CecaXYZ
rookie
- Член од
- 26 ноември 2022
- Мислења
- 196
- Поени од реакции
- 87
ГО барав тиклерот/симболот за БРА берзата и нешто ме буни.Тогаш подобро е да ја купиш на бразилската берза. Данокот е 0
Го имаш при рака?
Ти благодарам
ГО барав тиклерот/симболот за БРА берзата и нешто ме буни.Тогаш подобро е да ја купиш на бразилската берза. Данокот е 0
Глеј не сум ни јас Ванѓа но мислам дека ова е пул бек за нагорен тренд. Златото нагло ќе доживее следен blast-off на нареден FOMC митинг каде претпоставувам ќе се обзнани формален рејт хајк пауз. Колку ќе биде силен нагорниот тренд и до кога, ќе естимејтуваме тогаш.Па не ми дава опција да купувам во Бразил. Имам забележано дека ваков проблем постои кај дел од останатите берзи. Пример, не ми даваше опција ниту за берзата во Осло, кога ја гледав Теленор. На осло ми даваше две опции, од кои ИБКР не ја подржувал едната, но за другата немаше никакви податоци. И интересна ситуација што Теленор не ја листаше ни на германската берза, иако според ИБКР би требало да ја гледам.
Иначе што мислите за златото денес поточно за GDX, по вчерашниот пад од скоро 4,5%? Дали е добар момент за купување или и падот може да продолжи и денес? И што мислите за FCX?
PETR4 na BOVESPAГО барав тиклерот/симболот за БРА берзата и нешто ме буни.
Го имаш при рака?
Ти благодарам
De vidi so ovoj symbolПа не ми дава опција да купувам во Бразил. Имам забележано дека ваков проблем постои кај дел од останатите берзи. Пример, не ми даваше опција ниту за берзата во Осло, кога ја гледав Теленор. На осло ми даваше две опции, од кои ИБКР не ја подржувал едната, но за другата немаше никакви податоци. И интересна ситуација што Теленор не ја листаше ни на германската берза, иако според ИБКР би требало да ја гледам.
Иначе што мислите за златото денес поточно за GDX, по вчерашниот пад од скоро 4,5%? Дали е добар момент за купување или и падот може да продолжи и денес? И што мислите за FCX?
Аха ти благодарам.PETR4 na BOVESPA
Toa gore ti e na FWB2 -Frankfurtska berzaDe vidi so ovoj symbol
Прегледај го приврзокот 378169
Автоматски споено мислење:
Аха ти благодарам.
Јас најдов нешто во базата на договори на ИБКР како на сликата од предходниот одговор
Па прашањето ми беше повеќе од типот до каде би одело повлекувањето базирано на некоја анализа, на пример Елиот Вејв, кој би бил левелот на повлекување и слично.Глеј не сум ни јас Ванѓа но мислам дека ова е пул бек за нагорен тренд. Златото нагло ќе доживее следен blast-off на нареден FOMC митинг каде претпоставувам ќе се обзнани формален рејт хајк пауз. Колку ќе биде силен нагорниот тренд и до кога, ќе естимејтуваме тогаш.
Da, da vo pravo si, kasno vidov.Toa gore ti e na FWB2 -Frankfurtska berza
Па прашањето ми беше повеќе од типот до каде би одело повлекувањето базирано на некоја анализа, на пример Елиот Вејв, кој би бил левелот на повлекување и слично.
Ај малку помош, те молам.Toa gore ti e na FWB2 -Frankfurtska berza
Aj vekje koga ti kontriram na sekoj post, da ti kontriram i na ovojПрегледај го приврзокот 378175
Вака се објанува една шољичка. Значи имаш прво наплив на купувачи во нагорен тренд. Истиот пиккува евеншли. Акцијата е во корекција каде имаш релативно голем селлинг волјум . На дното од шољичката имаш ,,ботом фишери'' . Волјумот понатака нагоре на десно e висок пошо имаш многу supply и од овие шо купиле на топпот но и од овие ботом фишерите. На десниот дел од шољичката веќе влагаш во еквилибриум каде supply от е потрошен со опаѓашки волјум. Тука очекуваш преку ,,дршката'' канал со мала волатиност и низок волјум се дур не се деплетираат продавачите. И оп експлозија е се понатака.
Според мене ќе има континуација на шољичката во уше една мала ваква мини варијанта се дур supply-от од не се потроши. Тоа се вика VCP pattern.
I jas probav sega, ne dozvoluva BOVESPA, nemam poim zosto.Ај малку помош, те молам.
Пробав со PETR4 на BOVESPA и ИБКР ми вели
Прегледај го приврзокот 378180
ојдов/пробав во трејдинг пермишн да најдам за Бразил, но гледам од берзи ја нема (фали) цела Јужна Америка.
Потоа пробав со симболот PJXC на XETRA и ИБКР ми дозволува да купам. Не сакав од Xetra ради данокот во Германија.
Не ми е јасно зошто ИБКР не ми покажа/дозволуви на берзи од Јужна Америка? Што може да е разлика од Xetra до BOVESPA што можеби за едната сум елиџбл а за другата не?
Благодарам однапред
Нее, мислев во оргинален формат како функционира cup and handle. Без последниве ден, два дена (таму обележав, види) би требало да паѓа волјумот и да се направи канал со краткорочни флуктации во форма на handle. Вчера се појавија многу продавачи и supply и затоа е загрозен патернот. Искрено чудно за златото во вакви околности. Но континуација очекувам сеуште на уше еден ваков мини бран.Call-овите ти се идеални само зависи на кој рок ти се. Јас се испичкав вчера и продадов. Чекам конфирмација на ова шо го изнесов до сеа и пак влагам најкасно до прва недела од јуни. Пошо после ќе се зголеми волатилноста пред FOMC и ќе бидат скапи.Aj vekje koga ti kontriram na sekoj post, da ti kontriram i na ovoj
Прегледај го приврзокот 378181
Mene posle ona kako zavrsi chartot vcera, ova povise mi lici na double top otkolku na cup and handle.
Sakam da sum greska, zasto i jas vcera na otvaranje kupiv callovi.
Kupiv shortterm MAY19 34ki i 35ki. Podolgite ke mi gi jade theta-taНее, мислев во оргинален формат како функционира cup and handle. Без последниве ден, два дена (таму обележав, види) би требало да паѓа волјумот и да се направи канал со краткорочни флуктации во форма на handle. Вчера се појавија многу продавачи и supply и затоа е загрозен патернот. Искрено чудно за златото во вакви околности. Но континуација очекувам сеуште на уше еден ваков мини бран.Call-овите ти се идеални само зависи на кој рок ти се. Јас се испичкав вчера и продадов. Чекам конфирмација на ова шо го изнесов до сеа и пак влагам најкасно до прва недела од јуни. Пошо после ќе се зголеми волатилноста пред FOMC и ќе бидат скапи.
20% Arlo. Ќе продаваме? Шо е план?Скапи се кај NFLX. Многу buying power бараат за пут.