Zosto bi postoelo polnomosno ako smee da se vozi bez?Здраво, ме интересира дали смее да се управува возило од друг сопственик без полномоштво или купопродажен договор кој е на возачот? Возилото е од другар, не е крадено или слично.
Sent from my SM-A037G using Tapatalk
Ајде истај ми полномошно во сабота во 7 сатотZosto bi postoelo polnomosno ako smee da se vozi bez?
toa ti treba so vreme da si mislis, ne smees bez polnomosno da vozisАјде истај ми полномошно во сабота во 7 сатот
Sent from my SM-A037G using Tapatalk
И ова не е точно!Полномошно не треба само за прво колено.
Не пишал за каде сака да вози без полномоштво, во државава може, службена возам така 5години, на име на газдата е не на фирма, еднаш имав и сообраќајка па немаше ни збор за некакво си полномоштво а за надвор од граници сигурно требаИ ова не е точно!
Само за среќа кај нас ретко прават проблеми..
Земи тркни до Грција со колата на татко ти, па ако те запре полиција објасни им го ова..
Јас зборам за во државава не за надвор.И ова не е точно!
Само за среќа кај нас ретко прават проблеми..
Земи тркни до Грција со колата на татко ти, па ако те запре полиција објасни им го ова..
Како ми кажаа, така ти кажувам! (не сум правник)Јас зборам за во државава не за надвор.
За надвор не можеш без полномошно да поминеш барем јас не можам со службена кола во Косово да влезам ако не приложам.
Инаку овде имам возено на татко ми кола никогаш проблем не ми направиле и колку што знам и законски е така регулирано со прво колено освен ако нема некои измени сега.