мој совет проверете си ги ГАЌИТЕ 99% ке биде тамуОд ова хоби само едно знам
Ако станеш од сабајле и го нема во кафезот, мисли му ја
>
>
>
![]()
Сите пајаци се отровни, само нивниот отров е многу слаб, има и такви кој можат да предизвикаат смрт кај луѓето, но ниедна тарантула не е толку отровна да може да и нанесе некој трајни последици на луѓето, нивниот отров е јак скоро колку убод од осаИмам слушнато дека не многу луѓе чуваат тарантули.
Баз разлика дали е тарантула или друг вид на пајак, јас овие суштества неможам да ги смислам........ ем опасни се, ем опасно изгледаат, ем грди се....
![]()
Без разлика дали е тарантула или не, пајак е. Пајаците помалку или повеќе можат да ти нанесат некоја штета.Сите пајаци се отровни, само нивниот отров е многу слаб, има и такви кој можат да предизвикаат смрт кај луѓето, но ниедна тарантула не е толку отровна да може да и нанесе некој трајни последици на луѓето, нивниот отров е јак скоро колку убод од оса
Дај објасни поопширно какво хоби е ова. Можеби ке ми се допадне. А можеби и не.Ако има некој што се занимава со ова хоби слободно нека пише да размение некое искуство))
Поздрав![]()
Па исто така како некој што чуваат мачки, кучиња итн... Јас чувам пајак. Ова мое "хоби" се состои од одгледување на пајаци,а и на план сум од овие поретките видови на пајаци во Македонија да ги размножувам и пак да ги вракам назад во природата па се надевам дека има и други тука во Македонија што имаат страст кон инсектите..Дај објасни поопширно какво хоби е ова. Можеби ке ми се допадне. А можеби и не.
,
A старите викаат ако убиеш пајак ке си ја убиеш срекатаНе ги убивајте пајаците , инсектите и .... оти еден ден тие ќе ве убијат вас![]()
Дај постни некоја слика да видеме што имаш ...Па исто така како некој што чуваат мачки, кучиња итн... Јас чувам пајак. Ова мое "хоби" се состои од одгледување на пајаци,а и на план сум од овие поретките видови на пајаци во Македонија да ги размножувам и пак да ги вракам назад во природата па се надевам дека има и други тука во Македонија што имаат страст кон инсектите..
За мила убајна, немој!!! Да не се расправаме....Па исто така како некој што чуваат мачки, кучиња итн... Јас чувам пајак. Ова мое "хоби" се состои од одгледување на пајаци,а и на план сум од овие поретките видови на пајаци во Македонија да ги размножувам и пак да ги вракам назад во природата па се надевам дека има и други тука во Македонија што имаат страст кон инсектите..