Уште ли се шуткате по свирки?

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Шутка е на нашки, а инаку тоа е игра и се вика "ПОГО"! Потекнуа од Oi! & Punk-Rock свирки во U.K. од крајот на 70-тите. За разлика од таму и во тоа време кај нас е повеќе брутално. Еве еден клип од тоа време како изгледало тогаш (се гледа на почетокот на песната како играат момците)...........

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.524
Поени од реакции
8.212
Најдобри шутки во земјава паднаа на Соулфлај (првиот пат на саем) и на Продиџи (вториот пат на саем). Масовни, брутални, енергични... едноставно најдобри!
Секоја останата шутка во споредба со овие 2, не е тоа тоа... иако и на СМАТ паѓале арни шутки :)

п.с. И на Бед Копи се иам шуткано у среде Хард Рок :pos: ама тоа е веќе друга приказна.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Никогаш не сум бил дел од некоја таква шутка, ама неколку пати сум бил многу блиску до местото каде што се одвива шутката и многу ми е интересно за гледање.И секогаш незнам зошто ама кога гледам некоја шутка се смеам не контролирано:tv::pipi:

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Sutka e zakon rabota. Aj onie so kazaa deka sutka e nacin da se iskazat neiziveani kopiljaci neka otidat na nekoja punk zurka pa neka podrazmislat naredniot pat.
P.S jas samo znam deka na iron maiden u fan pit ke pagaat opasni sutki:vozbud::vozbud:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
На Суперхикс во Прилеп минатово лето паднаа секакви шутки, и тоа пред пола град. Пред нив свиреа едни локални рапери Македонски синови (nvm), па му рековме на народов пред бината малку да појде понастрана од лична безбедност. Првата нивна реакција беше иронично смеење. После неколку песни само фрлив еден поглед наназад и сфатив дека во радиус од 10-15 метра немаше никј што не се шутка. А паднаа такви шутки од оние оригинални, првобитни, погоре на странава споменати, за да се достигне до една кулминација на Ace of spades. Кога се вратив дома и покрај што ме болеше цело тело, бликав од радост. Ова може да им објасни на овие што не им е познат во живо поимот шутка пример за дефиниција.
Инаку најбрзо сега се шуткав на првата свирка на бендот на едни мои другари. Свиреа свои песни, во Hardcore-punk стил. Тогаш ми текнува им беа предгрупа на Fighting Windmills, па народ имаше колку за Мизар последниот пат кога бев, па сега размислете колку беше добра шутката со оглед на фактот дека басистот на втората песна ја фрли бас-гитарата и едноставно се втурна во шутка.

Член од
29 септември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Далеку од дебилна и неизживеана работа...Може најпросто да се објасни како длабоко соживување со енергичната музика,трошење на позитивна енергија,еуфоричност и такви ствари...

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
312
Поени од реакции
167
Shutka po nashki - POGO pojasno :).Toa ne deka bilo vo moda , ili ke bide , i ke iskoci od moda ...toa od sekad se praelo samo koga ke se oseti .Igranje na odredena muzika bez mavanje , tepanje , krshenje zubi (jes da i toa se deshava namerno ili nenamerno). Emociite vladaat , euforija , adrenalin se u edno .Zakon rabota e , se izbacuvaat i tapa faci pa mavaat praat govnarii ama mnogu normalno na kraj si go dobivaat

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
В недела дојдете прилеп на герминатив да видите што е шутка

RainMaker

Д Хантр
Член од
21 август 2008
Мислења
89
Поени од реакции
3
Па тие шо не биле на свирки и шо не виделе како изгледа шутка (дека луѓе не влегуваат у шутки за да се тепаат), ќе јадат гомна дека е за неизживеани копиљаци.:blabla:
Ја лично уживам ДА ГЛЕДАМ шутки,а асален бенг највише ми го праи меракот:salut:

antitalent

idiotizam i renesansa....
Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
more najmasovni sutki imase na MARDUK koa bea lani tuka:)
jas mislam i u wc da bevte pak ke go jadevte:P hahah

J

JOEY JORDISON

Гостин
шутки обожавам но .....Нема бољи работа од WALL OF DEATH Гарантирано!

Најдобри шутки во земјава паднаа на Соулфлај (првиот пат на саем) и на Продиџи (вториот пат на саем). Масовни, брутални, енергични... едноставно најдобри!
Секоја останата шутка во споредба со овие 2, не е тоа тоа... иако и на СМАТ паѓале арни шутки :)

п.с. И на Бед Копи се иам шуткано у среде Хард Рок :pos: ама тоа е веќе друга приказна.
Соулфлај :vozbud::pos::pos::pos:

веќе луѓево на се се шуткат :vozbud:

Член од
27 август 2011
Мислења
46
Поени од реакции
13
последен пат се исшуткав на Хладно Пиво на пиволендот во Скопје :D, имаше добри шутки а и се изнаигравмe :D , исто годинава на Суперхикс во Охрид на пивофестот имаше добри шутки а и играње претходно кога беа Азра, и на "дојди веслај" фестивалот во струга на Скалкраш и на Дојка. Иначе да обожавам шутки :D мислам едноставно не можеш да седиш мирен кога слушаш таква доста енергична музика, а на метал музика кога би виделе повеќето песни се за бангање, знам кога бев на Санаториум во скопје на кале, се изнабангав и 2 недели ме болеше вратот и ми беше фатен гласот :D
И шутката не претставува тепање и урлање на некој "ненормали" едноставно играње и уживање, а тој што вика дека тоа е тепање и урлање никогаш изгледа не влегол внатре :D(на крај краишта некој ќе те бутне внатре, ми се случувало и сакаш неќеш мораш нема назад )

Kajgana Shop

На врв Bottom