Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
му реков да ме наместат на 500 без доплата уште кога го поднесов барањето за да ми пуштат интернет, во јули месец, ама сега прв пат надминвам лимит, а неможам да се јавам таму во техничка поддршка зошто тел ми е исклучен
Како што гледам со доплата си, т.е. 500+ ако добро прочитав. За промена на пакет порано бараа лично да се појде, плус со лична карта и потполнуваш посебен формулар т.е. барање.

Тргни ја сликата оддаваш многу лични податоци кои што би можеле да бидат злоупотребени.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Како што гледам со доплата си, т.е. 500+ ако добро прочитав. За промена на пакет порано бараа лично да се појде, плус со лична карта и потполнуваш посебен формулар т.е. барање.

Тргни ја сликата оддаваш многу лични податоци кои што би можеле да бидат злоупотребени.
сега дури видов јас дека имаш слика поставено цццц

послушај го Јаневски - ОДМА

а како шо знам јас се тарифира и аплоадот на тој пакет без доплата оти гледам според сликата даунлоад и аплоад ти се 53000 значи нема да доплатиш ништо оти си на тој пакет со доплата значи имаш уште за трошење до 51200 (оти имаш 47 400 мб) а ми кажа дека не ти се намалува брзината (мислејќи дека си без доплата) ама си со доплата

значи пак јас да си останам со доплата за да не ми паѓа косата од нерви кога ќе ги надминам гб-те

можеше да ме зафркниш (ненамерно) ти Тони од Битола :)

ќе ти дојдам утре на гости (знам кај седиш сега) :pos2:

шала

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ако ти е за страници како Кајгана и после надминувањето на лимитот нема да осеќаш којзнае колкави промени, ама за Youtube ќе чекаш малце (повеќе) :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Ако ти е за страници како Кајгана и после надминувањето на лимитот нема да осеќаш којзнае колкави промени, ама за Youtube ќе чекаш малце (повеќе) :)
па и сега чекам за Youtube (денски само) а сум со доплата,туку еднаш ми се случи да ми биди денски брзината 0,2 Мбит (и едвај страните ми се отвораа,на кајгана мислам дека му требаше 30-40 секунди да отвори) како тој пакетот без доплата шо е и те сечат на 256 кб кога ќе ги надминиш и затоа реков да прашам како е

а ти велиш дека кај тебе се отвораат без проблем страните, имаш таков пакет без доплата?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
да не цитирам се, ќе пишам тука за се погоре.... значи кога се префрлував на телекабел, за првпат да користам интернет, му реков да ми го наместат на 500 без доплата, не мигирирав или слично, а тие идиотите ми напрајле со доплата, ама оти не сум го надминал досега, не сум заприметил, зато и Мики81 му напишав дека сега послем надминувањето на 50те гига, брзината ми остана иста, оти си доплаќам :) иначе , повели на кафе кога сакаш :)

иначе како да ја тргнам сликата, таму на тој пост неможам да изменам мислење :(

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
да не цитирам се, ќе пишам тука за се погоре.... значи кога се префрлував на телекабел, за првпат да користам интернет, му реков да ми го наместат на 500 без доплата, не мигирирав или слично, а тие идиотите ми напрајле со доплата, ама оти не сум го надминал досега, не сум заприметил, зато и Мики81 му напишав дека сега послем надминувањето на 50те гига, брзината ми остана иста, оти си доплаќам :) иначе , повели на кафе кога сакаш :)

иначе како да ја тргнам сликата, таму на тој пост неможам да изменам мислење :(
Остај тие што ти рекле може да ти кажат што било они али на крај важи тоа што е потпишано во договорот така да не верувај на никого.Тоа им е работа на сите тие агенти да те навлечат да потпишеш а наше е ние корисниците да читаме што потпишуваме :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
Остај тие што ти рекле може да ти кажат што било они али на крај важи тоа што е потпишано во договорот така да не верувај на никого.Тоа им е работа на сите тие агенти да те навлечат да потпишеш а наше е ние корисниците да читаме што потпишуваме :)
до душа не е нешто многу страшно, само треба лично да се оди кај нив, исто така му рековме и да го исклучат фиксниот за да бира на мобилен, и не го исклучија -.-
незнам дали природно се глупи или тренират :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
па и сега чекам за Youtube (денски само) а сум со доплата,туку еднаш ми се случи да ми биди денски брзината 0,2 Мбит (и едвај страните ми се отвораа,на кајгана мислам дека му требаше 30-40 секунди да отвори) како тој пакетот без доплата шо е и те сечат на 256 кб кога ќе ги надминиш и затоа реков да прашам како е

а ти велиш дека кај тебе се отвораат без проблем страните, имаш таков пакет без доплата?
Да, имам пакет без доплата.
Страни како кајгана што немаат многу тракатанци за load-ирање се отвараат без проблем, можеби ќе почекаш малце, не лета баш ама доста е солидно, десет пати побрзо од обичен dial-up :) За торенти откако ќе ми ја намалат брзината симнува со некаде 25-30 kb/s. Смени го ти пакетот еден месец, види како ќе бидеш задоволен и ако можеш да издржиш така смени го :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Да, имам пакет без доплата.
Страни како кајгана што немаат многу тракатанци за load-ирање се отвараат без проблем, можеби ќе почекаш малце, не лета баш ама доста е солидно, десет пати побрзо од обичен dial-up :) За торенти откако ќе ми ја намалат брзината симнува со некаде 25-30 kb/s. Смени го ти пакетот еден месец, види како ќе бидеш задоволен и ако можеш да издржиш така смени го :)
Чисто онака заприметив, без намера да бидам силеџија:
Обичен Dial-Up е некаде 56Kbps, 10 пати побрзо од обичен Dial-Up е 56Kbps*10=560Kbps=~0.5Mbps. :) Ако конекцијата е грубо земено 10Mbps тогаш би дошло некаде ~200 пати. :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Абе убаво си запаметил, ама во теорија е едно, во пракса е друго, кога имав 6kb/s на Dial-Up беше празник. Уствари едно време празник беше и ако успееше да се конектираш :) Муабетот ми беше дека кога се намалува брзината и не е така лошо како Dial-Up, фала богу дека кога имаш 10 мегабита е подобро :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ова кај мене е максимум (торенти со 600-650 кб спуштам) значи нема кај мене 8 Мбит

1012296025.png

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Абе убаво си запаметил, ама во теорија е едно, во пракса е друго, кога имав 6kb/s на Dial-Up беше празник. Уствари едно време празник беше и ако успееше да се конектираш :) Муабетот ми беше дека кога се намалува брзината и не е така лошо како Dial-Up, фала богу дека кога имаш 10 мегабита е подобро :)
Се согласувам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
Koj e проблемов кај искривениве, 3 дена по ред, после 2 часот по полноќ нема интернет, таков е случајот и кај мене ( Водно ) и кај другар од Аеордром ...

Член од
26 октомври 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
Стварно е срамота ова што го прават телекабел.Три вечери после 3 нема интенет, преку ден торентите ги ограничуваат(симиња од ист торент преку ден со 5 КБС а вечер после 2 негде почнува да симиња како што треба според мочаниот договор што го имам со нив,ама пак тука има финта после 3 нема интернет) такада како и да е ке ставам dial up барем ке знам на што сум.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Синоќа/сабајлево околу два ипол и кај мене снема нет.. Аеродром.

Kajgana Shop

На врв Bottom