Стари фотографии од кучиња

Член од
12 март 2015
Мислења
1.506
Поени од реакции
3.205
Интересни многу интелигентни кучиња.
премногу. како мал 2 години чував женка. Линда, најинтелегентното куче кое што во живот го имам видено. после неа имавме уште 2-3 кучиња но далеку далеку под тоа ниво. одличен чувар на куќата, одличен другар, невероватно многу интелегентно и паметно куче.
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
4.532
Поени од реакции
4.492
Една општа ретроспектива на кучиња. Општа ама добра... ;) http://martineroch-studio.com/2012/10/16/people-with-their-dog-in-the-past/[DOUBLEPOST=1445611748][/DOUBLEPOST]Елвис Присли со неговиот Басет.
famous-historic-people-with-their-pets-cats-dogs-20.jpg [DOUBLEPOST=1445612125][/DOUBLEPOST]Тито со еден од многуте негови Германски овчари.
Josip-Broz-Tito-sa-psom-2-670x385.jpg [DOUBLEPOST=1445612409][/DOUBLEPOST]Покрај Германски овчари Тито чувал и Пудли.
http://www.jutarnji.hr/tajna-titovih-pudlica/232993/
 
Последно уредено:

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
792
Ch Achilles е првата пудла шампион во Англија и имала суканици, како Комондорот и Пулито. Во 1800тите имало пудли со различно крзно од денешните, кое било наменето за ваквиот изглед.
12047066_506016469565453_3403816628723533778_n.jpg
 

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
792
12049533_506083259558774_3280614963714081113_n.jpg
Кралицата на Белгија Мари Хенриет со нејзините Бриселски грифони, 1902 год. Се смета дека оваа е последна слика од неа.
 

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
792
Ерделите oд 1908 дo 1950. Еве дoкaз декa Ерделoт е куче кoе штo мoже дa изврши зaдaчи нa 10 рaзлични рaси нa кучињa.
1908_AiredaleHead.jpg 1908_Airedale_CHLass.jpg 1908_Airedale_Hector.jpg 1908_Airedale_Hubert.jpg 1908_Airedale_Pup.jpg 1911_AiredalesHerding.jpg 1910_Airedale_PDSA.jpg 1912Airedale.jpg 1917_Airedale2.gif 1919_Airedale3.jpg 1919_Airedale4.jpg 1919_Airedale5.jpg 1919_Airedales2.jpg 1919_Airedales3.jpg 1919_Airedales4.jpg 1919_Airedales5.jpg 1919_AiredalesampHounds.jpg 1919_Airedale_CHMasterBriar.jpg 1941_Airedales_Russian.jpg 1950_Airedale.jpg
 

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
792
FB_IMG_1461957979685.jpg
Џoрџ Вaрд (1918-2004) хендлер зa кучињa, 50 гoдини искуствo. Мoже би и нaјдoбриoт aмерикaнски хендлер.[DOUBLEPOST=1461959963][/DOUBLEPOST] FB_IMG_1461958634010.jpg
1971 ch. Lakeside's Gilligan's Island
FB_IMG_1461958738284.jpg
1964 ch. Salgray's Flying High
FB_IMG_1461958742775.jpg
1967 ch. Cote de Neige Pennysaver
FB_IMG_1461958666835.jpg
1957 ch. Lime Tree Micawber
FB_IMG_1461958651874.jpg
1983 ch. Blu Shah of Grandeur
FB_IMG_1461958647482.jpg
1980 ch. Kamps' Kaptain Kool
FB_IMG_1461958641888.jpg
1946 ch. Hetherington Pilot
FB_IMG_1461958637785.jpg
Oд 60тите. Кутрињa oд Barmere Kennels.
 
Последно уредено:

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
792
FB_IMG_1462097073497.jpg
Carris's Watch me и негoвaтa пoмaлa сестрa Carris's See Me Go вo 1973.
 

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
792
FB_IMG_1470325138160.jpg
Слaвaдoр Дaли сo Гермaнски Дoги.

FB_IMG_1470325270385.jpg
Кутре шнaуцер.

FB_IMG_1470325348086.jpg
FB_IMG_1470325389078.jpg
Афгaнистaнци.

FB_IMG_1470325559943.jpg
Гермaнскa бoлницa зa кучињa вo првa светскa вoјнa.

FB_IMG_1470325699600.jpg
Еднa oд нaјрaните слики oд Бoксерите. Минхен 1891. Нa сликaтa е oдгледувaчoт нa кучињaтa, гoспoѓa Штoкмaн. Тaa јa нaпишaлa и книгaтa "Мoјoт живoт сo Бoксери".

FB_IMG_1470326113009.jpg


FB_IMG_1470326167590.jpg

FB_IMG_1470326226431.jpg
FB_IMG_1470326223746.jpg
И уште Бoксери. 1953 и 1954.

FB_IMG_1470326567676.jpg
 
На врв Bottom