Србија и Косово ќе разменат територии ?

Член од
25 март 2012
Мислења
6.925
Поени од реакции
2.899
Дури и да е така, станува збор повторно, по кој знае кој пат, за вооружена група на Албанци која влегува во Македонија од КОСОВО, да убива, предизвикува немир или едноставна да пљачка банка, како онаа на Про-Кредит и многу други.
Не знам за другите, зборевме за ова, и да, таа црнка рука се надеваше во тој момент на вперење прст на вечен виновник. И пројде изгледа, убедени сте вие.
Ваш генерал што излезе некое време пред упадот и кажа дека ќе влезе една група да направи немири изгледа само во моја глава било.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
32.863
Поени од реакции
48.748
Па не, не e така.
Косово е окупирана од Србија во 13 век, се до отоманската окупација.
Пред тоа беше под бугарска окупација, се до Византија.
Косово под турците биле околу 500 години, под србите тешко 200 години.
Не било Косово никогаш окупирано од Србите, Српско си било, дел од Србија, многу повеќе од Војводина, а не па Македонија.

Види, има премногу докази за српскиот карактер на Косово. Не викам ја дека таму не живееле Албанци, само велам дека има ептен премногу историски докази за српскиот карактер на покраината. Верувам дека вие другачие мислите, но тоа е разбирливо за вас.
Исто така, мене лично, апсолутно не ми е битно тогаш Косово чие било, дали сте од Кавказ или не и од каде потекнуваат Словените и слични прашања, околу кои никој нема да се сложи, а и да се сложат, теоретски, тоа никако нема да доведе до решавањето на проблемите кои ги имаме со вас. Нема магично да престанете да вршите систематски притисок врз каурите, да се исселуваат, преку тепање на нивните деца, преку убивање, преку сквернавење на нивните светии, како вчера тоа што се случи во УКИМ и др.
Зафаќање со тие прашања, не гледам како нам ќе ни донесе промена.
Автоматски споено мислење:

Не знам за другите, зборевме за ова, и да, таа црнка рука се надеваше во тој момент на вперење прст на вечен виновник. И пројде изгледа, убедени сте вие.
Ваш генерал што излезе некое време пред упадот и кажа дека ќе влезе една група да направи немири изгледа само во моја глава било.
Ти реков, дури и да станува збор за тоа, факт е дека како во случајот на Про-кредит, Гошинце, Бродец и други вакви случаи, значи факт е дека од Косово ни влегува терористичка или едноставно пљачкашка група на Албанци. По кој знае кој пат.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.801
Поени од реакции
6.664
Во дивонајселје е мешана Македонската држава, директен колаборатор, на српски начин, ЦРНА РУКА.
Една од српските заслуги во асимилирањето на македонците.
Да и во 2001 беше вмешана српска Црна Рука.?:cautious:Друго колку шо знам сите тие од Диво Населје беа албанци.Како тоа српската Црна Рука стои зад нападите во Диво Населје?Сега валјда ти е појасно зошто ние како Македонци повеќе би сакале Косово да им се врати на србите.Па треба ли да ти набројувам колку зло и е нанесено на Македонија од страна на косоварите?Така ли се гради соживот? Цело време ви подаваме рака за соживот,а вие пљукате во неа.
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
3.091
Поени од реакции
2.701
Не знам за другите, зборевме за ова, и да, таа црнка рука се надеваше во тој момент на вперење прст на вечен виновник. И пројде изгледа, убедени сте вие.
Ваш генерал што излезе некое време пред упадот и кажа дека ќе влезе една група да направи немири изгледа само во моја глава било.
И како ова ги оправдува косоварските терористи за нивната одговорност? Како што мене ми е познато, на европските простори, секој возрасен човек, кој не е ментално заостанат, со достигнување на полнолетство, е потполно кривично одговорен. Доколку е со пречки во развојот, тогаш одговорност за него сноси неговиот старател.

Еве ти на пример, од колку години луѓето од Азија сносат одговорност за своите постапки:


Ако не, ај Албанците да ги оставиме кривично да одговараат со навршени 60 години. Дотогаш да ги третираме како малолетници. Што велиш?
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.925
Поени од реакции
2.899
И како ова ги оправдува косоварските терористи за нивната одговорност? Како што мене ми е познато, на европските простори, секој возрасен човек, кој не е ментално заостанат, со достигнување на полнолетство, е потполно кривично одговорен. Доколку е со пречки во развојот, тогаш одговорност за него сноси неговиот старател.

Еве ти на пример, од колку години луѓето од Азија сносат одговорност за своите постапки:


Ако не, ај Албанците да ги оставиме кривично да одговараат со навршени 60 години. Дотогаш да ги третираме како малолетници. Што велиш?
Никогаш не сум ги оправдал косоварските терористи, тие си имаат своја одговороност и ја одлежуваат казната.
Но што да правиме со организаторите и тие што добија со случајов, пошто тоа мора да е македонската страна.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.801
Поени од реакции
6.664
Никогаш не сум ги оправдал косоварските терористи, тие си имаат своја одговороност и ја одлежуваат казната.
Но што да правиме со организаторите и тие што добија со случајов, пошто тоа мора да е македонската страна.
А кој се организаторите од македонска страна?Барбароса била организирана од другарот Сталин?
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
32.863
Поени од реакции
48.748
Никогаш не сум ги оправдал косоварските терористи, тие си имаат своја одговороност и ја одлежуваат казната.
Но што да правиме со организаторите и тие што добија со случајов, пошто тоа мора да е македонската страна.
Уопште не мора да е македонската страна организатор.
Ако гледаме по другите случаи на навлегување на албански вооружени групи - Бродец, Про-Кредит и слични, ќе видиме дека никаде во нив не е некаква фамозна македонска страна организатор.

Почесни погреби на Косово гледаме за овие од Диво Насеље, а и Албанците во Македонија ги доживуваат како херои. И сега - славо-македонците го организирале ова.

Не викам дека не, само велам дека не мора да значи и сеуште не можеме да знаеме. Има индициии.

Како и да е, еве по 100-ти пат, али мора така, и тука како и во другите случаи, повторно станува збор за Албанци кои вооружени влегуваат на наша територија од Косово и убиваат, пљачкаат и сл. Албанци, муслимани, херои кај вас и на Косово, со почесни закопи и друго.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.925
Поени од реакции
2.899
Не било Косово никогаш окупирано од Србите, Српско си било, дел од Србија, многу повеќе од Војводина, а не па Македонија.
Па било окупирано, Sir Noel Robert Malcolm вика
History, for the Serbs, started in the early 7th century, when they settled in the Balkans. Their power base was outside Kosovo, which they fully conquered in the early 13th, so the claim that Kosovo was the "cradle" of the Serbs is untrue.
Автоматски споено мислење:

А кој се организаторите од македонска страна?Барбароса била организирана од другарот Сталин?
Прашај го Стојанче Ангелов, тој јавно излезе и кажа кој е организаторот, а вие што цело време се правите наудрени сте соучесници.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.801
Поени од реакции
6.664
Па било окупирано, Sir Noel Robert Malcolm вика
Автоматски споено мислење:


Прашај го Стојанче Ангелов, тој јавно излезе и кажа кој е организаторот, а вие што цело време се правите наудрени сте соучесници.
Е па нека излези Стојанче со докази,кој qr молчи?
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.925
Поени од реакции
2.899
Уопште не мора да е македонската страна организатор.
Ако гледаме по другите случаи на навлегување на албански вооружени групи - Бродец, Про-Кредит и слични, ќе видиме дека никаде во нив не е некаква фамозна македонска страна организатор.

Почесни погреби на Косово гледаме за овие од Диво Насеље, а и Албанците во Македонија ги доживуваат како херои. И сега - славо-македонците го организирале ова.

Не викам дека не, само велам дека не мора да значи и сеуште не можеме да знаеме. Има индициии.

Како и да е, еве по 100-ти пат, али мора така, и тука како и во другите случаи, повторно станува збор за Албанци кои вооружени влегуваат на наша територија од Косово и убиваат, пљачкаат и сл. Албанци, муслимани, херои кај вас и на Косово, со почесни закопи и друго.
Две групи влегле и сега Косово е држава непријател број еден?
Па и во Косово Владеле криминалци, ниту тоа не сум го негирал.

Индиции? Не е индиција да искача поранешен генерал(кој сигурно бил информиран од некој нормален македонец кој бил запознаен со играњево војна) да вика дека власта организирала криминална група и ги платила за да направат инциденти, и истото да се случува.
Патетични сте.
Автоматски споено мислење:

Е па нека излези Стојанче со докази,кој qr молчи?
Доволен аргумент е тоа што знаел пред време дека тоа ќе се случи.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
4.401
Поени од реакции
3.713
Никогаш не сум ги оправдал косоварските терористи, тие си имаат своја одговороност и ја одлежуваат казната.
Но што да правиме со организаторите и тие што добија со случајов, пошто тоа мора да е македонската страна.
а оние вратени во ковчези од косовската влада беа испратени со сите државни почести... незнам па вие што се расправате со него кога е ист како останатата шипт арска гамад.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.801
Поени од реакции
6.664
Две групи влегле и сега Косово е држава непријател број еден?
Па и во Косово Владеле криминалци, ниту тоа не сум го негирал.

Индиции? Не е индиција да искача поранешен генерал(кој сигурно бил информиран од некој нормален македонец кој бил запознаен со играњево војна) да вика дека власта организирала криминална група и ги платила за да направат инциденти, и истото да се случува.
Патетични сте.
Автоматски споено мислење:


Доволен аргумент е тоа што знаел пред време дека тоа ќе се случи.
А шо е со 2001ва, со влегувањето на Косовскот Заштитен Корпус на територија на МК?Или и за тоа треба да го прашаме Стојанчета?
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.925
Поени од реакции
2.899
а оние вратени во ковчези од косовската влада беа испратени со сите државни почести... незнам па вие што се расправате со него кога е ист како останатата шипт арска гамад.
Toa e исто како Македонската влада им делеше неколку милиони на албанците кои живеа кај маалото, тогаш е регистрирано најбрзото плаќање на обесштетување во историјата на државата.
И криминалците кај косовската страна така сакаа да се измијат од случајов.
Автоматски споено мислење:

А шо е со 2001ва, со влегувањето на Косовскот Заштитен Корпус на територија на МК?Или и за тоа треба да го прашаме Стојанчета?
2001 е сосем друг пример.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.539
Поени од реакции
17.778
Никогаш не сум ги оправдал косоварските терористи, тие си имаат своја одговороност и ја одлежуваат казната.
Но што да правиме со организаторите и тие што добија со случајов, пошто тоа мора да е македонската страна.
Затоа ли им изградија споменици на Косово?
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.925
Поени од реакции
2.899
Затоа ли им изградија споменици на Косово?
Па и не требаше да им ги градат куќите на албанците во дивонаселје, нели тие прикриваа терористи, зошто им ги изградија?
 
На врв Bottom