Турски / Индиски / Шпански и останати „Ш“ серии - тема само за хејтери!

Член од
18 јуни 2008
Мислења
50
Поени од реакции
16
Незнам откога немам гледано добар филм на некоја од нашиве телевизии, па што останало да се надеваме дека ќе гледаме добра серија ( читај не турска или индиска ). Што кажа еден професор мој, серии како овие што ги даваат сега на нашиве телевизии биле правени кога имало војни, кога луѓето биле преокопирани со други работи па сериите им доаѓале како релаксирање. Ништо чудно да пропуштите 5-6 епизоди од турскиве серии,а ништо да не се променило, иста прикаска. Сериите што сакаме да ги гледаме ние бараат да ни работи мозокот за да укопчаме што уствари се случува, а не 10 епизоди да се збори за тоа како Саваш умрел. Златна замунда и pirate bay па си ги гледаме што ни душа сака. Канал 5 ми изгледаше до неодамна како единствена телевизија која што се труди да им прикажува квалитетни содржини на своите гледачи, ама и они го изгубија тој статус.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Не баш, почна со Робинката Исаура ама после имаше добра пауза, се до Касандра :)

P.S.
Ќе заборавев, тројца се на сликата :pos:
Е не ја знам таа серија. Касандра беше она, "хитот" и после успехот нејзин почнаа милион други шпански серии да ги даваат.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Николас мадафакинг Кејџ го пукаа у око со шатган па преживеа, а вие се чудите како у индиските серии се без гребнатинка... бич плиз, индија рулз. :icon_lol:

Член од
30 декември 2007
Мислења
793
Поени од реакции
328
Незнам откога немам гледано добар филм на некоја од нашиве телевизии, па што останало да се надеваме дека ќе гледаме добра серија ( читај не турска или индиска ). Што кажа еден професор мој, серии како овие што ги даваат сега на нашиве телевизии биле правени кога имало војни, кога луѓето биле преокопирани со други работи па сериите им доаѓале како релаксирање. Ништо чудно да пропуштите 5-6 епизоди од турскиве серии,а ништо да не се променило, иста прикаска. Сериите што сакаме да ги гледаме ние бараат да ни работи мозокот за да укопчаме што уствари се случува, а не 10 епизоди да се збори за тоа како Саваш умрел. Златна замунда и pirate bay па си ги гледаме што ни душа сака. Канал 5 ми изгледаше до неодамна како единствена телевизија која што се труди да им прикажува квалитетни содржини на своите гледачи, ама и они го изгубија тој статус.

Моментално Телма има најдобра програма. Ниту една турска серија, а неколку квалитетни амерички(House, Law & Order, Monk...). Слободно можеме да ја прогласема Телма за најкул тв-станица.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
А моментот кога Касандра не удостои со своето драгоцено присуство во Скопје, и разните тефтерчиња што се продаваа, ланчиња и траки за коса, а и да не заборавам, пола Шутка им ставија имиња на децата Касандра и Ранду

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
И после се можам да заклучам дека латиноамеричкие, т.н. „шпански“ беа најдобри, ако во вакви серии може нешто добро да има.

Барем имаше убави женски, беа попрофесионално направени, е сеа беа предвидливи и глупави, ама барем немаше синхронизација, колку толку некој шпански зборови и изрази ќе научиш, а со ова турско-монголск-индиско срање и нашите екстра талентирани македонски актери-синхронизатори ептен сме за никаде.

Макар што дното уште не е допрено, кога ќе почнат кинески или афрички серии да бидат хит на тв, тогаш дури ќе видиме што е ужас.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
не, озбилно, Kанал5 и Сител забега СКРОЗ!

програмата им е:
пон-петок: Турски/индиски серии
саб-нед: реприза на турски/индиски серии

затоа, Телма FTW! :icon_lol:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
А моментот кога Касандра не удостои со своето драгоцено присуство во Скопје, и разните тефтерчиња што се продаваа, ланчиња и траки за коса, а и да не заборавам, пола Шутка им ставија имиња на децата Касандра и Ранду
Не сериозно, кога ќе сретнев двајца како дискутираат дека Луи Давид се разликувал од брат му, бил малце повисок и послаб... ми идеше да ги пукам! :)

Член од
18 јуни 2008
Мислења
50
Поени од реакции
16
Макар што дното уште не е допрено, кога ќе почнат кинески или афрички серии да бидат хит на тв, тогаш дури ќе видиме што е ужас.
Немој жити се да прочита некој шо работи по телевизииве, да не биде

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Моментално Телма има најдобра програма. Ниту една турска серија, а неколку квалитетни амерички(House, Law & Order, Monk...). Слободно можеме да ја прогласема Телма за најкул тв-станица.
Имаат и една руска серија, и плус Серија-А- најзабеганата ТВ сапуница :icon_lol:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Како што гледам темава требало да биде хејтање на овие серии, а јас тука читам дека 90 проценти сте информирани за се што се случува во турските и индиските серии. Епа како може тогаш да викате дека биле вакви онакви кога самите сте ги гледале, сте одвоиле време и сега ги плукате? Мене ваква појава ми е контрадикторна и патетична, сфаќам да се види почетокот па да се плука, ама навистина објаснувате како да сте ги гледале цели серии.

За кинеска, пишуваше дека ќе има на Сител.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Озбилно ќе има кинеска серија?!!

Не бе се се оболело метнално!
Ѕинго ќе купува серии од другарите комунисти а!

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Како што гледам темава требало да биде хејтање на овие серии, а јас тука читам дека 90 проценти сте информирани за се што се случува во турските и индиските серии. Епа како може тогаш да викате дека биле вакви онакви кога самите сте ги гледале, сте одвоиле време и сега ги плукате? Мене ваква појава ми е контрадикторна и патетична, сфаќам да се види почетокот па да се плука, ама навистина објаснувате како да сте ги гледале цели серии.

За кинеска, пишуваше дека ќе има на Сител.
Па 24 часа освен кога има вести и по 30 минути реклами даваат сапуници, за жал никој не се родил имун на овие работи, и иако хејтаме, барем 90 посто тука сме глеале касандри или али ризи, јеби га. Опкружени сме со муабети за серииве, опкружени сме со турското кафе на Вучич, па вака-така ќе знаеш шо како се случува.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
конечно дочекав ваква тема :)
од кога ја пуштија шеќерезад и кога воведија сихноризација на се турско џупско,ми иде и телевизорот и баба ми да ја исфрлам низ прозор. колку ми се напнати глумциве кој се трудат да доловат ефектот. особено кога ќе има гужва во филмот или некој протест звучи ко некој сам да се кара тука, а и досадни монотони работи и теми обработуваат ова турциве, сите се мафијаши,богаташи бизнисмени што ти не. жими тасе, кога сум во собата кај баба ми неможам да се возджам а да не испцујам се живо диво што има на тв тогаш.
ова индиско-ромските глупости неможам ни органски да ги сварам.то ефектите, драматизацијата, нивниот говор, то стенкањето на песните што го имаат абе неможам да замислам држава која има толкав прогрес во ИТ да произведува вакви серии. да се плукнам во сурато немиен.

Kajgana Shop

На врв Bottom