Стари македонски куќи

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.580
Поени од реакции
27.051
Над 150 години стара куќа во Лабуниште. сликана 1962 година.

An old house, home of a 70-year-old hunter Zdravko Moteski is seen in mountainous village of Lesnica, near Macedonia's southwestern town of Kicevo.Old house in village Ljubojno, Prespa, Macedonia

 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.580
Поени од реакции
27.051


ПРИЛЕП
 
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.221
Поени од реакции
1.471
Убаво све само треба да се реновираат за да не се срушат :helou:
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.298
Една од најубавите во Македонија воопшто. Скопје има малку вакви велелпни градби, но Ристичева палата, заради својата местоположба то ест доминантноста во просторот, делува како кралски замок на главниот плоштад на државата. Океј малку сум субјективен, ама кој не е? :wub:
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.580
Поени од реакции
27.051
куќата на Мохамед Али - во Кавала (гејлада) која е сега музеј -кога сте на пропатување -неминовно да ја посетите - куќата е со македонска архитектура
и е египетска сопственост;
со бронзен споменик на Мохамед Али; Имарета –турските сараи,кои во моментов се претворени во 4 ѕвезден хотел 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
183
Над 120год стара куќа во Ресен.БТВ куќава е на мојата баба :P и што има едни зидови повеќе од пола метро дебели(можда и затоа се држит сеуште куќава).
P250811_15.14_[01].jpg P250811_15.15.jpg P250811_15.15_[01].jpg P250811_15.15_[02].jpg
 

Тој од Таму

најголем сеирџија на мапа!
Член од
13 септември 2011
Мислења
28
Поени од реакции
6
претерано многу се рушат вакви прекрасни куќи кои зборат за случувањата во своето време да земеме за пример дебар маало. сите вакви стари се изрушија али урбаната мафија си го прави своето...
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.580
Поени од реакции
27.051
Балканот 1913-Македонија
Македонск куќа во с. Опеница- Охридско
 
На врв Bottom