Синвар не е нов, од 2017 е лидер на Хамас во појасот Газа
Инаку интересно како го викаа глушец се криел цело време во тунели, а ако се потврди дека е он на сликите испаѓа дека уствари заедно со негови 2ца борци е убиен додека носел воен елек и оружје - на прва линија на фронтот убиен во директна борба со ционистите
Синвар не е нов, од 2017 е лидер на Хамас во појасот Газа
Инаку интересно како го викаа глушец се криел цело време во тунели, а ако се потврди дека е он на сликите испаѓа дека уствари заедно со негови 2ца борци е убиен додека носел воен елек и оружје - на прва линија на фронтот убиен во директна борба со ционистите
Уште поинтересно е што ни го преведе твитот што сите проруски/иран/хамас ботови од типот на Џексон Хинкл, Лорд Бебо, Сириан Грл и слични го постираат. Демек јаката работа ќе дигаме морал пошто го убиле над земја. УАУ еј, свака част. Ајде давај нов пацер за метак у чело.
Тој влез преку ѕидот е нај глупата, нај ирационалната слепа работа која може некој да ја направи и затоа е нешто што никој не го очекувал и не го превенирал... Таа слепа работа е како жена ти да се дупи со татко ти или брат ти, и ти правиш контрола, проверка, превенција према комшии, колеги, овој оној а ни на крај памет не ти доаѓа дека може да е толку глупа да се дупи со татко ти или брат ти. Јес да козоебачите се глупи али на никој ни на крај памет не му дошло дека може да се до толку глупи да го направат тоа што го направија. Дека нападот од 7ми октомври не е масло на Израел, доказ е и тоа што Ердо и Ајатолахот го поздравија тој напад, ако било масло на Израел ти први ке знаеле за местенката и немаше да го поздрават нападот туку ке го осудеа како провокација на Израел, у најмала рака Хамас ке се оградеа од нападот и немаше да ликуваат. Заложниците кој ги грабна и кој ги држи во Газа? Сигурно Израел... Тврдењето дека Израел стои зад нападот од 7ми Октомври е глупа работа на ниво на рамноземјашите, рептилите и останатите.....
Pa ne e bas glup muabet, koga ke zemes vo obzir deka razuznavanjeto na Izrael im e top. Toa bese golema i dobro planirana akcija na Hamas, sigurno trebalo vreme da se organizira, spremi i izvede, a od druga strana site lideri na Hamas i Hezbolah im gi lociraa i ubija ko stakori, a za ova mukla. Hamas e struktura vertikalna, dovolno e nekolku dusi da imaat infiltrirano koi ke znaat za akcijata, drugoto e prosta masa koja ke se raduva i slavi za akcijata. Isto ko sto Evreite slavat i se raduvaat za sekoj zaginat civil koga ke go roknat so raketa potpisana od nivnite deca,iskacaat na plostad i peat i igraat. Isto siptаrosuvanje pravat i Hamas i Izrael, nema razlika vo sustinata osven vo intenzitetot, so toa sto Izrael e nadmoken pa naplaka 100:1. Stetocini civilizaciski i ednite i drugite, nisto cudno so ogled kakvi bogovi slavat ( ubistveni i osvetoljubivi).
Ne tvrdam jas nisto, samo se somnevam, a posledno na koi bi im veruval se Evreite i Muslimanite.
Израел според тебе значи, на мирен начин е формиран. Тоа што ни вода не смеат да собираат, изгледа хумано според тебе или?
Израелците покрај вооружени сили што ги има насекаде, дел од нив исто со оружје шетаат, ама од оправдани причини сигурно, бидејќи овие со ножеви може да нападнат.
Ова за силувањево оти така кажа Хабиби или ...
Имаше изјави и видеа од заложници како кажуваат дека фер биле спрема нив, за разлика од претходно илјадниците видеа, каде Израелците ги таманат Палестинците ко пилци.
