Стареење

Нема такви докази Роне, ајде да се фрлиме на тренинг и диета.
Додади и суплементи а богами и Nicotinamide mononucleotide и ресвератрол ако си при пари.

И JLo, Julia Roberts, Monica Belluci, Elizabeth Hurley итн.

По нив ќе се загледаш затоа што се тие што се, заради моментот celebrity, а не дека некој на газ ќе падне од убавината на Елизабет Харли на 50+ години. Неспоредливо е тоа со убавината на 17-18 годишна девојка која сеуште сјае, и не е веќе убиена од животот.

По нив ќе се загледаш затоа што се тие што се, заради моментот celebrity, а не дека некој на газ ќе падне од убавината на Елизабет Харли на 50+ години. Неспоредливо е тоа со убавината на 17-18 годишна девојка која сеуште сјае, и не е веќе убиена од животот.
Замисли имаш 40 тина. Колкав болесник треба да си за да се свртиш по 17 годишно дете?

Замисли имаш 40 тина. Колкав болесник треба да си за да се свртиш по 17 годишно дете?
Која би била долна граница според тебе кога сме на муабетот?

Кога имав 40 имав девојка од 23 години. Не се чуствував баш како болесник. А вртењето не е прашање на моралност. Не значи дека ако се свртиш и погледнеш си манијак. Јас сум естета по дефиниција и сакам убави работи. Ќе се свртам да ја погледнам исто како што би се завртил да погледнам убава куќа, кола, слика или било каков убав предмет. Премалку има убавина на светот за да си го дозволиме луксузот да не ја приметуваме.

Кога имав 40 имав девојка од 23 години. Не се чуствував баш како болесник. А вртењето не е прашање на моралност. Не значи дека ако се свртиш и погледнеш си манијак. Јас сум естета по дефиниција и сакам убави работи. Ќе се свртам да ја погледнам исто како што би се завртил да погледнам убава куќа, кола, слика или било каков убав предмет. Премалку има убавина на светот за да си го дозволиме луксузот да не ја приметуваме.
Ти може си естета и све тоа, али си и болесник.

Eee ko kje mi tekne kolku bev poglup ko pomlad... so taj level na glupokja cudo i srekja e kako ne se zaebav katastrofalno u zivotu... isto i ja nemav koncept za toa kolko sam glup...

Eee ko kje mi tekne kolku bev poglup ko pomlad... so taj level na glupokja cudo i srekja e kako ne se zaebav katastrofalno u zivotu... isto i ja nemav koncept za toa kolko sam glup...

Сите се глупи кога се млади, посебно во периодот од 18 до 22 години. Кога ќе ги удрат нагоните, разумот лета низ прозорец. Кога ќе се сетам за што сум се грижел и нервирал на тие години, и пред се кога ќе се сетам како сум си го губел времето, ми доаѓа клоца да си удрам. А најинтересно од се е што не можеш да ги подучиш младите да не ги повторуваат твоите грешки, како да се сите осудени да поминат низ фазата на епската глупост.

А најинтересно од се е што не можеш да ги подучиш младите да не ги повторуваат твоите грешки
Фасцинантно е како во одредени години се нема капацитет да се примат некои работи. Ама со години, сфаќаш дека тоа што ти збореле порано постари било точно, само си требал да начукаш години и искуство за да слегне. Тоа е проклетството на младост, што се нема капацитет во целост да ја искористиш. А уште потрагично, мислиш дека си паметен, и постари немаат појма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom