Среќа

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Сите го имаме почувствувано тоа некогаш..Но тоа веројатно е ел од нашите сфаќања,,знаеме дека животот не е едноставен,,и едноставно ни е чудно да сфатиме дека постојат и такви моменти кога се ни е поклопено и како што треба...Работата е во тоа што самите сме во потрага по решавање на дилеми во животот,,и кога ќе почувствуваме нивен недостаток тогаш станува досадно..Тоа е една лоша човечка особина,,што никогаш не ни е доволна среќата,,секогаш бараме повеќе и повеќе..Лошо е во однос на чувството,,но добро е зошто само тоа не води понатаму..А за тебе мислам дека ти фали да се занимаваш со нешто што го сакаш,,е тоа верувај нема да може да ти здосади....или барем така мислам...:pipi:
Ќе пробам.. не мислам дека во то е проблемот... ама сепак корисен совет (иако прам пола од работите шо ги сакам) фала :)

Член од
30 септември 2008
Мислења
206
Поени од реакции
3
Сфатив дека сум во период од животот кај шо буквално се ми е средено и немам ниту една секирација над глата. Не се сеќавам кога последно сум била изнервирана, тажна или депресивна...Значи љубов пари пријателство се е во ред се е преубо.
И заклучив дека пак нешто фали...
Нон стоп ми врти во глата дека секој момент нешто ќе тргни по лошо, дека иди некој тежок период..
Зошто покрај ваков среден и среќен живот морам да се замарам со вакви работи..
Некогаш дури си викам ако вака ми е до крајот на животот нема да биди интересно... се средено се е под контрола..едноставно не можам да уживам во среќата
Дали сте имале вакво чувство...?

Евреинот почнал да плаче кога му било најубаво,бидејки знаел дека ке дојде НЕУБАВОТО :toe:

Член од
29 септември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
2
sreka e da imas nekoj pokraj sebe sto te svaka i pocituva,prijateli koi ti vlevaat pozitivna energija i te sakaat,sredeni misli bez rastrojstva,da bides so semejstvoto(bar 1/3 od denot):wink:,da bides ona sto sakas i zasluzuvas bez predrasudi i da zivees za sebe,a ne za drugite...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.059
Сфатив дека сум во период од животот кај шо буквално се ми е средено и немам ниту една секирација над глата. Не се сеќавам кога последно сум била изнервирана, тажна или депресивна...Значи љубов пари пријателство се е во ред се е преубо.
И заклучив дека пак нешто фали...
Нон стоп ми врти во глата дека секој момент нешто ќе тргни по лошо, дека иди некој тежок период..
Зошто покрај ваков среден и среќен живот морам да се замарам со вакви работи..
Некогаш дури си викам ако вака ми е до крајот на животот нема да биди интересно... се средено се е под контрола..едноставно не можам да уживам во среќата
Дали сте имале вакво чувство...?
Сум немала вакво чувство нити па некогаш ќе го имам...Мене секогаш се нешто ми фали...и пак сум среќна и задоволна :)))
Но, ти девојко...зашто едноставно не се опуштиш?
Зашто се занимаваш со прашања од типот- Што би било кога би било?
Што сака нека биде.Ти си сега и тука и тука живеј...за утре што ќе остане-тоа...:))) (барем јас така гледам на работите :) )
Затоа опуштисе и едноставно уживај...:helou:

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Сум немала вакво чувство нити па некогаш ќе го имам...Мене секогаш се нешто ми фали...и пак сум среќна и задоволна :)))
Но, ти девојко...зашто едноставно не се опуштиш?
Зашто се занимаваш со прашања од типот- Што би било кога би било?
Што сака нека биде.Ти си сега и тука и тука живеј...за утре што ќе остане-тоа...:))) (барем јас така гледам на работите :) )
Затоа опуштисе и едноставно уживај...:helou:
Епа имам проблемо со опуштањето... И мене секогаш ми фалело нешто ама како сега совршено не било нигоаш.. Ептен се оптеретвам со прашањата шо ако...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.059
Епа имам проблемо со опуштањето... И мене секогаш ми фалело нешто ама како сега совршено не било нигоаш.. Ептен се оптеретвам со прашањата шо ако...
Не не не...грешка си :)))
Немаш проблем со опуштањето туку мислиш дека имаш проблем.
Да, знам како е...во некои други ситуации и јас сум имала внатрешно чувство на напнатост онака без некоја посебна причина, но се трудев да го исфрлам од глава тоа и да мислам на нешто сосема десетто. Трудисе колку што можеш повеќе да го постигнеш истото, на крај ќе се навикнеш и ќе заборавиш на се... :)))

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Ти си прилагодена да патиш. Од толку што некогаш си патела, веќе си се навикнала. Се плашиш да бидиш среќна, мислиш дека среќата зависи од одредени личности и работи.

А што кога не дај Боже, утре раскиниш со дечкото? Твојата моментална среќа ќе ја снема, а тоа не е среќа.

Тоа што ти го набројуваш, и што ги читам твоите постови во оваа тема, не е среќа. Кај тебе среќата е релативна работа, а тоа не е среќа. Предметите и интеракцијата на личностите е релативна, среќата не е.
Епа изгледа и тебе ти е тешко да ја прифатиш среќата, ај дефинирај шо е среќа??? Емотивна или афектна состојба???
Не мислам дека сеќата зависи од личности и работи, ама досега искрснувало некој проблем на некое поле...
Добро можи погрешно се изјаснив..
Дадов пример од мојот живот и прашав зошто не можиме да уживаме во моментите...
Дали сме срекни ко ке положиме испит??? Значи таа срека трае 3-4 дена, кога ке победиме на натпревар исто трае некој период..
Дали жената е најсреќна кога ќе добие дете...??
Е сега јас зборам за еден период (да речиме година дена), секој ден е се поубо и поубо и секој ден сум посреќна и посреќна... Ама не можам да се препуштам баш ради вакви и слични прашања...
Ете нека не е среќа, нека е период. Зошто не можиме да уживаме???

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ете нека не е среќа, нека е период. Зошто не можиме да уживаме???
Затоа што сме навикнати да губиме и да живееме во несреќа.
Мислам и дека тоа луѓето го обожаваат.
Уживаат во нивната несреќа, поради потребата да бидат сожалувани.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Затоа што сме навикнати да губиме и да живееме во несреќа.
Мислам и дека тоа луѓето го обожаваат.
Уживаат во нивната несреќа, поради потребата да бидат сожалувани.
Значи навикнате сме на губење, несреќа патење и не можиме да ја прифатиме среќата (или период без проблеми...) ???
Сакаме да ни се случват работи лоши за другите да не жалат?
Па нели сите се бориме за среќа??
Зошто офорумуваме семејство и се бориме да не фали ништо??
За да бидиме среќни...
Ете јас не сум од тие луѓе шо сакат да бидат сожалувани, сакам да бидам среќна без прашања е зошто сум среќна, сакам опуштен живот..
И сите то го сакаме.. Ама зошто се прашуваме оти е толку убаво?

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..хмм па неам појма по право..можда да...:toe:..абе ја у све уживам..хих заш ништо не е совршено како што сакаме...затоа најбоље е да се опуштиш и да си уживаш у монетот а за тоа што прошло или што следуа ...хмм не мисли...:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom