Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Na sekoi 10 minuti mi pagja konekcijata nz so e rabotata imam D-Link DSL-360R pomoss!!!
1. Пробај со друг модем.
2. Пробај со друг сплитер.
3. Провери дали правилно ти се поврзани телефоните (доколку имаш повеќе од еден).
4. Доколку ниедно од горенаведените работи не помогне, јави се на 080012345 па тие нека испитаат.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Модемите од типот D-Link се катастрофа! На сите што ви паѓа конекцијата а ги имате овие модеми, побарајте да ви дадат рутер или некој модем од друга компанија. Мене ми паѓаше нонстоп додека имав D-Link, сега си имам рутер Thomson TG782, и супер ми е. Е сега ме интересира зошто кога ја мерам брзината ми покажува 6 Мб а треба да ми бидат испорачани 8 Мб? На страната на рутерот кај што го има bandwidth покажува дека се “765 / 8.188 (Up/Down) [kbps/kbps]“. До што е проблемот ако знае некој? Да не треба да ми пуштат 10 Мб за кај мене да стигнат 8?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Модемите од типот D-Link се катастрофа! На сите што ви паѓа конекцијата а ги имате овие модеми, побарајте да ви дадат рутер или некој модем од друга компанија. Мене ми паѓаше нонстоп додека имав D-Link, сега си имам рутер Thomson TG782, и супер ми е. Е сега ме интересира зошто кога ја мерам брзината ми покажува 6 Мб а треба да ми бидат испорачани 8 Мб? На страната на рутерот кај што го има bandwidth покажува дека се “765 / 8.188 (Up/Down) [kbps/kbps]“. До што е проблемот ако знае некој? Да не треба да ми пуштат 10 Мб за кај мене да стигнат 8?
Кој пакет го имаш? Исто за да ти ја зголемат брзината автоматски од последните промени кои ги направија значи без промена на договор, треба да поднесеш бараше на 171 или во продажен салон.
Инаку брзината никогаш не е константна ни кај мене и секогаш е помала од тоа што треба да биде. Јас го имам пакетот со 6мб/с но брзината никогаш не е поголема од 5.1мб/с

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
вчера го надминав лимитот, а брзината уште си е нормална :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
И јас имам од 10ГБ,пред 6-7 дена го надминав лимитот тој ден топ ми беше нетот и после се успори ;(

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
јас сум на 25 лимит а направив 52 гига и уште не ми е успорен

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
јас сум на 25 лимит а направив 52 гига и уште не ми е успорен
е ова е малку чудно. Мене никогаш не ми се случило. Но веројатно од кај нив е нешто закочено.

S

Sheldon Cooper

Гостин
3 Макс комфорт имам. Како и да е, мислам дека нема опција за зголемување кај 3 Макс корисници.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Нешто дефинитивно не е во ред со т-хоум вчера и денес. Повремено ми паѓа конекцијата, се реконектира после некое време, пингот е ужасен (garena серверите ме избацуваат цело време). Пак некое срање прават...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Нешто дефинитивно не е во ред со т-хоум вчера и денес. Повремено ми паѓа конекцијата, се реконектира после некое време, пингот е ужасен (garena серверите ме избацуваат цело време). Пак некое срање прават...
Се плашам дека сега кога ќе почнат со крупните проекти околку поставување на оптиката, дека ќе имаме поголеми проблеми.
Инаку кај мене во последно време одлична е линијата немам никакви проблеми.

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
е ова е малку чудно. Мене никогаш не ми се случило. Но веројатно од кај нив е нешто закочено.
Se slucuva :D. Ako imas pusteno torenti, ke gi tera do kraj, odnosno dodeka ne se napravi presek na denot :D. Mislam deka brojacite na soobrakaj se resetiraat sekoj den vo 00:00, osven za vikend. Samo taka mozes da go pomines limitot.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Последниве 2 дена катастрофа е нетов...:tapp:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Да не знаете дали има шанси пакетов од 10 ГБ нешто да се зголеми?

Kajgana Shop

На врв Bottom