На 10 години, таман завршив 3 одделение, моите требаше да идат на семинар, татко ми во Охрид, мајка ми во Бугарија на конгрес, а брат ми беше во војска. Татко ми ме одведе кај баба, се заиграв, дете ко дете, тие испија по едно кафе, и тој тргна, пред да тргне се поздравивме. Таман си појде накај вратата, јас се свртев и потрчав до него му рипнав и силно го гушнав. Истиот ден на 9 ти јуни погина во сообраќајка на пат накај Охрид.
Истата вечер, дојде чичко ми, да бара клуч од станот, „пукнала“ цевка, тогаш само прашав кој е: „мама или тато?“ Не сакаше никој ништо да ми каже, дури ни баба не знаеше ништо. Еден час поминат во агонија и солзи, сеуште се сеќавам на секој детал, трчајќи отидов дома, отварам врата и се ми станува јасно...
Најмногу тешко ми падна што една недела пред да се случи ова, со татко ми бев на Козјак, собиравме чаеви, пеќурки, една билка сеуште не беше целосно исушена, па јас му реков, ајде бе таман за 1 недела ќе се исуши ќе дојдеме и ќе ја набереме... арно ама плановите не ни се остварија.
Да не зборам за во основно и средно, кога професорите прашуваа кој каде работи, што се по професија, јас секогаш се вцрвенував и се пропаѓав под клупата. Само еднаш се имам расплакано, кога професорката по ликовно ме праша, бев 5 то одделение, знам дека на жената не и беше пријатно, денеска кога и да ме сретне ми вика знаеш дека од тогаш немам прашано ниту еден ученик за родителите.
Многу малку знаеја дека немам татко, не дека криев, туку затоа што не чувствував потреба да кажам на некој, секогаш имав ведро лице и никогаш не покажував слабост и тага. Како ми е, само Јас си знам.
Денеска на 21 година, можам да кажам дека сум задоволен со себе, среќен сум што ги имам мајка ми и брат ми.