Стандардите одат нагоре, еден ден наскоро и така и така ќе треба да земаш DOCSIS 3.0 модем.Јас решив да ставам од телекабел, во секој случај подобри се од Неотел. Овие па не ми дозволуваат кој сакам порти да ги отворам, т.е. треба да ги молам. Него прашањето ми е, кој модем да го земам од тие 4 понудени. Се разбира само да го немам проблемов како што го имам со Неотел, да не можам кој сакам порти да ги отварам, и да не можам да добијам јавна IP адреса него некој локална од антената.
Брат тоа ми е најбитнотно, а ако зимам од модемите, ќе го земам оној предпоследниотСтандардите одат нагоре, еден ден наскоро и така и така ќе треба да земаш DOCSIS 3.0 модем.
Проблемот со затоврни порти нема да го имаш безразлика кој модем ќе го одбереш.
Јавни адреси ќе добиеш три.
Да кај мене ја има ќе ти сликав ама дигиталниот апарат не ми е тука:nesum: Ја има таа обичната Sport KlubНекој вика на телекабел на аналогната ги пуштиле спорт клуб програмите, ај нека потврди некој?
Кај мене ја има само Спорт клуб+, треба и двете да ги има?Да кај мене ја има ќе ти сликав ама дигиталниот апарат не ми е тука:nesum: Ја има таа обичната Sport Klub
Незнам кај мене ја има само Sport KlubКај мене ја има само Спорт клуб+, треба и двете да ги има?
добро е ти шо препорачуваш ама да те прашам колку пари е тој модем???????? оти не планирам да им се јавувам и да прашам оти многу тешко да фатам линија и избегнувам да ги барам на телефонЈас препорачувам DOCSIS 3 модем - бидејќи имаш повеќе можности за понатаму ... по дефиниција подобра стабилност.
Од каде си ?Кај мене само Спортклуб,Спортклуб+ и кинеманиа
Не се јас се јавив и ми рекоа дека не се за дигитална.Изгледа треба време да ги сменат фреквенциите претпоставувамВо Штип ја има само Спортклуб,да не се овие само за дигиталниот пакет?