Судири на Косово, има десетина ранети

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.871
Поени од реакции
2.755
Не дека изгубија србите , но не добија тоа што замислуваа.
Во Хрватска го бараа Дубровник , а останаа со к*ровник, Олуја им се деси.
И на Косово провоцираат исто како во Хрватска , само прашање е дали ќе им се случи Олуја.

Од Косово срцето на Србија , дојде работата Косово слепоцрево на Србија.
Со фактот што се залагаат само за северот , а се откажуваат од другиот дел , кој е 100 пати поважен од северот.

Веќе се почесто се слушаат изјави од европски дипломати кои велаат : Признавањето на Косово е услов за Србија да влезе во ЕУ.

Исто така и вакви изјави : Во северот мора да владее правото и законите на Република Косово.
А шо,голем к*р ако Србија влезе во ЕУ,мислиш дека по влегување на која било земја во ЕУ се накачува стандардот,доаѓаат 1000000 инвестиции, тече мед и млеко?Види ја актуелнава ситуација со ЕУ,јас мислам дека поважно е да се вратат зацртаните територии кои Србија ги сака,одколку да влезе во ЕУ.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Изјавата,заканата на Тачи ( http://www.njuz.net/taci-zapretio-ujedinjenjem-sa-srbijom/),објаснува нешто што многу луѓе не сакаат или не можат да го видат :

Објавено од: TITTANIK, 2 јуни 2010

Српските политичари не го сакаатКосово.И да можат да го вратат под своја управа нема тоа да го направат,ќе си ја земат С.Митровица и толку,другото не го ни сакаат,само тоа јавно не го кажуваат.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Кажи,не биди себичен:)
Таа изрека е стара изрека на српската војска далеку пред четниците на Дража да си ја присвојат.

Пример : "- Vojnici, tačno u 15 časova neprijatelja treba razbiti vašim silnim jurišem, razneti vašim bombama i bajonetima.
Obraz Beograda, naše prestonice, mora da bude svetao. Vojnici! Junaci!
Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz brojnog stanja.
Naš puk je žrtvovan za čast Beograda i Otadžbine.

Vi nemate, dakle, da se brinete za živote vaše, oni više ne postoje. Zato napred, u slavu! Za kralja i Otadžbinu! Živeo kralj, živeo Beograd! - komandovao je major Gavrilović." 1915та година.

Паралела можеш да повлечеш и со енглеското "For King/Queen and country".

Член од
12 октомври 2011
Мислења
29
Поени од реакции
1
Srbite sega gi nasocuvaat teritorijalnite pretenzii kon severot na Makedonija .Kosovo e zavrsena prikazna Tadic gi predade Srbite kraj no zatoa sega severot na Makedonija za niv bi trebalo da bide kompenzacija .
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:52 PM ---
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:53 PM ---
Дардан, зашто денес албанец не смее да стапне у Трепча, осим ако не е работник.

И кој ја лапна Трепча ?

Morrison Knudsen International & Washington Group International

.
Videte sege Srbite bea dominanten etnikum vo Kosovo i Severna Makedonija se do preselbata koja nastana posle Karposovoto vostanie togas se preseleni okolu 36 000 familiji a na nivno mesto se naseleni Albanci i Turci od Mala Azija.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
кој север бе, каква компензација и за кого компензација?не гледаш дека и српскиот југ ќе им го ќарат шќиптарите?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Милојко абе нели таа во потписот за краља и отаџбину е четничка односно се мисли на особи кои извршија геноцид поради нивната неспособност па изгубија 4 војни нели тоа се овие таканаречени четници..

--- надополнето: Oct 15, 2011 9:38 PM ---
Srbite sega gi nasocuvaat teritorijalnite pretenzii kon severot na Makedonija .Kosovo e zavrsena prikazna Tadic gi predade Srbite kraj no zatoa sega severot na Makedonija za niv bi trebalo da bide kompenzacija .
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:52 PM ---
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:53 PM ---

Videte sege Srbite bea dominanten etnikum vo Kosovo i Severna Makedonija se do preselbata koja nastana posle Karposovoto vostanie togas se preseleni okolu 36 000 familiji a na nivno mesto se naseleni Albanci i Turci od Mala Azija.
Претензии ? :icon_lol:

Абе дете дете.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Милојко абе нели таа во потписот за краља и отаџбину е четничка односно се мисли на особи кои извршија геноцид поради нивната неспособност па изгубија 4 војни нели тоа се овие таканаречени четници..

На кој геноцид се мисли што го извршиле четниците ? И кои 4 војни ? многу би сакал да ми кажеш ?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Sajtot dava lazni, izmisleni i smesni informacii. Procitajgi i drugite statii pa ke vidis.
Па ако е измислена,многу добро опишува што би се случувало кога Косово би се вратило во составот на Србија.И тоа во најдоброто можно сценарио.Поентата ми е дека за Србија тоа би било во здрава нога трн,и тоа сите српски политичари го знаат.

B

Black Guard

Гостин
На кој геноцид се мисли што го извршиле четниците ? И кои 4 војни ? многу би сакал да ми кажеш ?
За време на распадот на ёСФРЈ кога сараево беше гранатирано и цивили гинеа патем беа на нишан и гинеколошките одделенија на болниците-катастрофа мислам на сребреница секако.

Војна-словенија,хрватскја,БИХ,косово версусв НАТО!!!!.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
За време на распадот на ёСФРЈ кога сараево беше гранатирано и цивили гинеа патем беа на нишан и гинеколошките одделенија на болниците-катастрофа мислам на сребреница секако.

Војна-словенија,хрватскја,БИХ,косово версусв НАТО!!!!.
Ова ме интересираше :) Патем, научи кој биле Четниците, имаш интернет, не знам како ги бараш во 90тите. А за овие рандом информации што си ги слушнал, ич не ми кажувај, појма немаш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom