Абе тие шо им беа предгрупа, ебате уфилманите шо беа. Рокот им се губеше у шишката на гитаристот и те едно истото рифче шо го фураа. Бљак!
Саат мало касније од шо треба ни дојдоа Суперхикс, ама и ги личи некако бе така. Шизици до даска!
Ко се појавија ко Бекрии да ги глеам
такви со свилено им кошулче, свежо испрана коса (малу андулирана кај Пеце
), али рефлектираа некоја зебана позитивна ска аура, без пластика, при што, уше одма се соочивме со агресивна стимулација на нашите емоции, брутално и метастаички изложени на нивната спонтаност и позитивност.
Си ги сакаме бе и им покажавме дека ги сакаме. И заслужуваат. Секоја им чест!
Тензијата и прашањето дали ќе се распаднат или не, уше од старт ми беше решена, пошо ко ќе ги видиш како си се имаат, како дишат ко едно, како брилираат, не можеш а да не си речиш “Зоки фаци, брат ти си добар, него мајка ти е за ебење! ” Новинарски патки или маркетиншка фора, ич не ми е гајле. Битно ќе ги има на нашава рѓава естрада.
Имав впечаток дека сакаа набрзина да го претрчат новиот им албум, пошо се чувствуваше дека уште не е легнат ( меѓу народецот), али перфектно исвирја све, ебено моќно, енергично, мотивирачки делуваа на сцената, мавајќи ја публиката у делириум. Сакам да се расфрлам со комплименти, па ќе речам и дека беа извонредни, невероВатни, овации пукаа на сите страни,а и Ванчо Димовски го видов оп стоп, точка, тишина, штрак. Си џускаше човекот, покрај шанкчето
Дури и неподносливо беше ежењето кое ми се дешаваше цела вечер, на секоја песна, кога цела сала ја пееше “Mислам дека знам” , кога цела сала се брануваше на “Лута рана”, кога цела сала се искрши од играње на “Африка”, “Машенка” ,“ Ace of spades ”...
Црна тачкица на концертот - Dj Slave. Не, не го можам и тоа е тоа. Тапа од диџеј! Неговиот настап на паузата, го означи алармот за мокрење. У редицата , упознав еден млад германски државјанин, кул дете, при што од бед инглишот успеав да разберам само дека штотуку е регрутиран во најватрениот фан на Хикси.
Цените на пијачките мислам дека беа ок ко за концерти, таман ко за “ Барска песна ”
.
Цел ден ме маваат флешови од вчера, сакам пак бе мајката. Можам секоја вечер така. Тие се тие у државата, едни и единствени - Суперхикс. Они и Елвир Мекиќ донекаде
.
П.с Дали луѓе вие приметувате колку се секси девојките на концертите на Суперхикс, додека ритамот се лизга по нивното тело?