Узурпација на дворно земјиште

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Зависи каква ви е ситуацијата, не си доволно објаснила, тоа место заедничко ли е, како е правно регулирано... но ако е заедничко според мене можеш и ти да си го користиш кога сакаш без разлика на кој спрат живееш, ако е тука проблемот да не ти дозволува д аго користиш ти препорачувам да си фатиш адвокат, а ако со користење на тоа место тебе ти пречи со користење на станот ( право на сопственост) нели демек правел журки, чад од скара или шта ти ја знам , пак ти препорачувам да си фатиш адвокат, во секој случај најди си адвокат тој ке ти ја среди работата без да се замараш и на суд ако излезе дека си во право ке ти се вратат и трошоците за адвокат, така да во секој случај консултирај се со адвокат не вреди за такви створења да се преселуваш, да купуваш оружје или шта ти ја знам !

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Во помали згради е поглупо, помалку луѓе има. И ќе се најде некоја будала и може цел влез да го малтретира. Во близина кај што живеам има еден стално колата си ја паркира на плочник, поточно ја пика скроз во пристапот од влезот. Луѓето што влагаат треба еден по еден да влагаат ради неговата кола. Па си викам добро нормални ли се никој не му кажува ништо колата така си ја паркира со месеци, ако не друго кај мене да е ќе му ја изгребам...

Член од
30 јануари 2009
Мислења
489
Поени од реакции
434
Најлесно ќе го решиш проблемот со случајно паѓање на саксија кај него на глава, за успешноста на акцијата зависи на кој спрат живееш :D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.772
Поени од реакции
9.892
јбг,такви насилници и неписмени кретени ја уништија државата.. и ја уништуваат и секоја здрава клетка.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Свикајте си куќен совет и ставете им до знаење на комшиите дека дворот ви е заедничка сопственост и може и мора сите да го користите. Ако тие кои живеат на приземје мислат дека е нивен и може 24/7 да го узурпираат се зезнале. Сите сте платите за тој двор, сите имате право поеднакво да го користите.
Една будала истото го правеше кај баба ми, му дадовме рок од два дена да ги тргне сите глупости инаку ќе му ги фрлиме. Типот мислеше дека блефираме, пројдоа два дена, се што имаше му заврши во контејнер. Од тогаш не му текна веќе глупости да прави.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Ако случајно нешто реши да дојди на врата и да се буни, пречекај го со најголемиот кујнски нож што го имаш или сукало и прашај го, добар ден комши, шо ти треба?
:pos::pos::pos:Тоа ти е вистински добрососетски однос.
Арно ме потсети имам еден тигањ...ако го млатнам, потрес мозга не му гине:LOL:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Не сериозно направи го тоа.Не дозволувајте насилници да ви нарушуваат начин на живеење ај на работа ако мораат да се трпат не дозволувајте и низ дома.

Го имавме еден таков ист како во твојот случај чаламџија + и имаше пиштол по дома и цело време по зграда нешто кршеше правеше глупости не плаќаше пари за зградата и кога и да отидеше некој да му збори нешто одма почнуваше да ја врти работата на тепање.

Еднаш му отидо четворица овој на врата им излегол со оружје кретенов али двајца од другиве беа екс-полицајци а другиве двајца легално оружје си поседуваа му извадија и они секој по еден пиштол и од тогаш се смири.

Еден цело време продаваше пред зграда од багажник од кола иако му рекоа да не продава го натепаа еднаш и го ставија во багажник веќе никогаш не дојде.

Да се разбереме само кај мене од зграда се фрлаат доста пари а поважно и работа за да се средува се.Во 7 сааат сабајле пензионерите косат трева.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Мислиш дека се зезав со постот? Не не не... баш сериозен бев. Кај нас системот не функционира во корист на обичните граѓани, затоа мора да се служиме со каубојски методи и да применуваме сила за да си ги оствариме нашите права.
Совет: Почни да се вооружуваш

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Мислиш дека се зезав со постот? Не не не... баш сериозен бев. Кај нас системот не функционира во корист на обичните граѓани, затоа мора да се служиме со каубојски методи и да применуваме сила за да си ги оствариме нашите права.
Совет: Почни да се вооружуваш
Не се каубојски методи тоа е живот секогаш било така и секогаш ќе биде.Ако чекате полиција да ви ги заштити правата тогаш почнете да си правите фонд за психијатар или за ковчег зависно со какви си имате работа.

Работата на полицијата одсекогаш била да спроведува казни.Личната сигурност секогаш било првенствено на самите себеси.

Те замара цело време некој тип извади му од ташна еден Макаров ( доволно е лесен за женско да го користи а и мал за да може да го ставиш во чанта ) и гледај го како се моча во гаѓи и како секој пат кога ќе поминува покрај тебе после ќе те поздравува со почит.

Има еден многу добар цитат од Макиавели:

"Невооружаноста не само што те прави цел туку те прави и да бидеш омразен од тие околу тебе"

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Слободно перете тераси,уште подобро да се синхронизирате сите станари,фрлај ѓубре и се што ќе ти дојде при рака,АКО почне да се сили пробајте и вие.На крај краева соберете се 5-6 станари ставете му ќебе врз глава и удри мавај кој кај ќе стигне.
Ако продолжи да јаде гомна напрајте му реприза

L

.Lost Angel.

Гостин
Анонимно е? Епа супер, баш ме израдува, фала ти:)
:pos: Анонимно o_O што беше тоа?

Шала на страна анонимно не постои во Македонија додека се дава под рука :) Он ако има човек и пријатели ќе те дознае :) но ако имаш ти или пак некој од семејството твое пријатели некаде пријавете го :) или пак најубава варијанта продадете го станот и купете си куќа некоја многу. Според мене многу е поубаво во куќа него ли во зграда пред се поради вакви проблеми. а и поради многу други :)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
:pos: Анонимно o_O што беше тоа?

Шала на страна анонимно не постои во Македонија додека се дава под рука :) Он ако има човек и пријатели ќе те дознае :) но ако имаш ти или пак некој од семејството твое пријатели некаде пријавете го :) или пак најубава варијанта продадете го станот и купете си куќа некоја многу. Според мене многу е поубаво во куќа него ли во зграда пред се поради вакви проблеми. а и поради многу други :)
Е, нешто и јас се мислам за куќа...Не за друго, да си ставам сончеви колектори, да ме види Господ;) Струјава во зграда ме изеде.
Онтопик, фала за советот, ќе смислам нешто;)

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Купи оружје и лежи во затвор бидејки немаш дозвола, а една дозвола ти е 500евра па сега мисли дали ке купиш или ке си имаш на црно па ако те пријават ќе лежиш 1год затвор.А за типот што ви го окупирал земјиштето можете слободно да го тужите сите станари или едноставно не плаќајте за земњиштето.И не се плаши он што има пиштол пола мало кај мене е наоружано со тешко оружје па никому ништо:).

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Комшијата има направено тераса која ми влегува во двор и плус скалите му се на улица за кај што се качува на 2 спрат абе греота на г'з место прават куќи и после плачат кога ке треба да ги рушат а да имам и друг проблем имам член на фамилија кој е преварант и во личната карта му се води дека живее тука во моја куќа а не живеел никогаш дали сам да ги решам проблемиве со насилство или може да ми заврши некоја институција работа?

Kajgana Shop

На врв Bottom