Уличен баскет

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
Тука финтата е да го натераш противникот да се бара по земја и да не знај кај е топката. Лично јас појке го сакам Streetball-от од регуларната кошарка оти е повозбудлива и бара голема контрола на топката и не може да игра секој.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Mu$tRiK:P напиша:
Тука финтата е да го натераш противникот да се бара по земја и да не знај кај е топката. Лично јас појке го сакам Streetball-от од регуларната кошарка оти е повозбудлива и бара голема контрола на топката и не може да игра секој.
sho da ti kazam kosharka igram 10 godini a streetball igram nekoi 4 godini definitivno streetballot e pointeresen ali celata vozbuda za mene e kosharkata

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Јас редовно ги гледам And1 кога одат на турнеја низ Северна Америка. Талент се нема шо, природно тоа. Како ја вртат топката, и оние aley-oops што ги прават е закон. Многу ми е интересно кога оној Професорот ја води топката и намерно ја удира на оној што го чува у глава:pos: Топката му се враќа назад а оној се изгубува:icon_lol: Закон!

Али реалноста е дека тие сепак не се нај-нај кошаркари во стилот на fundamentals и затоа не просперираат многумина од нив по професионалните лиги. Rafer Alston e еден од ретките што успеал:)

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
А кај игра Хот сос сега дали знајте, оти појке не е во АНД 1 ??

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
oti e star vishe oti samo driblashe sea u and 1 sakaat luge sho mozat da skokaaat sho se atleti

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
dajdo напиша:
oti e star vishe oti samo driblashe sea u and 1 sakaat luge sho mozat da skokaaat sho se atleti
А колку години има оти нигде не пиши?

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
okolu 30che mislam deka tera vishe

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Абе тоа што е стритболот е дефинитивновродено нешто.Да научиш да играш кошарка може-ама стритбол НЕ!Еве јас играм кошарка (тренирам) веќе 6 години ,позиција крило ама што да правам неам толку добра техника и не дриблам толку па затоа и несум стритболер.Иначе Рафеер Алстон у кошаркава е како изгубен.Боље би ти ишло стритбол Рафер...

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
betogrozdanov45 напиша:
Абе тоа што е стритболот е дефинитивновродено нешто.Да научиш да играш кошарка може-ама стритбол НЕ!Еве јас играм кошарка (тренирам) веќе 6 години ,позиција крило ама што да правам неам толку добра техника и не дриблам толку па затоа и несум стритболер.Иначе Рафеер Алстон у кошаркава е како изгубен.Боље би ти ишло стритбол Рафер...
Абе тешко е да се навикниш сериозната кошарка ако 6-7 години си се заебавал со стритбол ...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Јас играм маалски баскет. Нит стритбол, нит кошарка.
Низок сум (према вас), ама имам спортски дух.

Дајдо, ќе го пиеш кога ќе дојдеш. :)

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Шо знам. Ја немав некоја техника ама праев пар финти коа играв. Као Дивац.

Поштуем ЕднУан зашо се финтаџии..

А Мац, еве, ја и Дадо, не дека некад сме играле многу у средно заедно, ама ради атерот, ти собери уше десет души, ја ќе глеам, он ќе игра и ќе ве тепаме. Ако згусне, ондак моите квалитети ќе стапат на сцена. Може? ;))))) Провоката...

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ако збориме за Анд1 Стреет бол тоа се луди типови кој спијат со топката ја кријат едноставно се волшебници со топката не за џабе се состави екипа од најдобрите баскетџии тие веќе имаат настапувано во Германија Италија Србија Кина и др држави се имаат во потполен смисол на зборот докажано како прави баскетџии иначе тие се и едни од најплатените играчи во светот(мислам на членовите на врвниот Анд1 тим) со плата дури од 10 милиони долари по меч:vozbud::vozbud::vozbud:

Efro

Happy place,happy place!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Street-ball na extreme glejte i neka vi padnat ocite :)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Сум гледал нема потреба да кажуваш ги имам гледано сите Мик Тејпи и сите се громto e to

Kajgana Shop

На врв Bottom