Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Некој вика на телекабел на аналогната ги пуштиле спорт клуб програмите, ај нека потврди некој?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Јас решив да ставам од телекабел, во секој случај подобри се од Неотел. Овие па не ми дозволуваат кој сакам порти да ги отворам, т.е. треба да ги молам. Него прашањето ми е, кој модем да го земам од тие 4 понудени. Се разбира само да го немам проблемов како што го имам со Неотел, да не можам кој сакам порти да ги отварам, и да не можам да добијам јавна IP адреса него некој локална од антената.
Стандардите одат нагоре, еден ден наскоро и така и така ќе треба да земаш DOCSIS 3.0 модем.
Проблемот со затоврни порти нема да го имаш безразлика кој модем ќе го одбереш.
Јавни адреси ќе добиеш три.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Стандардите одат нагоре, еден ден наскоро и така и така ќе треба да земаш DOCSIS 3.0 модем.
Проблемот со затоврни порти нема да го имаш безразлика кој модем ќе го одбереш.
Јавни адреси ќе добиеш три.
Брат тоа ми е најбитнотно, а ако зимам од модемите, ќе го земам оној предпоследниот

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Некој вика на телекабел на аналогната ги пуштиле спорт клуб програмите, ај нека потврди некој?
Да кај мене ја има ќе ти сликав ама дигиталниот апарат не ми е тука:nesum: Ја има таа обичната Sport Klub

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ова беше вчера

:zid: за малку - 002 кај мене
за вируси имам СИГУРЕН СУМ

ама мене ми е поголем.......пингот :pos2:
Јас препорачувам DOCSIS 3 модем - бидејќи имаш повеќе можности за понатаму ... по дефиниција подобра стабилност.
добро е ти шо препорачуваш ама да те прашам колку пари е тој модем???????? оти не планирам да им се јавувам и да прашам оти многу тешко да фатам линија и избегнувам да ги барам на телефон

јас имам моторола с5101 мислам дека беше и си го купив пред 3 год за 2000 ден мислам и како шо прочитав тука ако сум го врател овој моторолата и да земам доксис 3 имам 1000 ден попуст ама колку пари е тој доксис 3??????

фала пријатно

моментално добар е

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Овие копилињава од Телекабел ги исклучија Фокс Лајф и Крајм за стално како Дискавери, или така ми се чини ?!

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
На каналот се врти порака дека има нови канали.SportKlub,SportKlub+,Cinemania,Nature,Ultra и други.Пробав да ги најдам ама не успеав.Кај вас ги има ли?Кај мене само спортклуб ама тој го имам од пред некој ден

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Во Штип ја има само Спортклуб,да не се овие само за дигиталниот пакет?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Во Штип ја има само Спортклуб,да не се овие само за дигиталниот пакет?
Не се јас се јавив и ми рекоа дека не се за дигитална.Изгледа треба време да ги сменат фреквенциите претпоставувам

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Имате инфо канал каде што убаво ви пишува дека имате 7 нови канали меѓу кои и 2-те СПОРТКЛУБ ајде скенирајте ...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
кога вадам ју туб клипче преку даунлоад хелпер од пред некој ден заприметив дека спуштам со неколку мегабајти во секунда :nesvest: т.е 1,3 мегабајти за последното клипче - значи како 10 Мбит да имам - а торенти вадам со 600-650 кб

до пред некој ден вадеше максимум со 150-200 килобајти (НОЌЕ) а сега рекордот ми е со 1,8 МБ (мегабајти) за ју туб клипчиња

ама тој клип од 13,4 мб го вадев можи неколку минути (изгледа со 100-200 кб вадеше а не можев да видам) за да на крајот вади со скоро 2 мб ама џабе кога се изначекав отприлика 5 минути оти ако вадеше со 1,3 мб ке завршев работа за 10 секунди а не 5 минути

дали и кај Вас е така?

п.с еве доказ

http://img145.imageshack.us/img145/8345/nemogu4e.jpg

1090064218.png

Kajgana Shop

На врв Bottom