За тие од журката, баш имаше видеа со изјави и објаснувања дека биле блокирани од Израелски вооружени сили, а и пукано врз нив од истите.
Може не си прател на почетокот, може не ти е верно, но небитно е штом децениското однесување на Израелците за тебе е нормално.
Изгледа ние како Македонци дека трпиме со векови, треба и другите.
Дискусијата е дека педepската западна „меѓународна“ заедница која не осудуваше нас дека употребувме прекумерна сила кога се браневме - сега ги игнорира дефакто воените злосторства на Израелците?
Ова што го прават Израел се воени злостроства. Цела година тоа го прават без некаква значајна критика или реакција од западот. Во тој контекст аргументот „во војна умираат цивили“ не е ниту аргумент. Глупост е, и ти самиот се правиш глуп (покрај сите нас) кога го спомнуваш тоа. Голата вистина е дека Израел се воени злосторници пар екселанс, ама тоа не поминува санкционирано. Додека нас ни најавуваа бомбардирње како на Србија.
Мислиш дека тоа несанкционирање е затоа што Израел се многу воено моќна држава?
Тогаш си понаивен и помалку информиран одошто сум те проценил.
Крајно ова е работа за воени судови. Најпосле и Македонци завршија на такви воени судови, и беа осудени како воени злосторници, иако овде немаше ни 0.000000000000001% од тоа што еден ден се случува во Либан или Палестина. А ако работата таму во Израел некако некогаш дојде до меѓународни судења и судови, како во Нирнберг, таму ќе треба и повеќе бесење да има отколку во наци Германија.
Алгоритмот не храни сите, зависно од убедувањата што ги имаме и работите што ги кликаме.
Не, не е работата што тебе алгоритамот те храни. Работата е што ти ќе одбереш да „јадеш“, како ќе ги примиш и анализираш информациите кои ти ги сервираат.
Затоа тебе не те допираат снимки од луѓе живи како горат, деца распарчени, секојдневно што се случуваат... Ама те допираат приказните за силувања и убивања за кои нема ни фотографии а не па видеа. Те допираат приказни за измислено убиени бебиња од кои никогаш никаков доказ не видивме, ама не те допираат илјадници фактички сликани и снимани убиени бебиња во Газа... Те допираат 1000 жртви, а не те допираат 100.000 жртви.
Податоците се таму надвор, и може да послужат како аргументи на дискусија. Или може игнорантно да се игнорираат, како што правиш ти, Стефан, и куп други. Тоа е така без разлика какви необјективни ставови имаме сите. Појдовни афинитети се една работа, неспособност за процесирање факти е друга работа. Затоа јас те понудив да ги аргументираш ставовите, а не да ми ја кажуваш вистината која е очигледна.
Ти можеш свашта да постираш, ама содржината во тоа јас можам да ја измочам со факти и аргументи. А ти мене можеш само да ми се фатиш за... лорд... Бебо. Метафорички се разбира, пошто никакви фактички аргументи немаш.
Може некогаш сум ти посочил колку си глуп за многу работи, ама тоа е пошто дефакто навистина си. Таков си за многу работи... Но никогаш не сум ти кажал дека си гомно, ниту сум те навредил.
Јас секогаш се надевам дека и најзаблудените од нас Македонците заслужуваат шанса за освестување. Но после безброј преписки со такви како ебе, извесно е дека крајно ќе мора со вас исто како со предавниците што мора секогаш и секаде.
Синвар e во врвот на раководството на Хамас, но лидер стана после убиството на Ханије почетокот на Август мислам беше. Се смета дека тој е мозокот на нападот на 7 Октомври.
Сочуство до неговите поддржувачи овде на форумов...Стварно ми е жал за нив....
Небитно е како е формиран. Битна е само фактичката состојба, а тоа е дека Израел постои и е меѓународно призната држава. Небитно е исто така како се формирани САД, Австралија, или Нов Зеланд. Или Косово. Или Украина. Или кој и да е друг. Не можеш да ги избришеш од мапа затоа што не ти се допаѓа како биле формирани.
Секако. Оние заложници кои однапред решиле да ги пуштат заради пропаганда. Што е со тие кои никогаш не се вратија? И која е потребата од заложници воопшто, кога знаат дека Израел нема да преговара?
Значи повторно, немој да си лицемер. Тебе не те допира воопшто што евреи гинат, дури и се радуваш на тоа. Евидентно е од постовиве што ги пишуваш. Нема никаква потреба да дискутираме за тоа кој од нас како се чувствува по повод цивилни жртви некаде. Нема никаква вредност таа дискусија, овде не зборуваме дали Ванлок е подобро човечко битие од Ио. Тоа е сосема небитно.
Аргумент е, и пишан е во контекст на твоето лицемерие. Ако ти не покажа никаква емоција или емпатија за убиените цивили на 7-ми октомври, чии жртви се обидуваш и да ги минимизираш, апсолутно нема зошто да ги читаме твоите срцепарателни постови за тоа како гинеле цивили на другата страна. Немаш морален high ground тука. Цивили гинат во војна, факт. Да, тоа на Израел се воени злосторства, кој ти го спори тоа? Тоа се воени злосторства и Хамас знаеше дека тие злосторства ќе се случат после нивниот напад.
Сега, ако тие решиле да ги поднесат тие жртви на нивниот народ, треба ние да плачеме овде за нивните судбини? Сами решија така. Нивен избор беше да ја почнат војната. Што сметаа дека ќе се случи, изгледа не го пресметаа до крај. Сега е тоа што е.
Што мислиме јас и ти, и за кого плачеме, најмалку е битно мој Ване.
Ти можеш свашта да постираш, ама содржината во тоа јас можам да ја измочам со факти и аргументи. А ти мене можеш само да ми се фатиш за... лорд... Бебо. Метафорички се разбира, пошто никакви фактички аргументи немаш.
Дискусијата е дека педepската западна „меѓународна“ заедница која не осудуваше нас дека употребувме прекумерна сила кога се браневме - сега ги игнорира дефакто воените злосторства на Израелците?
Ова што го прават Израел се воени злостроства. Цела година тоа го прават без некаква значајна критика или реакција од западот. Во тој контекст аргументот „во војна умираат цивили“ не е ниту аргумент. Глупост е, и ти самиот се правиш глуп (покрај сите нас) кога го спомнуваш тоа. Голата вистина е дека Израел се воени злосторници пар екселанс, ама тоа не поминува санкционирано. Додека нас ни најавуваа бомбардирње како на Србија.
Мислиш дека тоа несанкционирање е затоа што Израел се многу воено моќна држава?
Тогаш си понаивен и помалку информиран одошто сум те проценил.
Крајно ова е работа за воени судови. Најпосле и Македонци завршија на такви воени судови, и беа осудени како воени злосторници, иако овде немаше ни 0.000000000000001% од тоа што еден ден се случува во Либан или Палестина. А ако работата таму во Израел некако некогаш дојде до меѓународни судења и судови, како во Нирнберг, таму ќе треба и повеќе бесење да има отколку во наци Германија.
Не, не е работата што тебе алгоритамот те храни. Работата е што ти ќе одбереш да „јадеш“, како ќе ги примиш и анализираш информациите кои ти ги сервираат.
Затоа тебе не те допираат снимки од луѓе живи како горат, деца распарчени, секојдневно што се случуваат... Ама те допираат приказните за силувања и убивања за кои нема ни фотографии а не па видеа. Те допираат приказни за измислено убиени бебиња од кои никогаш никаков доказ не видивме, ама не те допираат илјадници фактички сликани и снимани убиени бебиња во Газа... Те допираат 1000 жртви, а не те допираат 100.000 жртви.
Податоците се таму надвор, и може да послужат како аргументи на дискусија. Или може игнорантно да се игнорираат, како што правиш ти, Стефан, и куп други. Тоа е така без разлика какви необјективни ставови имаме сите. Појдовни афинитети се една работа, неспособност за процесирање факти е друга работа. Затоа јас те понудив да ги аргументираш ставовите, а не да ми ја кажуваш вистината која е очигледна.
Автоматски споено мислење:
Може некогаш сум ти посочил колку си глуп за многу работи, ама тоа е пошто дефакто навистина си. Таков си за многу работи... Но никогаш не сум ти кажал дека си гомно, ниту сум те навредил.
Јас секогаш се надевам дека и најзаблудените од нас Македонците заслужуваат шанса за освестување. Но после безброј преписки со такви како ебе, извесно е дека крајно ќе мора со вас исто како со предавниците што мора секогаш и секаде.
Ајдее Ване бре, почна по брза постапка и пресуди за предавници да делиш. Исправно, со предавниците само строго за поука на другите... ехее колку предавници ги имаш решено до сега број не им се знае, ама така мора, секогаш и секаде. Наредно купи си карта до Египет и од таму фрц у Газа, придружи им се на браќата во битката за слобода...
Значи повторно, немој да си лицемер. Тебе не те допира воопшто што евреи гинат, дури и се радуваш на тоа. Евидентно е од постовиве што ги пишуваш. Нема никаква потреба да дискутираме за тоа кој од нас како се чувствува по повод цивилни жртви некаде. Нема никаква вредност таа дискусија, овде не зборуваме дали Ванлок е подобро човечко битие од Ио. Тоа е сосема небитно.
Сам си прашуваш, сам си одговараш.
Аргумент е, и пишан е во контекст на твоето лицемерие. Ако ти не покажа никаква емоција или емпатија за убиените цивили на 7-ми октомври, чии жртви се обидуваш и да ги минимизираш, апсолутно нема зошто да ги читаме твоите срцепарателни постови за тоа како гинеле цивили на другата страна. Немаш морален high ground тука. Цивили гинат во војна, факт. Да, тоа на Израел се воени злосторства, кој ти го спори тоа? Тоа се воени злосторства и Хамас знаеше дека тие злосторства ќе се случат после нивниот напад.
Сега, ако тие решиле да ги поднесат тие жртви на нивниот народ, треба ние да плачеме овде за нивните судбини? Сами решија така. Нивен избор беше да ја почнат војната. Што сметаа дека ќе се случи, изгледа не го пресметаа до крај. Сега е тоа што е.
Што мислиме јас и ти, и за кого плачеме, најмалку е битно мој Ване.
ОК, значи крајно се десило нешто и имало илјада жртви.
Сега е ОК да има сто ијлади жртви, и уште, и уште.
Практично тоа го кажуваш меѓу редовите.
Друго, истите гомнари кои нас не судеа за непостеочки воени злостроства во 2001ва кога практично и немаше цивилни жртви... Сега се прават слепи за тоа дека Израел цела година дефакто и дејуре убиваат десетици илјади и десетици илјади цивили ниту па имаат намера да сопрат и сеуште никој не ни обвинет за воени злостроства. Иако сето тоа е пренесувано во живо 24/7. И тебе ти е најнормално тоа. Војна било, итн. Ај што ова тебе те прави лицемер а не мене, туку ова те прави и уште нешто полошо штом си на страната на клубот во кој членува и УЧК. Навистина, овде кај нас воениве злосторства може да ги поддржува само Шќиптар, Евреј или лицемер/билмез... И гледај чудо Косово/Албанија се на страната на Израел. Евреите си се Евреи. А лицемерите се обидуваат да релативизираат воени злосторства пренесувани во живо 24/7. Нема изненадувања.
Ако ти не покажа никаква емоција или емпатија за убиените цивили на 7-ми октомври, чии жртви се обидуваш и да ги минимизираш, апсолутно нема зошто да ги читаме твоите срцепарателни постови за тоа како гинеле цивили на другата страна.
Ако се навратиш наназад на темава на моите појдовни коментари после настаните на 7-ми октомври, ќе треба да си гризнеш од шеширот. Мислам, ќе треба освен ако не си лицемер.
И ништо не минимизирам. Кажав дека има основани сомнежи за поголемиот дел од жртвите се од акциите на IDF а не од Хамас.
Значи повторно, немој да си лицемер. Тебе не те допира воопшто што евреи гинат, дури и се радуваш на тоа.
Цитирај ме во таква улога каде се радувам на убиени еврејски цивили, а јас ќе ти се извинам за ова следново: Лажеш и безочно консумираш фекални продукти од дигестивниот тракт.
Автоматски споено мислење:
Е да, и дај одјeби со тоа деминутивите кога ми се обраќаш.
Ајде не глуми плачко.
Види си ги постовите и види на што личиш. Буквално си ист како оние од другата страна, што сам ги нарекуваш како што ќе ти текни.
Истите методи, истиот наратив, само од спротивната страна.
Прочитај се само колку крајно левичарски ретардирано изгледаш:
Па во Газа Израел само за првите денови испоубија повеќе деца отколку што за сите овие години војна има погинато деца од случаен/недиректен оган од руска страна во Украина (како на пример соборени проектили од украинско ПВО).
Да фаворизираш една страна, плукајќи по другата е буквално тоа што го прават тие што ги плукаш.
Заменувањето едни господари со други, нас не не носи ви никаква подобра позиција. Во таа смисла ти си тотален роб и во суштина предавник имајќи предвид дека подебелиот крај од стапот на тој начин сепак ќе го кркаме ние.
Нема добри и лоши, има само будали што одбираат да го натртат газот место да се борат. А ти пробуваш да го свртиш газот кон другата страна.
Небитно е како е формиран. Битна е само фактичката состојба, а тоа е дека Израел постои и е меѓународно призната држава. Небитно е исто така како се формирани САД, Австралија, или Нов Зеланд. Или Косово. Или Украина. Или кој и да е друг. Не можеш да ги избришеш од мапа затоа што не ти се допаѓа како биле формирани.
Според тебе све е небитно, но постои нешто како акција и реакција, ти реакцијата ја осудуваш. Не гледам како понатака би течела дискусијата, освен субјективно навивање.
Само не заборавајте на видеото меѓу Хабиби и оној рабинот од Хабад, каде рабинот му кажува дека он ќе е одговорен за доаѓањето на нивниот месија, а тоа нема да биде по мирен пат, ниту па локално.
Со оние блокираните од Израелската полиција, па после по кои самите Израелци пукале, за кои вие викате нема шанси да се случило? Ништо, 2 метри под земја, исто ко што се прави со децении со арапите во Палестина.
Според мене, кога има воен конфликт, секој е виновен. Не може поделба да има, бидејќи цивилите индиректно учествуваат со својот труд, со своите даноци, со тоа што дозволуваат некој во нивно име да прави било какви злосторства.
Во конкретниов случај, чудно ми е што на Израелците гледате како да се они домицилното население, а не арапите. Арапите демек се дојденците и окупаторите, а историјата бар за ова е многу јасна и прецизна, ама си знаете вие, логика ова она.
Заменувањето едни господари со други, нас не не носи ви никаква подобра позиција. Во таа смисла ти си тотален роб и во суштина предавник имајќи предвид дека подебелиот крај од стапот на тој начин сепак ќе го кркаме ние.
Добро добар робу. Не дај боже да се бориш да не бидеш роб, може да се деси друг господар да те пороби... Добрите робови секогаш си бараат причина за да си го оправдаат кукавичлукот.
Нема добри и лоши, има само будали што одбираат да го натртат газот место да се борат. А ти пробуваш да го свртиш газот кон другата страна.
Ова е јако, посебно кога е кажано од некој кој господарот го натоварил со УЧК и континуирано го прима до балчак додека сите други ги става во истиот тој свој мајндсет: Да не се вртел газот на друга страна пошто поголем кyp можело да влезе. Нормално дека ќе ти влезе со таква виктимологија.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.