако не да се стегнам и нема мрдање. :pos:
П.С. Ајде секако ќе си учам, идат колоквиуми... :)
Не учиме :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
A среда се учи или? Збореа нешто демек Ден на дрвото бил, ама и претходните 2 среди ги збореа дека ќе бидат па не беа...

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Сигурно ова?
Да, трета тема не ти треба. Има некои стандард прашања што се паѓаат: Што е информација, сигнал, СИ-систем, МКС со тие трите стандарди, еталони, мерен уред (отворен или затворен), компаратор. Од втора тема, тие: чувствителност, грешките, мерно подрачје, варијации и сите такви работи обавезно... После имаш тие тест со хевисајдова и импулсна побуда, тие шо се блок-структурите (директни, со повратна врска и комбинирани). Од трета тема, сите преобразувачи и сите структури со операциски засилувачи шо се... Отприлика то е то за прв колоквиум.
Гледајте да извадите повеќе поени на прв колоквиум, пошо првиот е далеку полесен од вториот... Поздрав!!!

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
да си прашам да не има некој решени Лаб. вежби 2 по СП?
--- надополнето: Oct 24, 2011 5:46 PM ---
дали има тука некој бруцош што слуша физика кај верка ?????
Јас :)
--- надополнето: Oct 24, 2011 5:47 PM ---
Леле овие што се сега прва не знаат колку се среќни, прееска им ја видов лабораториската по структурирано... OMG , прашање - што печати програмата? :ROFLMAO: Многу полесно од јас кога бев прва, немате простор за жалење :)
епа дај ваму вторава да ја решиме :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945

Па дај да ја видиме :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323

Имаш проблеми со 2ра вежба по СП? Леле, кај одиме со ваквите. После прв колоквиум да речиш дека имаш проблеми ајде некако, ама 2ра вежба? И дај да ја видиме па че ја наредиме некако

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Немојте да сте му ги решиле задачиве...
Друже ако не ги решиш овие тогаш незнам што бараш на феит. Ова ти е основата за све понатека незнам зашто бараш некој да ти ги решава... еве ќе ти реши некој и што на третите лаб кога ќе треба да искористиш нешто од знаењето до сеа? Ќе бараш и тие да ти се решат?
Наместо да дремеш по форумов седни реши ги а ако заглавиш негде тогаш постави прашање... Овие се боза задачи.

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Немојте да сте му ги решиле задачиве...
Друже ако не ги решиш овие тогаш незнам што бараш на феит. Ова ти е основата за све понатека незнам зашто бараш некој да ти ги решава... еве ќе ти реши некој и што на третите лаб кога ќе треба да искористиш нешто од знаењето до сеа? Ќе бараш и тие да ти се решат?
Наместо да дремеш по форумов седни реши ги а ако заглавиш негде тогаш постави прашање... Овие се боза задачи.
нема секој основа како тебе !!!
јас не се срамам од тоа шо прашав !! Не знам Не знам !! сум прашал оти не сум знаел или треба тука да постам прашање само ако во одреден дел заглавам ?

кога сме веќе кај тоа еве ми ја првата задача
Код:
#include <stdio.h>
int main()
{
  int a,b,c;
  printf("Vnesete dve celobrojni vrednosti ");
  scanf("%d%d",&a,&c);
  if (a>c)
    b=c*c;
    else
    b=a;
    a=c*c;
      if (a==b)
            printf("Promenlivite imaat ista vrednost\n");
            else
            printf("a=%d ,b=%d , a/b=%d\n",a,b,a/b);
  system("PAUSE");
  return 0;
}
само имам проблем кога внесувам 1 како вредност зошто ми дава дека 1*1 е 2 ?

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
Ќе може ли некој да ми каже каков тип на задачи се паѓаат на прв колоквиум АСП? :)

A

apidrone

Гостин
нема секој основа како тебе !!!
јас не се срамам од тоа шо прашав !! Не знам Не знам !! сум прашал оти не сум знаел или треба тука да постам прашање само ако во одреден дел заглавам ?

само имам проблем кога внесувам 1 како вредност зошто ми дава дека 1*1 е 2 ?
Ја вака нешо пробав, али не ми текнува како се проверуваше дали е int внесеното...
Код:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{
    int a,b;
    printf("Vnesi vrednosti za a i b\n");
    scanf("%d%d",&a,&b);
    if(a>b) b*=b;
    else if(b>a) a*=a;
    if(a==b) printf("Promenlivite imaat ista vrednost\n");
    else printf("a=%d b=%d a/d=%d \n",a,b,a/b);
    system("pause");
    return 0;
}

Член од
18 декември 2007
Мислења
30
Поени од реакции
1
Абе ке може ли некој да ми казе кај да најдам распоред за лаб вежби за Алгоритми( АСП )
иначе јас сум на ики 2 година на финки и сеа заради работни обврски малце закаснив со идење на предавања а неможам на нет да најдам распоредот или не ми е денот мене или стварно е негде забутано
фала однапред

Kajgana Shop

На врв Bottom