Терористички напад во Осло

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
ne mi e jasno groto od ubienite lica ne bea muslimani a vo novinite pisuva deka glaven motiv za napadot mu bil tokmu toa
Нападот беше врз владејачката работничка партија која е доста либерална кога се во прашање арапските емигранти.

S

Sagan

Гостин
ne mi e jasno groto od ubienite lica ne bea muslimani a vo novinite pisuva deka glaven motiv za napadot mu bil tokmu toa
Како што веќе одговорија, целта не му била да убива Муслимани, туку членови на владата и подмладок на партијата која е про-муслиманска.
Он тоа си го сфатил нешто како “расчистување со внатрешниот предавник“.

Експлозивот го направил од 6 тона вештачко ѓубриво... :eek:

S

Shellshock nam67

Гостин
Нападот беше врз владејачката работничка партија која е доста либерална кога се во прашање арапските емигранти.
pa vo dogledno vreme mozni se i vakvi akcii direkno na muslimanskoto naseleni ova izgleda e samo pocekot i ne veruvam deka deluval sam sigurno ima nekoja organizacija skriena sledniot pat sigurno ce tepaat muslimani

S

Sagan

Гостин
Го кажуваш ова како да сакаш така да биде...

И не верувам дека зад ова стои организација. Според досега откриеното за него, типот бил тотален самотник со комплекс на повисока вредност.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Стигнавме и до христијански фундаментализам. Реакциите на муслиманите од светот се сведуваат на едно исто после трагедијава, сега сите може да видат како заради некој лудак луѓето од една цела вероисповест можат да бидат осудувани. Лудаци има насекаде и не е важно на која вероисповест припаѓаат. Прашањето е колку светот може да се чувствува безбеден кога поединци почнаа да делат правди. Деца убивал бре.
Pak muslimanite hehe:) Pa posle kje pocnat tuka da go drvat i da mrcat, koga kje se kaze deka treba bre islamot pod itno da se eliminira.
кажи му на батево шо го цитирав

S

Shellshock nam67

Гостин
Го кажуваш ова како да сакаш така да биде...

И не верувам дека зад ова стои организација. Според досега откриеното за него, типот бил тотален самотник со комплекс на повисока вредност.
a so sakas da ti kazat deka stoi nekoja nacisti;ka grupa koja preku ovaa poraka im kazuva na muslimanite deka vo idnina tie se cel kog tie na svoite im go trgaat nozot so ostanuva pak nim da im pravat na muslimanite porakata e jasna ne doagjajte vo Norveska ili ce ve ubieme. Samo stravot moze coveka da go natera od nesto da se otkaze drugo nisto
sekoj terorizam i nasilstvo go osuduvam

S

Sagan

Гостин
Типот бил религиски тотално заслепен и исфрустриран:

...во текстот на “својот манифест“ навел дека бил вознемирен и поттикнат уште во 1999 година од протестите против норвешката влада која се приклучила во НАТО бомбардирањето на Србија... наведува дека оваа кампања била погрешно насочена против “нашите браќа Срби кои сакале да го протераат исламот со депортирање на Албанците назад во Албанија“...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
кажи му на батево шо го цитирав
Batka ti imas nekoj problem so mene licno ? Ili ti smeta mojot stav za religiite, a pred se islamot?
Uste ednas kje ti povtoram : TREBA DA ISCEZNAT RELIGIITE, A NAJPRVO I POD ITNO RADIKALNIOT ISLAM IZVOR NA NAJGOLEMITE ZLA NA DENESNICATA, PO NEGO ISLAMOT, A POTOA KJE PADNAT I DRUGITE RELIGII.

AKo ne ti se svigja ovoj stav mozes samo da si trolas po forumov.
--- надополнето: Jul 24, 2011 3:21 PM ---
Blla blla bllaaa...:tapp:
I za tebe vazi istovo:

Batka ti imas nekoj problem so mene licno ? Ili ti smeta mojot stav za religiite, a pred se islamot?
Uste ednas kje ti povtoram : TREBA DA ISCEZNAT RELIGIITE, A NAJPRVO I POD ITNO RADIKALNIOT ISLAM IZVOR NA NAJGOLEMITE ZLA NA DENESNICATA, PO NEGO ISLAMOT, A POTOA KJE PADNAT I DRUGITE RELIGII.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
E ovoj Norvezanecot trebase nekoj od obezbeduvanjeto da goi pretepa do smrt(Slucajot kaj nas so Martin N.), a ne sega mu se sudi za ubistva na tolku deca plus go branat advokati i plus i da go sudat ke si sedi u zatvor i na 50 g e sloboden!!!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.125
Поени од реакции
83.733
E ovoj Norvezanecot trebase nekoj od obezbeduvanjeto da goi pretepa do smrt(Slucajot kaj nas so Martin N.), a ne sega mu se sudi za ubistva na tolku deca plus go branat advokati i plus i da go sudat ke si sedi u zatvor i na 50 g e sloboden!!!
Така ќе биде.
Кај нас, тие што правеа масакри и злосторства над човештвото, не само што не одлежаа ниту еден ден затвор, туку и пензија ќе добијат, за тоа што се труделе.
На пример фаќаш луѓе и им буташ стапови во анусите и ги тепаш, им режеш букви по кожата, ги силуваш...само затоа што се каури. И после некоја годиничка - оп, пензиичка у џеб и накривуваш капа.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032

--- надополнето: Jul 24, 2011 3:21 PM ---

I za tebe vazi istovo:
ако се плашев од комарци ќе си носев raid
само споив два цитати во еден...батка....

Член од
24 март 2010
Мислења
15.287
Поени од реакции
26.168
Шизофреников го постигна тоа што го сакаше, доби медиумско внимание, отвори дискусија за способноста да се одбранат немилинтантните општества како Норвешка (ако тој сам уби 90 луѓе без проблем, замислете што би можела организирана шизофрена група) и утре ќе го постигна својот сон, ќе може на суд да ги проповеда неговите нео-фашистички глупости без никој да го спречува да го прави тоа, нормално со цел свет како публика. И за сето ова ќе добие најмногу 21 година затвор, па пак на 50-тина години ќе излезе како легенда на нео-фашистиве.:tapp:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Многу ми се конфузни сите титули кои ги доби убиецов... Со која цел убил? Одбрана на христијанството? Против комунизмот?
Штета, навистина штета за една земја каква што беше Норвешка...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Норвежанецот Брејвик акциите за напад ги подготвувал две години

Норвежанецот Андерс Беринг Брејвик кој ги изврши нападите во Осло и островот Утоја во кои загинаа над 90 лица, акциите ги подготвувал најмалку две години престојувајќи во повеќе европски градови меѓу кои и Прага, објавуваат чешките медиуми.

Информацијата произлегува од неговите записи каде ја истакнува визијата за Европа без мултикултуризам и муслимани и каде ги опишува подготовките за терористичките акции со кои ќе се оствари таквата цел.

Андерс Беринг Брејвик од 2006 година своите десничарски радикални ставови ги објавува на Интернет во Манифест од 1500 страни под псевдонимот „Бервик“. Во текстот наречен 2083. Европска декларација за независност се занимава со „расната војна“ и прашањето како Европа да се ослободи од имигрантите.

За престојот во чешкиот главен град тој се задржува во делот каде изразува желба да обезбеди дополнително огнено оружје. - Всушност, би сакал да стапам во контакт со „Хелс Енџелс“ (моторџиска банда) во Прага, Берлин или Копенхаген. Но ја загубив мотивацијата уште при првите денови во Прага. Сега морам да најдам полуавтоматска пушка и пиштол легално. За пушката не би требало да има проблем бидејќи имам направено ловечки тестови. Имам чисто криминално досие, што значи нема причина да ме одбијат, пишува „Бервик“ минатата година во септември.

Тој исто така подробно ги опишува плановите за терористичките акции вклучително и намерата за основање на сопствена фарма и обезбедување на ѓубриво за експлозиви која и ја остварил.
Се претпоставува и дека токму затоа го нападна политичкиот камп на островот близу Осло, претпоставувајќи дека таму ќе биде присутен и норвешкиот премиер Јенс Столтенберг.

OhridNews​

24.07.2011 13:07​

Прочитана е : 411 пати​

© 2011 Ohridnews.com

Kajgana Shop

На врв Bottom