Стареење

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.072
Поени од реакции
9.480
Нема такви докази Роне, ајде да се фрлиме на тренинг и диета.
Додади и суплементи а богами и Nicotinamide mononucleotide и ресвератрол ако си при пари.

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
И JLo, Julia Roberts, Monica Belluci, Elizabeth Hurley итн.
По нив ќе се загледаш затоа што се тие што се, заради моментот celebrity, а не дека некој на газ ќе падне од убавината на Елизабет Харли на 50+ години. Неспоредливо е тоа со убавината на 17-18 годишна девојка која сеуште сјае, и не е веќе убиена од животот.

Z

zmej gorjanin

Гостин
По нив ќе се загледаш затоа што се тие што се, заради моментот celebrity, а не дека некој на газ ќе падне од убавината на Елизабет Харли на 50+ години. Неспоредливо е тоа со убавината на 17-18 годишна девојка која сеуште сјае, и не е веќе убиена од животот.
Замисли имаш 40 тина. Колкав болесник треба да си за да се свртиш по 17 годишно дете?

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
Замисли имаш 40 тина. Колкав болесник треба да си за да се свртиш по 17 годишно дете?
Кога имав 40 имав девојка од 23 години. Не се чуствував баш како болесник. А вртењето не е прашање на моралност. Не значи дека ако се свртиш и погледнеш си манијак. Јас сум естета по дефиниција и сакам убави работи. Ќе се свртам да ја погледнам исто како што би се завртил да погледнам убава куќа, кола, слика или било каков убав предмет. Премалку има убавина на светот за да си го дозволиме луксузот да не ја приметуваме.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кога имав 40 имав девојка од 23 години. Не се чуствував баш како болесник. А вртењето не е прашање на моралност. Не значи дека ако се свртиш и погледнеш си манијак. Јас сум естета по дефиниција и сакам убави работи. Ќе се свртам да ја погледнам исто како што би се завртил да погледнам убава куќа, кола, слика или било каков убав предмет. Премалку има убавина на светот за да си го дозволиме луксузот да не ја приметуваме.
Ти може си естета и све тоа, али си и болесник.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.520
Eee ko kje mi tekne kolku bev poglup ko pomlad... so taj level na glupokja cudo i srekja e kako ne se zaebav katastrofalno u zivotu... isto i ja nemav koncept za toa kolko sam glup...

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
Eee ko kje mi tekne kolku bev poglup ko pomlad... so taj level na glupokja cudo i srekja e kako ne se zaebav katastrofalno u zivotu... isto i ja nemav koncept za toa kolko sam glup...
Сите се глупи кога се млади, посебно во периодот од 18 до 22 години. Кога ќе ги удрат нагоните, разумот лета низ прозорец. Кога ќе се сетам за што сум се грижел и нервирал на тие години, и пред се кога ќе се сетам како сум си го губел времето, ми доаѓа клоца да си удрам. А најинтересно од се е што не можеш да ги подучиш младите да не ги повторуваат твоите грешки, како да се сите осудени да поминат низ фазата на епската глупост.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.198
Поени од реакции
4.168
А најинтересно од се е што не можеш да ги подучиш младите да не ги повторуваат твоите грешки
Фасцинантно е како во одредени години се нема капацитет да се примат некои работи. Ама со години, сфаќаш дека тоа што ти збореле порано постари било точно, само си требал да начукаш години и искуство за да слегне. Тоа е проклетството на младост, што се нема капацитет во целост да ја искористиш. А уште потрагично, мислиш дека си паметен, и постари немаат појма.

Kajgana Shop

На врв Bottom