Старите генерации не биле вакви кукавици.
Јас да бев вработена во тој центар никогаш не би си дала отказ, напротив, ке работев совесно и праведно, затоа нели и сум учела и би гледала таму каде што има незаконско работење да го стопирам, пријавам кај својот шеф, директор или други надлежни служби.
Се е лага додека немаш цврст доказ, а на членов не можам да му верувам на лепе очи и пишано на форум....ај живи били, можеби навистина ке се разоткрие па ке чуеме.
Што се однесува за зимање мито, и корупција, нажалост, не постои ниту една институција во која го нема тоа...судството е прво, па здравство, образование итд.
lugje so razmisluvanje kako tvoeto se kukavici, ednostavno.
da, zatoa sto kriminalite i korupciite vo institucii ne se prvenstveno od najvisoko nivo pa nadolu, zatoa sto sigurno oni nemaat vrska sto nivnite vraboteni pravat, neli?
prijavuvanje na shef, direktor i drugi nadlezhni sluzhbi samo kje napravi da se izvrshi revanshizam vrz chlenkata, preku namaluvanje na plata za raznorazni prichini, revanshistichki odnos od nejzinite kolegi koi se vklucheni vo kriminalot i slichno, vaka barem nema shto voopshto i da i napravat, si go napushtila rabotnoto mesto od opravdani prichini zatoa shto ne saka da e nem svedok i srekjata kje si ja bara vo privaten sektor ili pak mozebi vo istata institucija otkako celiot kriminal i korupcija kje ispliva na videlina i mozebi rabotite kje se promenat.
"se e laga dodeka nemas cvrst dokaz" - pak ke ti kazam, clenkata tvrdi deka ima dokazi za istoto, duri i da gi nema i javno da izleze pred mediumi za istoto, jas sum siguren deka podrshka i dokazi kje dobie od lugje koi imale i imaat rabota so taa institucija, ne znam dali me sfakjas, ne znas ni kakvi dokazi ima, no tvrdis deka istite ne bile cvrsti, lol.
"sto se odnesuva do zimanje mito, korupcija, nazalost ne postoi nitu edna institucija vo koja go nema toa", zatoa sto vrabotenite vo tie institucii se picki (nesto sto clenkata ne e) pred se i ne sakaat da go obelodenat kriminalot i korupcijata koja im e pred oci pred se od sebicni pricini od tipot za utre da bidat unapredeni, da ne trpat pritisok ili da ne im se stavi rabotnoto mesto vo prasanje, ete zasto imame enormna korupcija na sekoe pole.
toa sto ima korupcija nasekade ne znaci deka treba da molcime pred korupcija.