Трговците со деца од ЦСР!

ДАЛИ СМЕТАТЕ ДЕКА ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА СЕ РАБОТИ ЗАКОНСКИ И СТРУЧНО?

• ДА

Гласови: 1 3,0%
  • НЕ

Гласови: 24 72,7%
  • НЕ ЗНАМ

Гласови: 8 24,2%

• Вкупно гласачи
    33
Член од
17 ноември 2013
Мислења
29
Поени од реакции
106
можам да гарантирам за мојата искреност, исходот за жал не зависи од мене
Автоматски споено мислење:

и најголемите дилери на дрога децата ги оставаат на страна, не ги мешаат, овие со деца тргуваат
Објави и ич нека не те обесхрабруваат партиските ботови, платеници и слични кодоши кои верувам дека и се причината за која си банирана од фемина. Тука нема да бидеш банирани, но спрдаци и изроди од луѓе, кои ја паразитираат државава и кои единствена работна обврска им е да лајкуваат, шеруваат фејсбук партиски постови и да субвертираат искрена дискусија по форуми, и те како ќе пробаат да те обесхрабрат.

И се надевам дека грешам, но не верувам дека било која телевизија, освен некоја помала можеби, ќе се заинтересира за нешто волку големо. Свесни се они за вакви работи, но длабоко им е подмачкан џебот да си ќутат. Понуди ја твојата приказна на јутуб подкасти и разни здруженија. Дваесет гостувања по подкасти и слично, колку младината да се освести, стариве што се залепени пред телевизор, им нема спас.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
ЗА 10 ДЕНА МИ СТИГНУВА РЕШЕНИЕТО ЗА ОТКАЗ И ПО ТОЈ ПЕРИОД ЌЕ ПОЧНАМ СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ДА ГИ ОБЈАВУВАМ ЛУЃЕТО ВО ЦСР -СКОПЈЕ КОИ ЗЕМААТ ПАРИ ЗА ДОВЕРУВАЊЕ НА ДЕЦА НА ЕДЕН ИЛИ ДРУГ РОДИТЕЛ. ЌЕ ОБЈАВАМ И СЛИКИ ОД ДОКУМЕНТИ КОИ ЌЕ ГИ ПРИКАЧАМ НА ОБЈАВАТА СО НАМЕРА ОШТЕТЕНИТЕ РОДИТЕЛИ ДА СИ ЈА БАРААТ ПРАВДАТА НА СУД ! БЛАГОДАРАМ ЗА ПОДДРШКАТА .
За ова се знае одамна меѓу родителите, никој нејќе ако не мора да си има работа со Центарот...
Одам да прашам како да постапам дека таткото не платил алиментација неколку месеци, а одредена му е од суд, мене ми се развикаа, многу сум била безобразна што му барам пари на кутриот човек, ете немал па не платил!
(воопшто не беше дека немал па не платил, друго беше и си плати човекот, ама односот на овие од Центарот, ме згрози и го запамтив, иако е случката одамна).

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.651
ЗА 10 ДЕНА МИ СТИГНУВА РЕШЕНИЕТО ЗА ОТКАЗ И ПО ТОЈ ПЕРИОД ЌЕ ПОЧНАМ СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ДА ГИ ОБЈАВУВАМ ЛУЃЕТО ВО ЦСР -СКОПЈЕ КОИ ЗЕМААТ ПАРИ ЗА ДОВЕРУВАЊЕ НА ДЕЦА НА ЕДЕН ИЛИ ДРУГ РОДИТЕЛ. ЌЕ ОБЈАВАМ И СЛИКИ ОД ДОКУМЕНТИ КОИ ЌЕ ГИ ПРИКАЧАМ НА ОБЈАВАТА СО НАМЕРА ОШТЕТЕНИТЕ РОДИТЕЛИ ДА СИ ЈА БАРААТ ПРАВДАТА НА СУД ! БЛАГОДАРАМ ЗА ПОДДРШКАТА .
Ја добиваш поддршката од мене пријателу.Колку повеќе се ставаат под притисок институциите и се обелоденува вистината, толку подобро за нас граѓаните.(y)
Автоматски споено мислење:

А најдобро да не објавуваш ништо оти нема да постигнеш ништо, државава ни тоне има далеку полоши работи што се случуваат ова дали некој работи стручно или нестручно е мачкина кашлица во споредба со другите криминали шо се прават во државава и на никој нема да го интересира.
А знаеш ли зошто државава потона? Од плачи пички како типичниот каур кој само седи дома и гледа сеир.Не знам во кој филм влегуваш што го одвраќаш човеков, кога и онака нема што да изгубиш ти лично, туку само можеш да добиеш.
Ставањето под притисок на институциите и тоа како знае да помогне понекогаш.Седењето дома во комфор сите нас не донесе во дупкава каде што сме сега.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.826
Поени од реакции
36.844
@VIKICA33 , сфаќам дека си револтиран/а, но не е во ред за истиот проблем да отвораш три посебни теми. Ќе ги спојам во едно, те молам за се поврзано со случајот пишувај во таа тема.

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
А знаеш ли зошто државава потона? Од плачи пички како типичниот каур кој само седи дома и гледа сеир.Не знам во кој филм влегуваш што го одвраќаш човеков, кога и онака нема што да изгубиш ти лично, туку само можеш да добиеш.
Ставањето под притисок на институциите и тоа како знае да помогне понекогаш.Седењето дома во комфор сите нас не донесе во дупкава каде што сме сега.
А што ти мислиш со тоа што ја силиш да ги објави корумпираните вработени дека и правиш добрина,што ако нема врска дека се корумпирани туку жената е револтирана шо напуштила работа оти не и се работело и сега крив и е некој таму?Што ако тие ја тужат за лажна клевета и ја добијат на суд и после тоа да остане и без работа и без пари и во затвор да заврши.И што ти значи ова каур,па од оваа држава леб јадеш племето твое гнасно што и да си албанец, турчин, влав или циган исто лајно сте.

J

joli1

Гостин
А што ти мислиш со тоа што ја силиш да ги објави корумпираните вработени дека и правиш добрина,што ако нема врска дека се корумпирани туку жената е револтирана шо напуштила работа оти не и се работело и сега крив и е некој таму?Што ако тие ја тужат за лажна клевета и ја добијат на суд и после тоа да остане и без работа и без пари и во затвор да заврши.И што ти значи ова каур,па од оваа држава леб јадеш племето твое гнасно што и да си албанец, турчин, влав или циган исто лајно сте.
cuj ne se korumpirani, razgovaraj malku so lugje koi sto imaat vdomeno deca i samite ke ti kazat niz kakva golgota imaat projdeno i kolku pari pod masa imaat dadeno za da vdomat dete, pazi, za da storat dobrina i za da mu ovozmozat ubavo detstvo i zivot na edno dete ostanato bez roditeli.

zarem vo drzava kade sto nitu edna institucija ne ni e funkcionalna seriozno mislis deka vo CSR nema nikakov kriminal i korupcija?

ne moze da bide lazna kleveta dokolku ima dokazi koja sto clenot tvrdi deka gi ima, pa duri i da nema, so nejzino pojavuvanje kako ex-vrabotena vo taa institucija kje gi digne dobar del od instituciite na noze da ja procheshlaat institucijata, kako i kupishta drugi lugje koi se obiduvale da vdomat dete ili imale rabota so vrabotenite vo CSR da se oglasat, dali po pat na socijalni mrezi ili tradicionalen medium.

od kjutenje i razmisluvanje za najlosite scenarija nema nisto, mora da sfatite deka za da ima promena vo drzavava mora da postojat lugje so muda, lugje koi se spremni duri i da go jadat samo za da se izborat za pravdina, od kukavicluk i kjutenje nema nisto!

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.265
Поени од реакции
10.169
@Dopamine
Кошмар е потполно во право....само он единствено од сите други членови, разумно даде мислење.
Зарем мислиш дека така лесно можеш да се појавиш на тв и да изнесуваш лаги и клевети(се е клевета додека не се докаже на суд), против едно министерство!??
Која телевизија би се осудила да превземе таква одговорност?
Он како дипломиран социолог требал да си ја врши својата работа и да се бори против сите криминални работи, да им помага на луѓето кои имаат потреба, а не да даде отказ одма штом му згустило нешто...многу кукавички ми делува тоа.
Бадијала ја одбрал таа струка.

J

joli1

Гостин
@Dopamine
Кошмар е потполно во право....само он единствено од сите други членови, разумно даде мислење.
Зарем мислиш дека така лесно можеш да се појавиш на тв и да изнесуваш лаги и клевети(се е клевета додека не се докаже на суд), против едно министерство!??
Која телевизија би се осудила да превземе таква одговорност?
Он како дипломиран социолог требал да си ја врши својата работа и да се бори против сите криминални работи, да им помага на луѓето кои имаат потреба, а не да даде отказ одма штом му згустило нешто...многу кукавички ми делува тоа.
Бадијала ја одбрал таа струка.
"iznesuvas lagi i kleveti" <- iako clenkata kazuva deka za istoto ima dokazi.

koja televizija bi se osudila da prevzeme takva odgovornost? sekoja ebana televizija i sekoj eban portal koj sto ima vistinski novinari ke bide zainteresiran za prikaznava, pogotovo koga se rabota za kriminal povrzan so deca.

"dade otkaz odma stom mu zgustilo nesto", e ne, treba da sedi i nemo da go posmatra kriminalot sto se slucuva, pa koga eventualno kje bide razotkrien da snosi odgovornost za nesto sto ne go pravela ili ne go prijavila, neli?

kakov kukavicluk postoi kaj vas postarive ex-yu generacii toa e nevideno, chuti lapaj plata, nemoj da otkrivas kriminali povrzani so deca, nemoj da otkrivas korupcii, sedi, dobro e, bar staz tece.

sram da vi bide.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.265
Поени од реакции
10.169
"iznesuvas lagi i kleveti" <- iako clenkata kazuva deka za istoto ima dokazi.

koja televizija bi se osudila da prevzeme takva odgovornost? sekoja ebana televizija i sekoj eban portal koj sto ima vistinski novinari ke bide zainteresiran za prikaznava, pogotovo koga se rabota za kriminal povrzan so deca.

"dade otkaz odma stom mu zgustilo nesto", e ne, treba da sedi i nemo da go posmatra kriminalot sto se slucuva, pa koga eventualno kje bide razotkrien da snosi odgovornost za nesto sto ne go pravela ili ne go prijavila, neli?

kakov kukavicluk postoi kaj vas postarive ex-yu generacii toa e nevideno, chuti lapaj plata, nemoj da otkrivas kriminali povrzani so deca, nemoj da otkrivas korupcii, sedi, dobro e, bar staz tece.

sram da vi bide.
Старите генерации не биле вакви кукавици.
Јас да бев вработена во тој центар никогаш не би си дала отказ, напротив, ке работев совесно и праведно, затоа нели и сум учела и би гледала таму каде што има незаконско работење да го стопирам, пријавам кај својот шеф, директор или други надлежни служби.
Се е лага додека немаш цврст доказ, а на членов не можам да му верувам на лепе очи и пишано на форум....ај живи били, можеби навистина ке се разоткрие па ке чуеме.
Што се однесува за зимање мито, и корупција, нажалост, не постои ниту една институција во која го нема тоа...судството е прво, па здравство, образование итд.

J

joli1

Гостин
Јас да бев вработена во тој центар никогаш не би си дала отказ, напротив, ке работев совесно и праведно, затоа нели и сум учела и би гледала таму каде што има незаконско работење да го стопирам, пријавам кај својот шеф, директор или други надлежни служби.
Се е лага додека немаш цврст доказ, а на членов не можам да му верувам на лепе очи и пишано на форум....ај живи били, можеби навистина ке се разоткрие па ке чуеме.
Што се однесува за зимање мито, и корупција, нажалост, не постои ниту една институција во која го нема тоа...судството е прво, па здравство, образование итд.
lugje so razmisluvanje kako tvoeto se kukavici, ednostavno.

da, zatoa sto kriminalite i korupciite vo institucii ne se prvenstveno od najvisoko nivo pa nadolu, zatoa sto sigurno oni nemaat vrska sto nivnite vraboteni pravat, neli?

prijavuvanje na shef, direktor i drugi nadlezhni sluzhbi samo kje napravi da se izvrshi revanshizam vrz chlenkata, preku namaluvanje na plata za raznorazni prichini, revanshistichki odnos od nejzinite kolegi koi se vklucheni vo kriminalot i slichno, vaka barem nema shto voopshto i da i napravat, si go napushtila rabotnoto mesto od opravdani prichini zatoa shto ne saka da e nem svedok i srekjata kje si ja bara vo privaten sektor ili pak mozebi vo istata institucija otkako celiot kriminal i korupcija kje ispliva na videlina i mozebi rabotite kje se promenat.

"se e laga dodeka nemas cvrst dokaz" - pak ke ti kazam, clenkata tvrdi deka ima dokazi za istoto, duri i da gi nema i javno da izleze pred mediumi za istoto, jas sum siguren deka podrshka i dokazi kje dobie od lugje koi imale i imaat rabota so taa institucija, ne znam dali me sfakjas, ne znas ni kakvi dokazi ima, no tvrdis deka istite ne bile cvrsti, lol.

"sto se odnesuva do zimanje mito, korupcija, nazalost ne postoi nitu edna institucija vo koja go nema toa", zatoa sto vrabotenite vo tie institucii se picki (nesto sto clenkata ne e) pred se i ne sakaat da go obelodenat kriminalot i korupcijata koja im e pred oci pred se od sebicni pricini od tipot za utre da bidat unapredeni, da ne trpat pritisok ili da ne im se stavi rabotnoto mesto vo prasanje, ete zasto imame enormna korupcija na sekoe pole.

toa sto ima korupcija nasekade ne znaci deka treba da molcime pred korupcija.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За да не се продаваат "ромчиња" нека се усвои закон да престанат да се котат,она маалото циганско кај Канал 5 у цел град прерасна.Еднаш сум влегол унутра,не сте свесни што се случува,се силуваат деца,се измачуваат животни,се палат гуми цел Карпош и Ѓорче не се диши.Закон против котење за неподобни родители веднаш да се донесе.Се продавале "ромчиња" абе за гревота,море носете се у пизду матер сосе нив

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.831
Поени од реакции
21.505
Бриј Вруќа.
Ти можда си умрела пред едну недељу чим пишуеш овакфи постови.
Сакаш да каеш да ќути и да си... тече.
Да не кажу пуши.
Типично Македонски.
Па до кд бе?

Глупо е да се злоупотребуе, било што, кд су у питање мали ДЕЦА.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.099
Поени од реакции
5.712
Јас да бев вработена во тој центар ...
Не лажи, истите страшливци сме биле.
Еве ТИ си еден таков пример.
И среќа што не си вработена во тој центар...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.265
Поени од реакции
10.169
Не лажи, истите страшливци сме биле.
Еве ТИ си еден таков пример.
И среќа што не си вработена во тој центар...
Можеш за себе и за твоите родители да збориш така...многу дрско од твоја страна што ме нарече лажов, барем кажи од каде стекна такво мислење.
Никаде не напишав дека треба да се молчи, читај убаво, само не ми се допаѓа поднесувањето на отказ од еден млад дипломиран социолог, кој во време кога е тешко да се запослиш, он се откажува од својата работа за која учел неколку години и тоа од причини кои искрено мене ми се сомнителни.
Секојдневно гледаме злоупотреба на мали бебиња од ромска националност, обесени врз мајката или кој знае кој ли е, што висат на раскрсници и просат. Дали некој превзема одговорност за тие мали голи и боси, успани или издрогирани душички?? Па нема кој, нормално, кога млади луѓе како Викица бегаат наместо да се борат против тоа питачење. Тоа беше всушност моабетот на мене и на клошар, дека требал да остане на работа, да не молчи и да превземе нешто а не сега откако веќе не работи таму, малку потешко ке оди таа работа...ама ајде.
Бриј Вруќа.
Ти можда си умрела пред едну недељу чим пишуеш овакфи постови.
Сакаш да каеш да ќути и да си... тече.
Да не кажу пуши.
Типично Македонски.
Па до кд бе?

Глупо е да се злоупотребуе, било што, кд су у питање мали ДЕЦА.
Парва душо, нејкам тоа да кажам, читај убаво.....мислам дека дечково ја утнал работата со тоа што си дал отказ, а можеби и го избркале :toe:

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.099
Поени од реакции
5.712
Можеш за себе и за твоите родители да збориш така...многу дрско од твоја страна што ме нарече лажов, барем кажи од каде стекна такво мислење...
Стојам зад тоа што го кажав...
Туку, де кажи барем ЕДНО храбро дело
каде што ти си имала муда да објавиш неправилности при работа,
од организацијата во која си вработена (била).

Kajgana Shop

На врв Bottom