Терористички напади во светот

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мене па се ми седи дека ти ги мешаш работите...
Кај кажав нешто за тоа дека жените треба да се нееднакви или да седат дома и нигде да не излегуваат ?
Ја го спомнав практикувањето на религијата, како човеково право.
Која е целта ти да му го ограничуваш на некого правото на практикување на религија и на слобода на вероисповед ако со неговото практикување на религијата не ти смета во твоето ?
Од каде потребата ја да покажувам доминантност и да му викам „е ти ќе бидеш муслиман колку шо ја ќе ти дозволам“ ?
Зборам за вакви некои работи, а не за тие ти што ги спомнуваш.
Не пробувај да ми ги извртиш зборовите !
Ги мешаш работите, немаш ти никакви верски ограничувања во европа, џамии имаш секаде, и сегде во европа се практикува која било вера, али се бара и од тие шо дојдоа и захтеваат нивна вера и џамии, да прифатат дека има луѓѓе од поинаква вера дека има жени кои не сакаат фереџиња и кои се облекуваат во миниќи и излегуваат сами и по дискотеки и дека тоа не е знак дека можат да се силуваат.
Имаш бројни извештаи за сексуални напади низ европски градови од страна на мигранти.
Тоа не е во ред и такви престапници треба да бидат за секогаш протерани од територија на европа, И секој престап кој тие го прават против своите домаќини - треба најостро да се санкционира. Во Шведска мислам дека веќе азмислуваат за воведување посебни делови на концерти за жени поради се почести сексуални напади на жени на концерти. Се поголеми напади на жени и машки деца има по базени..
сето тоа е од имигрантите. Им се даода луксузите кои ги злоупотребуваат, му се даде базен за кој смета дека е негово право да кецка и силува, му се дадени концерти за кои мисли дека се отворен повик за ебање на европејки....
Многу многу строго треба со такви луѓе, при влез да му се даде брошура на негов јазик за обичаите традициите и нормите на европско општество, нек се потпише дека ја зел и било какво кршење, со се куфери назат во сирија или авганистан или судан... па таму нека си упразнува силувања и напади по базени и концерти.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Мене па се ми седи дека ти ги мешаш работите...
Кај кажав нешто за тоа дека жените треба да се нееднакви или да седат дома и нигде да не излегуваат ?
Ја го спомнав практикувањето на религијата, како човеково право.
Која е целта ти да му го ограничуваш на некого правото на практикување на религија и на слобода на вероисповед ако со неговото практикување на религијата не ти смета во твоето ?
Од каде потребата ја да покажувам доминантност и да му викам „е ти ќе бидеш муслиман колку шо ја ќе ти дозволам“ ?
Зборам за вакви некои работи, а не за тие ти што ги спомнуваш.
Не пробувај да ми ги извртиш зборовите !

Болдот ти нема врска со мојов муабети и ти е многу лош пример.

Не значи дека ние по секоја цена треба да им се покоруваме на законите у смисла да ќе ги почитуваме ако се донесени, ама тоа не го исклучува правото да се бунтуваш против законот и да работиш на негова измена ако сметаш дека е е во согласност со некои меѓународни документи.
По ова твоево тогаш у право биле германските генерали у втора светска коа ги убивале Евреите зошто они не правеле ништо друго освен што постапувале по закон.

Ако сакаме да збориме за еднаквост во поглед на религии, океј еве нека не смеат да градат џамиите минариња, а црквите камбанарии. Е тоа е рамноправност, а ако ти привилегираш една во однос на друга религија тогаш не станува збор нити за еднаквост нити за секуларизација.
Ако мнозинството граѓани се против законите се кои се ограничува носењето бурка и градење минариња ќе побунат, особено во франција, тие протестираат за се и сешто, но очиглендно се сложуваат со таков закон.

А во врска со црквите и џамиите, има една разлика, во цркви никој не ги злоупотребува за да проповеда радикална идеологија која налага масакрирање невини цивили, барем не веќе последните 200-300 години.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
@Bojan Van Buuren
Другар, едноставно е, ко што нас ЕУ и на сите аспиранти за влез ни бара усогласена легислатива и стандарди со европските, така треба да биде и со мигрантите од најситните работи па нагоре.

Пази сеа некој иде од вукојебина во цивилизирана земја, самиот го изјавува тоа дека иде ради подобри услови и не сака да се вклопи да живее по тие навики? Која е логиката овде јеботе? Ако ги применуваш истите навики кои си ги применувал у Авганистан секако дека нема да живееш подобро.

Во ред е он лично да си ја почитуав својата вера, култура и јазик ама ако сака да се вклопи во цивилизираниот свет мора да се одреќе од племенските навики.

На своја кожа имаме осетено како е да се дадат целосни и преувеличени права на некоја таргет група и еве гледаме дека нема никаков бенефит од тоа, глупо е сеа да се објаснуваме за ова кога сме еден од примерите за неуспешност.

Спасот за Евроап е обединетост на сите нации во неа и превземање порадикални мерки, иако веќе тоа ќе има големи последици во споредба со тоа да се превземеа такви мерки пред почетокот на мигрантската криза.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.436
Французите се криви .....
Французите потфрлија од безбедносен аспект, решето ги направија, не личат на сериозна држава, боранија, па ние сме државиште за французиве.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Денот на Бастиља е национален француски празник, главната манифестација е во Париз али во секој град се прославувало и во секој град луѓето празнично излегле негде во толпи и сега велиш дека во радиус од километар секоја толпа да биде обезбедена ни пиле да прелета??
Ти како попаметен на форумов треба да знаеш ако некоја држава како Франција во последните 18 месеци е под константна закана од терористички напади,треба да стори се што е во нивна моќ нивните граѓани да се чувствуваат безбедно,поготово на национален празник во кој се најголеми шансите за терористички напади.
СЕериозна држава како Франција треба да го разглед и примени секое можно решение за брза неутрализација од потенцијален терористички напад.
Секако ако е сериозна светска држава и се смета за светска воена сила.
Ох заборавив,пред месец дена не можеа да се справат со 300 руски хулигани,изгледаа како фалангата на Александар кога ја покорувал Индија,ќе се справеле со терористи.
СПРДЊА ОД ДРЖАВА

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Французите се криви бидејќи некој фанатик решил да иде по 72 девици...
Криви се да,разлистај на интернет што како и зошто.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Денот на Бастиља е национален француски празник, главната манифестација е во Париз али во секој град се прославувало и во секој град луѓето празнично излегле негде во толпи и сега велиш дека во радиус од километар секоја толпа да биде обезбедена ни пиле да прелета??
Па не, ама па и смешно е на поверење полицаец да пушти некој што му рекол дека одел сладолед да разнесува, ко што прочитав пред малку. Замисли камионот му бил паркиран 9 саата во тој дел и пак не приметиле. Во Скопје на пример, пред кризава да ни се случи, се случуваше на сто метри полиција да има и во рок од 5 минути возење два пати да те застанат. Од лични карти, до возачки, до отвори гепек позади. А камионов бил изнајмен, така да ако решеле да го проверат ќе го фателе сигурно. Тоа е на пример ко за Велигден кога ја блокираат Партизанска од раскрсницата кај Рузвелтова, да дојде некој со 10 тонски камион у 11 навечер и да им рече абе види ја до КАМ имам некоја роба да оставам. Смешно е.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ти како попаметен на форумов треба да знаеш ако некоја држава како Франција во последните 18 месеци е под константна закана од терористички напади,треба да стори се што е во нивна моќ нивните граѓани да се чувствуваат безбедно,поготово на национален празник во кој се најголеми шансите за терористички напади.
СЕериозна држава како Франција треба да го разглед и примени секое можно решение за брза неутрализација од потенцијален терористички напад.
Секако ако е сериозна светска држава и се смета за светска воена сила.
Ох заборавив,пред месец дена не можеа да се справат со 300 руски хулигани,изгледаа како фалангата на Александар кога ја покорувал Индија,ќе се справеле со терористи.
СПРДЊА ОД ДРЖАВА

Франција е мултикултурна држава која негува традиција на слобода и тоа го злоупотребуваат терористите, тие сакаат како ти, да се живее во страв во паника на секој чекор да има вооружен војник а на секоја раскрсница тенк или оклопно возили а над градови да крстарат вооружени хелихоптери, ти му се дивиш на хулигани и терористи а плукаш по земји кои се базирани на слобода и демократија,. Твоите ставови се поблиски кон оние на џихадистите од колку на оние на европјаните.[DOUBLEPOST=1468579986][/DOUBLEPOST]
Па не, ама па и смешно е на поверење полицаец да пушти некој што му рекол дека одел сладолед да разнесува, ко што прочитав пред малку. Замисли камионот му бил паркиран 9 саата во тој дел и пак не приметиле. Во Скопје на пример, пред кризава да ни се случи, се случуваше на сто метри полиција да има и во рок од 5 минути возење два пати да те застанат. Од лични карти, до возачки, до отвори гепек позади. А камионов бил изнајмен, така да ако решеле да го проверат ќе го фателе сигурно. Тоа е на пример ко за Велигден кога ја блокираат Партизанска од раскрсницата кај Рузвелтова, да дојде некој со 10 тонски камион у 11 навечер и да им рече абе види ја до КАМ имам некоја роба да оставам. Смешно е.
Франција е бе не е Северна Кореја па да има еден изнајмен камион на улици

Z

zmej gorjanin

Гостин
Франција е мултикултурна држава која негува традиција на слобода и тоа го злоупотребуваат терористите, тие сакаат како ти, да се живее во страв во паника на секој чекор да има вооружен војник а на секоја раскрсница тенк или оклопно возили а над градови да крстарат вооружени хелихоптери, ти му се дивиш на хулигани и терористи а плукаш по земји кои се базирани на слобода и демократија,. Твоите ставови се поблиски кон оние на џихадистите од колку на оние на европјаните.[DOUBLEPOST=1468579986][/DOUBLEPOST]
Франција е бе не е Северна Кореја па да има еден изнајмен камион на улици
Друго ми е поентата, со толкаво изнајмено камиониште не се разнесува сладолед сигурно.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ги мешаш работите, немаш ти никакви верски ограничувања во европа, џамии имаш секаде, и сегде во европа се практикува која било вера, али се бара и од тие шо дојдоа и захтеваат нивна вера и џамии, да прифатат дека има луѓѓе од поинаква вера дека има жени кои не сакаат фереџиња и кои се облекуваат во миниќи и излегуваат сами и по дискотеки и дека тоа не е знак дека можат да се силуваат.
Имаш бројни извештаи за сексуални напади низ европски градови од страна на мигранти.
Тоа не е во ред и такви престапници треба да бидат за секогаш протерани од територија на европа, И секој престап кој тие го прават против своите домаќини - треба најостро да се санкционира. Во Шведска мислам дека веќе азмислуваат за воведување посебни делови на концерти за жени поради се почести сексуални напади на жени на концерти. Се поголеми напади на жени и машки деца има по базени..
сето тоа е од имигрантите. Им се даода луксузите кои ги злоупотребуваат, му се даде базен за кој смета дека е негово право да кецка и силува, му се дадени концерти за кои мисли дека се отворен повик за ебање на европејки....
Многу многу строго треба со такви луѓе, при влез да му се даде брошура на негов јазик за обичаите традициите и нормите на европско општество, нек се потпише дека ја зел и било какво кршење, со се куфери назат во сирија или авганистан или судан... па таму нека си упразнува силувања и напади по базени и концерти.
Ова ми е последната реплика на твој пост, зошто ти или не ги сфаќаш работиве шо ги зборам или не сакаш да ги сфатиш.
По 100 пати кажав дека не оправдувам насилство и силување и ти по 100 пати ми викаш „ама не треба да оправдуваш насилство и силување“. Човек више сум кажал дека не оправдаувам, не знам шо ти е целта со повторувањево се едно те исто...
Цело време збориш домаќини и гости.
Какви бе тоа домаќини и гости ?
Како тоа можеш да очекуваш некого да го интегрираш во твоето општество ако од старт му викаш „вака сеа, ја сум тука газда, ќе играш ко шо ќе ти свирам или има лом ќе те праам“.

Ќе повторам пак, нити сте имале контакт со бегалци нити ништо, ама битно сите знаете дека бегалциве плански се населуваат во Европа за да не истребат. Ни ми се плаче ни ми се смее...

Ако мнозинството граѓани се против законите се кои се ограничува носењето бурка и градење минариња ќе побунат, особено во франција, тие протестираат за се и сешто, но очиглендно се сложуваат со таков закон.

А во врска со црквите и џамиите, има една разлика, во цркви никој не ги злоупотребува за да проповеда радикална идеологија која налага масакрирање невини цивили, барем не веќе последните 200-300 години.
Значи се дур муслиманите се малцинство немаат право на глас. И после „еј абе зошто се бунат муслиманите, се им дадовме“...
Пак ќе кажам џамијата мене не ме спречува да градам црква. Што е тогаш забраната за минариња ако не покажување сила ?
Треба да сфатиме дека не е поентата да покажеме кој е посилен, поентата е да живееме заедно.
Ако ја можам да си одам во црква коа сакам, да се молам коа сакам, да градам црква кога сакам, ако сакаат муслиманите и вселенски бродови нека градат, едноставно не ме интересира !
По твојава логика ако идеме, у Македонија има 2 милиони луѓе, од нив само 100.000 преку сила да протестираат против власта, значи ние ја сакаме оваа власт !

Иначе со болдот се тоа шо ја се трудам да го кажам и ти сам си го кажа. Злоупотребува е клучниот збор !
Ти (не конкретно ти туку мислам на државата) треба да се бориш против тие што злоупотребуваат, а не против сите муслимани или бегалци воопшто.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.077
Поени од реакции
6.561
Само десничарски партии и организации низ Европа ќе доведат ред и правилник во изгубените држави како Франција,Белгија,Германија.

Еве читам од сабајле французите масовно би гласале за Ле Пен ако дојде до избори,па да видиме колку си ја сакаат државата и им е мил животот,дали би сакале кога ќе излезат на улица да се чувствуваат како подвижни пајки на панаѓур[DOUBLEPOST=1468570583][/DOUBLEPOST]

брао еј,како формула да возел тој во камионот,лабаво си поминал два километра и усмртил и повредил преку 100 луѓе за тек на крајот да биде убиен од полицијата.

Абе ништо чудно што Хитлер ја освои Франција за два дена со одење да ви ебам тоа педерите и либералите,мразам да го пишам ова,ама ако ви се случува ова,сигурно после ова ќе се освестите сите вие и сите останати заспани држави,да ви ебам мајката да ви ја ебам
Ќе свитка џам Ле Пен :)
Убаво некој напиша, не е ова филм во кој Брус Вилис ќе се качи на камион и ќе го извади за гуша возачот и ќе му крши кичми. Целиот настан бил за 120-150 секунди. Добро и што за толку кратко време го ликвидирале. Колку камиони дневно возат по тие локации? Стотици, илјадници?

Треба да знаеш дека оние кои на терен се борат до смрт, до последен куршум и капка крв против ИД се исто муслимани, сириската армија и полиција се муслимани, курдите се муслимани, Хезболах се муслимани, алавитите исто, бројните селски милиции кои се бранат од мороните исто, Иран кој ги помага и вооружува.
Колку што знам најмногу членови на ИД биле од Ирак а најголем дел од странските членови биле од Саудиска Арабија.

И што се случува, на очиглед на светот, кланот Ал Сауд си продолжува да прави тоа што го прави, нема санкции, нема притисок, ништо. За краткорочни интереси и полнење на сметки по оф-шор дестинации, западните власти веќе 80 години го одржуваат на власт дегенерираното племе кое е главен извор на проблемите.
Попусти се апелите за уништување на радикалните заедници ако нивниот извор не биде уништен а тој е во Ријад.

Не знам што ќе кажат понатаму но ова може да е голем проблем. Ако убиецот не бил во Сирија и не бил во тие вехабистички организации на тло на Франција - тогаш тоа е најопасната варијанта, некој тотален губитник и морон кој се радикализира самиот себе со помош на интернет и тргнува со свој џихад со или без оружје, користејќи превозно средство како сега. Истовремено тоа е најголем кошмар за безбедносни служби бидејќи нема начин да се лоцира проблемот и најголем сон на мороните од ИД. Не мора да значи дека било така, ќе видиме понатаму.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ова ми е последната реплика на твој пост, зошто ти или не ги сфаќаш работиве шо ги зборам или не сакаш да ги сфатиш.
По 100 пати кажав дека не оправдувам насилство и силување и ти по 100 пати ми викаш „ама не треба да оправдуваш насилство и силување“. Човек више сум кажал дека не оправдаувам, не знам шо ти е целта со повторувањево се едно те исто...
Цело време збориш домаќини и гости.
Какви бе тоа домаќини и гости ?
Како тоа можеш да очекуваш некого да го интегрираш во твоето општество ако од старт му викаш „вака сеа, ја сум тука газда, ќе играш ко шо ќе ти свирам или има лом ќе те праам“.

Ќе повторам пак, нити сте имале контакт со бегалци нити ништо, ама битно сите знаете дека бегалциве плански се населуваат во Европа за да не истребат. Ни ми се плаче ни ми се смее...
Не разбираш, газда е домаќинот, во Франција е француски устав закони традиции. Не се ни муслимански ни шеријатски ни сиријски ни афганистански.
Јас не смеам во Берлин да обесам ниска пиперки на балкун ни да сушам алишта на тераса како шо ТРАДИЦИОНАЛНО си прам овде, не смеам ни да колам прасе в двор ни да си прам вино и ракија иако ТРАДИЦИОНАЛНО тоа го правеле моите претци овде на балкан, не смеам многу работи а од дуга страна МОРА да правам многу други работи зато шо сум кај газда кој ми ги вели правилата и кажва “Ако не ти се бендиса - ене ти ја твојата татковина па таму тропчкај си вино во визба, треси патеки од балкун, чади и суши си месо в гаража“

Z

zmej gorjanin

Гостин
Имаш ти излезено надвор од балкан?
Не е работава дали ја имам излезено или не. Камионот е изнајмен пред два дена, а шоферот имал криминално досие. Чим во Македонија можеа да контролираат, за Франција па муабет да не праиме. И не збориме за обичен ден, туку празник, каде контролата треба да е засилена.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не е работава дали ја имам излезено или не. Камионот е изнајмен пред два дена, а шоферот имал криминално досие. Чим во Македонија можеа да контролираат, за Франција па муабет да не праиме. И не збориме за обичен ден, туку празник, каде контролата треба да е засилена.
Во Франција милиони имаат досије и си работаат рает, кој украл кој се степал кој пијан кршел..... Во толпата која шетала во Ница сигурно имале некои со криминално досије.
А изнајмување на камион не е никаков прекршок.

Kajgana Shop

На врв Bottom