Употребена физичка сила врз малолетник

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Мене охридски алфаши ме плескаа малце на Ерик Придз годинава хаха ... али ај ..... не се сите такви =)
 

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Не ми се верва дека децата седеле мирни и збор не им рекле..
Ама и да им рекле на тепачите то не им дава за право да кренат рака на некој.
Ако не се почитуваат постарите значи сите ќотеци да кркат...??
Има други мерки, а во никој случај тепањето не е мерка...
Треба да ги средат правните работи, изјави од сите шо биле во тој објект... лекарско, ако има скшеница...
 
Член од
23 декември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
3
Ti MedMax kako da ne zivees u MKD, ili podobro gledas ti vesti?
vo sekoe zito ima i kukolj - vikaat srbite
 
Член од
21 август 2008
Мислења
140
Поени од реакции
11
i alfite nekogas znaat da preteraat ama i kopiljacive gazat po nervi.naucile eden zbor demokratija mislat deka mozat se sto sakaat da pravat, epa zatoa i kotek ke jadat:toe:
 

Alexpunk

...Rossonero...
Член од
1 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Ок факт е дека и алфиве не се цвеќе за мирисање ама зашто мене до сеа не ми направиле проблеми?
На кој не му седи мирен газот ќе јаде ќутек! Оправдано од моја страна и само така, не можат децава да мешаат демократија и анархија!
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
Дејствито се случува околу 23 часот, во познат угостителски објект во град Скопје.
Друштво од четири момчиња (сите на возраст околу 14 години) ,седат на маса во угостителскиот објект, и како и во секое друштво си кажуваат шеги и случки од нивното секојдневие. Нормално, на тоа и се смеат.
До нивната маса седат две машки полнолетни лица (двајцата на возраст од околу 25-30 години), и на детската смеа, двете машки полнолетни лица дрско им викаат "што се смеете бе". На тоа, малолетникот што подоцна бил истепан, им одговара дека не им се смеат ним, и веднаш децата престануваат да се смеат и шегуваат. Но деца како деца по некое време повторно се насмеале и едниот од двете машки полнолетни лица доаѓа до малолетникот и му удира многу јак шамар на малолетникот. Детето успева да се задржи за масата да не падне и му вели на тој што го удрил, зашто го мава. Во тој момент станува другото машко полнолетно лице и со уште поголема сила, со бокс, го удира малолетникот, и малолетникот паѓа на земја.
Децата видно уплашени (престрашени од дејствието),му помагаат да стане на нивниот другар и малолетникот после неколку секунди кога станал, двете машки полнолетни лица повторно го малтретираат, едниот го дрмал за вилица и го влечеле велејќи му ајде дојди со нас во кола. Отргнувајќи се од нив, престрашениот малолетник останува со своите исто така уплашени другари. Двете машки полнолетни лица бегаат од местото на случајот, влегуваат во автомобил и со навредливи зборови кон децата си заминуваат во непознат правец.
Што ме натера да го напишам ова????
Како прво,ме иритира како никој од вработените не го видел тоа(???), и ако го видел зошто не реагирал, како второ каде било обезбедувањето што тој локал го има, и како трето како никој од присутните не реагирал на тоа малтретирање што е извршено ВРЗ МАЛОЛЕТНИК...........
Случајот е пријавен во полиција, но сеуште, еве веќе десет дена нема никаков одговор од страна на полицијата.
Едно не ми е јасно дали полицијата ќе ги информира за тоа или тие самите ќе треба да побараат одговор, односно да постапат на некој начин??, а кој е тој ве молам дајте совет.
ВИ БЛАГОДАРАМ.
a za toj so gi maltretiral treba policijata da go fati i da go obesi mozda zviuci grubo ali treba DA IMA NEKOJ RED VO DRZAVAVA.
 
V

Viktoranius

Гостин
Ја ке ти наведам мал милион случаи во кои тие што имаат значки му спасиле на некого глава,фамилија,имот...
Подобро да умрам, отколку педер во плаво да ми го спаси животот.


АCAB !
 

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Епа затоа правдата ќе ја земете во свои раце. Можда потоа ќе заглавите во затвор некоја година... ама тоа е.
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Aбе како прво немаме ние закон за ова... казна за некој што ќе направи психичко или физичко малтретирање е од 20 000 до 50 000 денари... тоа казна е :toe::uvo:
за секс во природа ти земаат 1500 евра а ова максимум 50 000 нема смисла треа да се зголеми казната и да се почитува повеќе законов!!!!
 

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Чим ништо не зборувале кон државата нема да ги најдат. А да речат нешто за премиреот, има очи да ископаат и да ги најдат. Кој им е крив коа не се членови на некоја партија.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.790
Поени од реакции
15.695
Najnova slucka u Belgrad pred 3/4 dena:

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=61010&sectionId=39

Pa da ve slusnam sega :uvo::tapp:...........
pa nema vrska ova so maloletnici..
2. vo USA nema da ceka policijata da im begas niz 3-4 crveni svetla, odma ke te upukaat.. tamo koga ke te zaprat si ima procedura, nema igranje...
..tuka na Balkanot soobrakajot e KRIMINALEN..toa veke nese obicni prekrsoci tuku obidi za ubistva i ubistva... sekojdnevno siledjistvo na patistata...
.. vo pravo e policijata sto go stiti policaecot, taman rabota ako so sekoj sto ke napravi prekrsok treba da se brkaat...
..pa vo Londonskoto Metro pri antiteroristicka akcija e ubien Brazilec, student, samo zatoa sto begal ( begal bidejki bil bez odobren prestoj)..
.. nikoj ne odgovarase...
 
Член од
3 август 2008
Мислења
39
Поени од реакции
0


Ova e slikava na deckoto sto go ubi policaecot vo Belgrad......po slikava ne mi izgleda deckovo deka imal bilo kakva kriminalna namera!
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.615


Ova e slikava na deckoto sto go ubi policaecot vo Belgrad......po slikava ne mi izgleda deckovo deka imal bilo kakva kriminalna namera!
да не забегувам оф-топик но многу психопатски убијци немаат “фаца“ за некој што одзема животи...не викам дека овој е или не е еден од нив, да не се сфатиме погрешно...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom