Те сакам, но тоа не значи дека сакам да бидам со тебе

• Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување
S

smart ass

Гостин
Те сакам но тоа не азначи дека сакам да бидам со тебе??!?!??

Одговор-Смири хормоните,уште ли пубертетски фрки....работава е или џа или бу...нема мууу оти ако има муу ќе има и меее значи некој ќе биде офца:)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Јасен е преводот, не е јасно зошто да се нема врска со тој/таа што се сака. Твое објаснување за тоа се бара у темава. :)
Како што објаснив и претходно: изјавата сама по себе е контрадикторна и не треба да се применува, бидејќи вистинската љубов подразбира врска. Оној кој ја изјавува оваа изјава е сигурен дека сака да биде сам и претпоставувам дека „те сакам“ делот го кажува заради учтивост или што да е друго. Делот „не сакам да бидам со тебе“ е оној кој што надвладува, бидејќи ако навистина човек не сака да е со некого, нема да биде со него и љубовта ќе се изгуби. Обратно, ако човек *е* со некого (физички, психички, емоционално), ќе се роди љубов, бидејќи е многу поисплатливо да се сака човекот со кого си, отколку да не се сака.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Ова е многу јако! Или сака да си ја збогатува лагер-листата или слушнал дела вака се станува шизик.
Има една категорија на шармери на кои им е стилот да бидат слаткоречиви но тоа дефинитивно не им повлекува „везивна“ одговорност.
Од друга страна, можеби тоа не сакам да бидам со тебе значи дека не сака некој да се жени/мажи, што дава сосема друго светло на приказната.
Во денешно време има толку многу удавачи што и мене би ме фаќал страв да сум машко што зборам...
Сепак, има и една крајна категорија која вика „те сакам“ за да те легне, ама за шетање има друг критериум. Тоа се веќе неоригинални шизици...

T

theTinule

Гостин
Те сакам но тоа не азначи дека сакам да бидам со тебе??!?!??

Одговор-Смири хормоните,уште ли пубертетски фрки....работава е или џа или бу...нема мууу оти ако има муу ќе има и меее значи некој ќе биде офца:)
АХАХАХАХАХАХАХА!
Се согласувам 100% :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Бев во таква ситуација пред извесно време.Ме сакаше го сакав,но...сепак имаше нешто што не ни дозволуваше да бидеме заедно.Ми го кажуваше тој тоа многу пати колку ме сакал но не можел да биде со мене.Кога го прашав која е причината за тоа не добив одговор за тоа секако.Таа фраза може да се протолкува во многу начини.Но незнаеме која е правата.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Може сте имале голем мраз да скршите. Не е битно колку е дебел тој мраз, битно срцето да гори, зашто инаку ништо. Инаку е ко песната на Фанки Џи, - само у сну...

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Мој превод
-те сакам,мил/а си ми ама не до толку за да бидеме во врска.
-те сакам , но се плашам од врска.

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62
ми се случило да сакам некој, ама да НЕСМЕАМ да бидам со него, а се има случено некој да сакам само за секс за ништо повеќе :wink:

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62
more imav problemi so roditelite.golemi:-((

Р

~~РубинРед~~

Гостин
more imav problemi so roditelite.golemi:-((
Навистина е малку глупо родители да се мешат во нечија врска.Ко да се оние кои треба да ми кажуваат со кој јас да бидам.Ако мислам дека ке сум срекна со него никој нема да ме спречи.Ама треба да се има храброст да им се спротиставиш на нив а тоа не секој го може.Знам многу такви случаеви кога родителите одиграле главна улога во животот на мои блиски .

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Пред се да се извинам оти закаснив :)
Овде се работи за начинот на гледање на љубовта: јас ја гледам чисто како продолжеток на интересот на еден човек. Ако гледаш дека со некого ти е убаво, ќе ти се роди љубов *ако ѝ дозволиш*. Може да ги имаш сите предуслови за тоа, но едноставно да немаш повеќе интерес да бидеш со тој човек. Ако е така, дури и ако тој/таа е љубовта на твојот живот, ќе престанеш да го/ја сакаш, бидејќи интересите (пари, факултет, селење во друга средина) ќе надвладеат. Јасно, ќе остане трага во душата, но, како што велиш ти, ако човек е слабак, неговите чувства ќе надвладеат, иако знае дека оди спротивно на својот интерес.
Според мене, ова е и причината што не си останал со таа девојка со која што си бил скоро една година: едноставно веќе не си имал интерес од неа или таа од тебе и работата се прекинала. Исто - ако си имал секс со двете во една вечер, т.е. со едната па со другата, си ги сакал *додека* сте имале секс, потоа веќе не. Ти биле корисни, ако сакаш, во тие периоди, а потоа не.
Јас и ти овде имаме различни гледишта. Имено, ти гледаш како на продолжеток на интерес, и дека можи да се роди љубов по одредено време, а јас љубовта ја гледам како нешто што нема допирна точка со интерес, и дека не е нешто што се раѓа, туку се појавува од нигде никаде, сакал или не... И према тоа џабе дискутираме, секој со своите гледишта.

Јас сексот го нарекувам физичка љубов, бидејќи мора да го има за да има целосна љубов (нема љубов без секс). Јасно, не е сè во сексот, но без него не бива. Може да има секс и да не се развие целосна љубов зашто недостасуваат емоции, духовност итн, но не може да има емоции, духовност итн, а да нема секс (т.е. „те сакам но не сакам да бидам со тебе“), бидејќи тоа е повторно некомплетна љубов и на крајот се распаѓа. И обратно - ако има секс, т.е. физичка љубов, а нема емоционална и слично, на крајот тоа се распаѓа.
Јас сексот го нарекувам страсти. И за да има целосна љубов мора да има страсти,(нема љубов без страсти) И грешка си кога мислиш дека не постои љубов без секс. Постои, ама колку трај то е друго прашање. Значи до негде и овде имаме различни гледишта, а не значи дека не сме во право или јас или ти. Значи и овде завршуваме. Секој со сваќањата:smir:

Немој да претпоставуваш каков сум, зашто не се познаваме. Откако ќе се запознаеме, ќе можеш да зборуваш за мене со квалифицирање, т.е. да ме одредуваш карактерно. Твојов начин на комуникација, во подвлечениот дел, обично доведува до лични престрелки и ќе те замолам тоа да го намалиш во иднина. Благодарам.
Е сега за ова, што ми беше нај битно од одговоров. Прво, тоа што реков дека си интелегентен, не треба да те познавам за да оценам, доволно е да проценам по размислувањата. И претпоставувам дека подвлеченово не се однесуваше за тоа. За другото што го спомнав. Не знам зошто, ама имам претчуство дека многу добро ме разбираш што сакам да ти кажам, и не знам зошто ама мислам дека се согласуваш со мене, али сепак на крај, не сакаш официјално да се согласиш. Можи сум грешка, Ти си знајш. И најбитно, во никој случај, поготово не на ваква тема(субјективна) не сакам да дојдам до лични престрели со тебе. Еве ако се почуствува навредено ти се извинувам јавно, и те канам во Прилеп на пиво(пивофест) да те почестам и да се запознајме. Бива? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom