Терористички напади во светот

S

silmarillion

Гостин
Па поентата е дека ми викаш дека требало да бидеш глуп да мислиш дека десничари се на власт. И сеа што? Треба на ластик да пупиш глаа ко у стари маалски денови. Или ова е можда левичарско либерална конзервативна?
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Па поентата е дека ми викаш дека требало да бидеш глуп да мислиш дека десничари се на власт. И сеа што? Треба на ластик да пупиш глаа ко у стари маалски денови. Или ова е можда левичарско либерална конзервативна?
Прво и основно, Конзервативната партија на УК е конзервативна исто колку што е Републиканска Републиканската партија од САД,
или Христијанска колку што е демохристијанската унија на Меркел.
Самите тие се декларираат како центристичка партија.
Нека не те залажува името.
Секоја мејнстрим пратија е исто гомно ко останатите, без разлика дали се декларира за лева, десна, политиките им се исти.
Второ, некој на форумов спомна дека се што е десно од центар, денеска се нарекува "екстремна десница".
Не постои партија од тој тип што некаде е на власт во Европа, барем не сега за сега.

Конзервативизмот, како и демо-христијанството комотно може да се прогласат за мртви.
Времињата се менуваат, некој го видел тоа порано, некој ќе го види подоцна.
 
B

Bafra

Гостин
Асад заедно со Путин, Хизбула, Иран плус курдите ги копаат ИСИС во Сирија и Ирак, веќе на крупно, по 200 до 500 на ден/http://militarymaps.info/, https://syria.liveuamap.com/,http://anna-news.info/, http://x-true.info/56528-siriya-nastuplenie-po-vsem-frontam.html/, сите симпатизери на ИСИС се потресени, разочарани, дел имаат и познати и блиски во Сирија, од злоба очај не знаат што да прават, последниов напад некој омладици што немаат врска со ИСИС решиле да се одмаздуваат со нож, копје, комбе, некави бедници што немаат ни пиштол, калашников или експлозив...
Зборот ми е каков фанатизам и индоктринација на сунитите ви ЕУ, таму роден или живее и работи но сонува за голема албанија или ИСИС халифат.
Главниот проблем е ропството на ЕУ, не се суверени и не се демократски, поправилно е да се каже дека се управувани од глобална колонијална елита. Политичката коректност, културниот марксизам или со други зборови франкфуртската школа се се само метод. Прашањето зашто последните 70 години не правевме деца а увезувавме муслимани, никој нема да го постави затоа што живеат во ропство или како викаат таму "не е политички коректно"
Трамп им кажа отворено "We must stop being politically correct and get down to the business of security for our people. If we don't get smart it will only get worse"
Една от целите на НСР е да исчезне белата раса, така да се додека таа марионетна елита е на власт, ќе палат само свеќи, ќе пишуваат резолуции, "да чувамо братство јединство"...
http://novatv.mk/saudiska-arabija-egipet-bahrein-i-oae-go-izoliraa-katar/

Што е ова се Бачето, од најдобри сојузници, наеднаш блокади ... во Катар имаш Амерички воени бази
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.277
Поени од реакции
1.755
http://novatv.mk/saudiska-arabija-egipet-bahrein-i-oae-go-izoliraa-katar/

Што е ова се Бачето, од најдобри сојузници, наеднаш блокади ... во Катар имаш Амерички воени бази
Многу интересни работи.:)
Претпоставувам дека има некоја "виша сила" што управува и насочува разни процеси. Скоро сите тие држави се феудални системи, Крал-држава и основен закон е ширијатот, но не е можно да има таков систем денеска ако немаш меѓународна подршка, за не повеќе од година дена може да соочиш со изолација, ембарго, замрзнување на активи и од богата држава да станеш бедна, и кралското семејство да биде обесено по бандери. Интересни се ЕУ содомите и САД со нивните политики / пр. иако имаат проблем со правата на човекот СА се наш пријател и партнер;).../
Сите тие кралеви имаат општ крал над сите/мошијах/, малку скриена колонијална структура, кралот има делумен суверенитет да носи разни самостојни одлуки по разни теми, сепак треба малку да се чувствува како крал, а не како вазал, но по главните геополитички прашања треба да е на 100% послушен, инаку нема да е крал.
Сега гледаме класичен пример на мека сила, за превоспитување на халифот Ал Тани.
Конкретно што се случува сега: Основна цел на НСР е да го преземе светот, војни и контролиран хаос, имаат долгорочен план, ако некаде нешто не успеат прават варијанта 2,3.., ако не беше Русија Сирија ќе паднеше после неа и Турска- коридорот за префрлање на ИСИС кон исток, Авганистан и после кон Русија и Кина, втора насока беше Иран, но планот не им успеа и сега е варијанта 2, ИСИС во Сирија се демонтира, колку може повеќе територија да се преземе од овие новите умерени опозиционери ИСИС2, делумно да се замрзни конфликтот и по друг начин да префрлат неопходно количество ИСИС во Авганистан.
Халифот Ал Тани сигурно има некоја носталгија по нивното општо чедо ИСИС и не е сосема согласен со новата наредба на Мошијахот, плус иако Катар се сунити има симпатии кон Иран и помага разни шиитски групи во Палестина, Сирија, Јемен, или ќе биде превоспитен или нема да е крал. Во општи црти така работи НСР, не само на блискиот исток а и во ЕУ и САД, мека сила, тврда сила, војни, тероризам.
Колку до американските воени бази, не само во Катар, а насекаде по светот, нивна цел не е да штитат некого, а да окупираат, неограничена можност да контактираат и врбуваат во армијата и политиката во окупираната земја, неконтролиран влез на оружје кое лесно може да падне во рацете на црни волци или некоја локална група/операција Гладио, пучот во Турска.../, ако Ал Тани не се потчини, тие воени бази на САД многу лесно може да направат пуч по Турско сценарио или да вооружат некакви опозиционери...
 
Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Бачка што е тоа HCP глеам го верглаш у секој пост. Мене ми личи на вредност крв и мокрача кога се проверува.
 

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
2.964
Поени од реакции
6.785
А Саудиска Арабија е позната како една од најлибералните држави во светов и околината!?:facepalm:
Мој лапсус ако мислеше само за либерални земји, јас мислев општо земено.Моја грешка.
 
S

silmarillion

Гостин
Која иронија, КСА и се љути на Катар зашто соработувала со терористи. Пеееееееер мислам ало. И нафтата рипна после, but that's none of my business...:свиркам:
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.953
Поени од реакции
14.708
Tramp "preuzeo zasluge" za Katar: Moj put se isplatio
Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je da je raskidanje odnosa nekoliko zemalja sa Katarom rezultat njegovog puta na Bliski istok.

IZVOR: B92 UTORAK, 6.06.2017. | 23:05
Podeli

Foto: Gettyimages
Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein presekli su u ponedeljak diplomatske odnose sa Katarom, dok su se i Jemen, vlada sa sedištem na istoku Libije i Maldivi pridružili tim merama, pri čemu su obustavljene transportne veze.

“Dobro je videti da se poseta Saudijskoj Arabiji, sastanak sa kraljem i 50 zemalja već isplatio. Rekli su da će da zauzmu čvrst stav kada je u pitanju finansiranje ekstremizma, a sve je upućivalo na Katar. Možda je ovo početak kraja horora terorizma”, napisao je Tramp na Tviteru.

U drugom tvitu Tramp je naveo da su lideri zemlje koju nije imenovao “uperili prstom u Katar” kada je zatražio da se finansiranje radikalne ideologije zaustavi.

“U toku moje nedavne posete Bliskom istoku rekao sam da ne sme više biti finansiranja radikalne ideologije, Lideri su uperili prstvo u Katar – vidi!”, napisao je.

Tramp je u toku posete Rijadu u maju pozvao zemlje Bliskog istoka da pokažu napore kada je u pitanju kriza sa ekstemizmom.

“Zemlje Bliskog istoka ne mogu da čekaju američku moć da sruši neprijatelja za njih. Moraju da odluče kakvu budućnost žele sa sebe, svoju zemlju, svoju decu”, rekao je on.

Inače, “Fajnenšel tajms” je objavio i moguće prave razloge za blokadu Katara.

Katar je Iranu i džihadistima platio otkup za članove svoje kraljevske porodice, otete u Iraku, u iznosu od oko milijardu dolara, piše list.

Zvaničnici Katara naveli su da je Katar spreman na razgovor kako bi se kriza u regionu rešila.

“Voljni smo da sednemo i razgovaramo”, rekao je šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani za CNN.

Dodao je da “progresivna i moderna” država veruje u diplomatiju i da promoviše mir u regionu.

“Nismo supersila ovde, ne verujemo u rešavanje problema sukobima”, rekao je on.


Follow
Donald J. Trump

✔@realDonaldTrump

So good to see the Saudi Arabia visit with the King and 50 countries already paying off. They said they would take a hard line on funding...

3:36 PM - 6 Jun 2017
Twitter Ads info and privacy



Follow
Donald J. Trump

✔@realDonaldTrump

...extremism, and all reference was pointing to Qatar. Perhaps this will be the beginning of the end to the horror of terrorism!

3:44 PM - 6 Jun 2017
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.223
Поени од реакции
78.802
Секојдневно се случува.
Не баш. Изолацијата на Катар и терористичкиот напад во Иран се преседани што не се случуваат секојдневно во тој регион.
Во Иран вакво нешто немало од 1979-та, од револуцијата. А изолација на држава како Катар е исто прилично невообичаена.

За проблемот со Катар, чувме дека се криви руските хакери.
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.197
Поени од реакции
35.747
Се сложувам со Берик. Се мути некоја игра сега со Катар.
Набрзо ќе видиме што е.
 
B

Bafra

Гостин
Не баш. Изолацијата на Катар и терористичкиот напад во Иран се преседани што не се случуваат секојдневно во тој регион.
Во Иран вакво нешто немало од 1979-та, од револуцијата. А изолација на држава како Катар е исто прилично невообичаена.

За проблемот со Катар, чувме дека се криви руските хакери.
Можно е да им се скратат огромните приходи на турските фирми што работат во Катар:
http://tocka.com.mk/vesti/234411/opasno-vrie-na-bliskiot-istok-turcija-praka-vojska-vo-katar-kako-poddrska

Турскиот парламент го одобрил мандатот кој им овозможува на турските трупи да бидат распоредени во турската воена база во Катар. Се очекува парламентот да го забрза овој нацрт закон, соопштиле службеници од владејачката Партија за правда и развој.

Ердо ги избрка Германците, економијата му слабее, во Сирија веќе војува, во Катар праќа војска, или ќе ја возобнови империјата или Турција ќе биде поделена на 3 дела :D .

Време е да видиме една поголема војна меѓу Сунити и Шиити :duel:. И така многу пари имаат а заостанати сфаќања :(
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.223
Поени од реакции
78.802

Kajgana Shop

На врв Bottom