Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

Член од
30 август 2017
Мислења
1
Поени од реакции
1
nov sum na forumot i bas vrativ nekolku stranici ponazad da vidam so se diskutira,super ste sami si napravivte vojna samsung vs xiaomi, mesto da diskutirate so i kako koj mobilen telefon ili aparat.
bravos
gledam ceni, antutu, ........
i site genijalci i se znaat za mobilni telefoni,a sekoj si go brani svojot mobilen aparat.
zato sekoj neka si kupi mobilen aparat kakov so saka, bidejki sekoja firma sto pravi mobilni telefoni si e neso vo prednost od drugite firmi kako kamera, dizajn, ekran, baterija.......
deka samsung e firma,nema komentar za toa,deka i xiaomi e firma ,e,samo sekoja si gleda vo koj del od pazarot da si ucestvuva (kinezite se mnogu dobri vo posledno vreme).
sekoj proizvod (na forumot mobilen aparat) se gleda kolku se nabavnite trosoci na meterijalite sto ke se koristat, kolku ke gi cini proizvodot za da se napravi i kolku ke se prodava (znaci bilo koj proizvod od 100 evra mora da cini tolku), sekoja kompanija ili firma ima mnogu rabotnici sto rabotat na toa za formuliranje cenata na proizvodot a ne nie tuka da recime deka onie se poskapi a ponecinat od poeftinite.

ako ne znas sta e bolje, pitaj sta je skupo.
nekoi od vas sto imaat kazano svoe mislenje spored mene a mnogu gresat i mnogu citaat performansi,no sepak e dobro bidejki sepak e forum i sekoj moze da si go kaze svoeto mislenje.

samo sakam da gi prasam sto imaat zavrseno i do kade se so mobilnata tehnologija i sto tocno znaat?
2,3,4,6,gb ram, interna memorija, procesor, baterija, ekran...
samsung moze da ima i poslab procesor ili ram na samoit mobilen aparat ama e optimiziran (rom,ram,procesor,android) da raboti podobro od nekoj drug slicen na nego mobilen aparat od konkurencijata. znaci ne e samo sto ima vo mobilniot, t.e. sto procesor ili cipset tuku kako komuniciraat tie megusebno ili potocno kazano transver na podatoci.
sigurno nekoj kaj nas vo mkd ke kupi mobilen aparat so 6 ili 8 gb Ram i nekogas ke gi iskoristi (na mojot kompjuter nemam tolku), osven da ima interna memorija od 128, 256 gb i cela da ja napolni pa da navistina mu treba.

momentalno treba da si kupam mobilen aparat i sum izmegu J5 2017 i P10 Lite
a mislam deka ke zemam J5 2017 oti ima metalno kukiste i si mislam deka ke bidi poizdrzliv za mene a ne deka P10 Lite ne cini vo se e podobar (barem na hartija) i staklo na zadnata strana (zaradi toa se dvoumam)

aj dajte i vie mislenje
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.720
Поени од реакции
18.457
Новата A/J серија ги праи пепел другите буџет телефони, ова ќе биде вака се додека не искочат S660 базирани буџет уреди, тогаш моќниот чип кај буџет верзиите ќе направи баланс.
 

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.720
Поени од реакции
18.457
120-150 само на сон, под 250е тој уред не го добиваш се додека не поминат 5-6 месеци.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Konecno se razbudi i meizu. Eve go noviot m6 note so sd625, dual kamera nazad vo rang na flegsipovite i 16mp selfi, 4000mah. Ova e prava bomba na pazarot za telefoni i nema nikakva konkurencija na cena 180e za 3/32gb modelot. Sekoja cest za meizu koi patem po moe mislenje pravat najdobri telefoni od site. Mojot sleden tokivoki:
http://www.gsmarena.com/meizu_m6_note-8802.php
200.000 naracki vo momentot na izleguvanje i momentalno na 6.3 milijoni naracki:
https://www.telecompaper.com/news/meizu-gets-200000-orders-on-first-day-for-m6-note-2--1210530
 
Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.210
Поени од реакции
3.594
Дечки ајде малце помош.буџетот е ограничен односно на понуда имам ,
Ј3 2017
Хуавеи нова смарт
нокиа 5
Што би одбрале ...... ?
 
Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
423
Дечки ајде малце помош.буџетот е ограничен односно на понуда имам ,
Ј3 2017
Хуавеи нова смарт
нокиа 5
Што би одбрале ...... ?
J3 2017 никако од причина што има PLS a ne Amoled ekran.
 
T

Trajce Vasilev

Гостин
Ја од Ј7 2016 сум многу задоволен,еве пред 2 месеци доби и апдејт за Андроид 7.0 со Самсунг експириенс 8.1 .Телефонот си фура и многу е добар.Го купив од Ледиком пред едно 6 месеци ако не се грешам за едно 14,800 а сега гледам цената на 12 илјади и нешо му паднала.Искрено не би го рамнел со другите Mid Range Low Budget телефони бидејќи Самсунг си е Самсунг.
 
T

Trajce Vasilev

Гостин
120-150 само на сон, под 250е тој уред не го добиваш се додека не поминат 5-6 месеци.
Кинески бренд е Хиаоми[Се може од Кинески продукти да се очекува,и лошо и добро...поише лошо али зависи за што],што се ефтини и добри за евтина цена да али можат многу полесно да се расипат и тешко се поправаат(сега зависи за што).Делови за таков телефон на деманд во Македонија нема,па треба да се чека од онлајн нарачка,па дур да стигнат еее...
А и тешко вака од мобилара да најдеш Хиаоми,бидејки такви телефони тука нема на деманд(освен ако некој не ги нарачува од интернет па да ги препродава)
Во споредба со Самсунг, Самсунг се по издржливи,по скапи,бренд се,има многу делови на деманд и лесно се поправаат.Хиаоми се само за некој ако живее у Кина па ај,знаеме таму се топ(Врв на Кинеската мобилна индустрија).Али овде во МК ништо не му се попречува на Самсунг.Самсунг бил и ке биде еден од најефикасните и најкористените телефони во Македонија.
 
Последно уредено од модератор:
T

Trajce Vasilev

Гостин
тоа докажува колку појма немаш од телефони
Не мислев баш дека е Срање,туку намерата ми беше да поентирам дека Хиаоми не е толку развиен кај нас за разлика од Самсунг.А тоа шо викам дека се срање,тоа бидејки ја нешо у последно време иам лошо искуство со продукти што се Made in China,па претерувам со вулгаризми...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom