Судир меѓу полицијата и пазарџиите во Шутка

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.881
и 5 сукни и 1 чанта ги заборави :tv:... пиша некој поназад

туку акцијата е легална ... робата како и кај секој поедини дуќан шо ќе се заплени ако е истиот случај така и тука ....
ама бош работа е најотепаните да ги плеснат овака ... а има луѓе милиони затајуваат и крадат ....
камењата џабе ... си ја вршат работата друг им наредува ... недајбоже некој да загинел ... ќе отиде курбан некој ром ... туку и џандарот шо вратил камен не му е тоа работа .. може ќе отепа некој ... незаштитен ... ако само си ја вршел неговата работа не му е работа да враќа камен назад ...
2001 година тоа се викаше сразмерна употреба на сила,учките тебе со пушка ти нив со пушка они тебе со топ ти нив со топ со тенк несмееш несразмерна употреба на сила било така и сега баци со камен ти него со камен
 

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ебаго, сега од кај ќе купува пола Скопје :cry:
Oд Бит пазар :wink:

Иначе секоја чест за ромиве испаднаа попаметни од нас.
Македонче си трпи ли си трпи.Да се побуни македонче за нешто?:nenene: Не му наредиле од партија.Ко ќе му наредат тогаш може и ќе се побуни за бранители, млекари, стечајци, смрзнати плати, глупи закони, реклами, Скопје 2014, невработеност 40 %.....eх, ама тогаш би биле сложни, а не продадени партиски ку*опушачи,

Не можат тие да не ебат, колку што можеме ние да издржиме
 

ACER

=Сандокан=
Член од
14 мај 2008
Мислења
193
Поени од реакции
7
2001 година тоа се викаше сразмерна употреба на сила,учките тебе со пушка ти нив со пушка они тебе со топ ти нив со топ со тенк несмееш несразмерна употреба на сила било така и сега баци со камен ти него со камен

Ова не важи само за 2 држави во ебениов свет.....заради ова ние и ден денес сме ебени...
 
С

Спенсер

Гостин
Tokmu taka Pazarnata inspekcija so koordinativno telo za zastita na intelektualna sopstvenost i UJP bea vo Tetovo. Sega prasanjeto koe se nametnuva a koj dava mnogu odgovori na vasite eventualno postaveni prasanja e so kolkav broj na pripadnici na obicna policija za asistencija pri akcijata(vo koj etnicki soodnos bea istite) i imase li voopsto pripadnici na EBR?! A plus, znaeme kako zakonot na pendrekot zboruva vo Sutka, a kako na Bit Pazar ili ne daj Boze vo Aracinovo. I zapomnete...vrednosta na celokupnata zapleneta roba bila 20 iljadi evra. I... uste ova 17 povredeni pripadnici na EBR, 4 osteteni policiski vozila? I seto toa od tolpa od 30-tina Romi so kamenja? Give me a break!
Срамота е за припадник на ЕБР да земе камен и да враќа, плус мислам дека тој им е командир (не ме фаќајте за збор за последново). Во случајов желкиве беа банда без команда (според видените снимки)
абдула... 17 повредени полицајци... а припадник на ЕБР и обичен полицаец е разлика Бмв и фиќо... е веќе бит пазар и арачиново ако згусти,ќе има и повреди и сл,па можно е дури и убиства... ама за се си има одговор... сигурно ЕБР нема да се вака нежни и кон нив...

мкдмкд... и ја на прв поглед си помислив дека нешто не е во ред... ама кога имаш наредба да се воздржуваш и да кутиш тоа е тоа... што да прават... они да има дозвола,ќе ги прегазеа ромите, ама шо фајде ке идат после по болници...

треба да им бидат благодарни на ЕБР што мирно реагираа...
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
ова се е политичка работа...
тоа дека не смеат ( а треба ) да отидат вака и на бит пазар е точно , страв ги е политиларите наши смотани, глупа држава, глуп народ.
кога гомно ја контролира државата шо сакаш ти? :toe::toe::toe::toe::toe:
 
Член од
16 април 2010
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.502
Специјалциве изиграа убаво. Знаеа дека ке ги снима телевизија и затоа не маваа со пендраци . Ако ги гледавте убаво снимките ке видевте еден циган го туркаат двајца специјалци, не смееа да го мавнат зошто ке ги обвинат за полициска тортура. убаво направија, ги снимија со камера сите учесници кои фрлаа камења на нив и сега ке се соочат со неколку кривични пријави. Првата е за нарушување на јавен ред и мир и мислам дека е приближно од 400 евра и нагоре и втората за напад на службени лица. Значи си направија поголем проблем. Некој погоре спомна дека некој од командирите на ЕБР фрлил камен кон циганите. Ја мислам дека фрли шок бомба.
 
S

smart ass

Гостин
Oд Бит пазар :wink:

Иначе секоја чест за ромиве испаднаа попаметни од нас.
Македонче си трпи ли си трпи.Да се побуни македонче за нешто?:nenene: Не му наредиле од партија.Ко ќе му наредат тогаш може и ќе се побуни за бранители, млекари, стечајци, смрзнати плати, глупи закони, реклами, Скопје 2014, невработеност 40 %.....eх, ама тогаш би биле сложни, а не продадени партиски ку*опушачи,

Не можат тие да не ебат, колку што можеме ние да издржиме
Епа испаднаа...ама не попаметни не од НАС како македонци или од срби,албанци,египќани и што ти знам...туку ОРГАНИЗИРАНО(како ГРАЃАНИ) дадоа отпор кон травестијата,лудоста и лоботомијата од ПОЛИТИЧАРИТЕ.....луѓето бидејќи се борат за жива егзистенција...крпен живот-а пак босовите во ГТЦ на рајата им ја даваатистата СТОКА поскапо и излеваат ОКЕЕЗЕЕНИИ:pos2::pos2:

Ко бош оригинал зел....:vozbud:

Но од правен аспект-легално(ама нека прочешлаат низ цела МК)...

Јас би онака неутрално да кажам каде треба да биде ЕБР!!!!!!!!!

Значи вака-над милион граѓани на Р.Македонија демократски(без инциденти) излегоа го дадоа својот глас и БИ ТАКА да имаме претставници во собранието..УБАВО!!!

НО ете сега пратениците(ма и претходно) де бегаат,де се понашаат како да се во зоолошка па организирано ОТСУСТВУВААТ од седница(ЧИТАЈ го е**т граѓанинот кој БАШ ГЛАСАЛ ОНИ ДА БИДАТ ТАМУ!!!!)

Значи треба првен граѓаните организирано да ги воспитаат мамлазите кои се понашаат како деца во собрание(змија се тепа по ГЛАВА!!)...чунки 40% невработеност не е играчка...и што им ја пуштиле ЕБР на луѓево само да се изрезилат...ако негде треба да оди ЕБР или добро организирана група тоа е во собранието..нејсе јас им пренесов ПРАВО да ме застапуваат а они д***т ороспије,па де ќе избегаат од седница..па се прашувам мајке му како бре се гледа ОВА и рајата трпи...трпи...трпи..трти тртии..тртиии..

Значи ЕБР терајте работа таму кај што треба....чунки ете некои презеле обврски ама не ги исполнуваат-они фалсификуваат ДЕМОКРАТИЈА,ЗАКОНИ,БУЏЕТИ...единствен оригинален производ е продажбата на ДЕМАГОГИЈА!!!
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Епа д авидат специјалците дека многу се научија на стадион кога идат и кога ќе дигна тпендрек и сите комити се плашат и бегаат, сга видоја малку отпор што се прави навијачи и на снимката се виде немочта на полицијата па и самите полицајци камењата ги враќаа и ги фрлаа кон толпата.

п.с. дај боже да дојат навијачи од србија или од хрватска зашто нашава полиција тренира на кутрите комити кои бегаат од оваа единица и така нашиве полицајци не се добро тренирани :helou:
Кога не се разбираш ќути си ! Јас едно време се чудев зошто имаш 3 црвени коцки репутација :jaj: Специјалците имале наредба со убаво да ја решат целата ситуација,а ако им било дозволено да употребат сила јас ти гарантирам дека циганите ќе го јадеа како поп сарма.Не си свесен што збориш циганите ќе ги тепале ЕБР :pos: :pos:
 

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Специјалците имале наредба со убаво да ја решат целата ситуација,а ако им било дозволено да употребат сила јас ти гарантирам дека циганите ќе го јадеа како поп сарма.Не си свесен што збориш циганите ќе ги тепале ЕБР :pos: :pos:
Тоа никој не го спори. Најлесно на светов е да тепаш Цигани. Финтата е смееш ли освен нив некој друг да чепнеш?!?? Мислиш дека со ова се реши нешто??
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Добро циганиве со кој памет се?
Остај ги толерираме да живеат без документи, просат, замараат(ми тегне квака од врата на кола,ми тегне ногавица, ме малтретира во јавност) крадат, не ги осудуваат, уште и ќе се курназат.
Абе се тоа нека се спали, декада на роми, најдобра држава за ромите, Шутка прва циганска општина во светски рамки, курци палци.
Очигледно треба да постои подолг пендрек за да те респектираат ко држава повеќе.
Чешка ги испотера сите роми, им направи невозможни услови за живот иако е во ЕУ.
Само ние најпаметни, толерираме секого.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.692
Поени од реакции
12.087
А како што потсетија и на тв -едина општина на ромите во Европа.
Дефинитивно доста од нив се дрски и насилно настроени (иако едно време имав подруго мислење за нив). Примери не редам, повеќето гарант сте доживеале нешто лошо со нив. Ова што се случи е доказ повеќе за нивниот вистински табиет.
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.725
Сите се луди. Од цајкани до роми.
 
Б

Бат Елохим

Гостин
Некој спомна Бит-Пазар. На бит-пазар полиција има секој втор ден. Е сеа само што некој нивни од станица им јавува и им кажува: Ќе има рација, и овие се си збираат и да ги нема. Инаку имало и конфискации на Бит-пазар. Ова во Шутка е прв пат. И редно беше. Не ми е јасно зошто се чекаше до сега... По сите пазари инспекција и полиција има на некое време...
Дури и во Шутка некои Цигани плаќаат за тезга, а останатите не.
Само во Македонија Циган има општина, школо и пазете, прв буквар (мислам) дека беше по цигански јазик.
Не ги сакам и не ги жалам. Во Шутка на шопинг иде 2/3 од Скопје и пола провинција коа идат на излет у Ск. И сеа треба да им се прости оти они се Цигани?

И не е вистина дека се најсиромашни или не знам што. Сиромашни се оние на раскрсници, контејнери, Топаана. Газдите од Шутка-пазарот не се за жалење.

Од друга страна, коа ќе видам тоа џандариштата наши угоени, потплатени ми иде јас со камења да ги гаѓам.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom