Србија и Косово ќе разменат територии ?

Член од
18 мај 2008
Мислења
4.848
Поени од реакции
8.691
Толко глупости истресе на едно место што можу да утврду неколко факти, прво никад не си искочија од границу на било куде, друго не само што не си искочиа него не си имаја контакт сс никгоа надвор од границе на Македонију, треќо мешаш народ и политику кои не увек су исто, четврто МПЦ никад нема да биде автокефална црква основана од комунисти и узурпирани храмови на СПЦ 67`... бар овија работе треба да су ти јасни.
Узурпирани храмови. :pos: :pos: :pos:
Кој ги градел и кој се молел во тие храмови? Да не носеле материјали и мајстори од Шумадија? Да не цртаа фрески и изработуваа иконостаси срби? Не, усијана главо, србите дојдоа во 1913 година и сега нивната шовинистичка црквена организација бара да и се препишат сите храмови. Од кои има некои изградени уште пред формирањето на српската држава!
Заклучок: Толку си задоен со шовинизам што не сфаќаш дека окупираниот не може да биде узурпатор. Дотолку повеќе ако одиме по твојата изопачена шовинистичка логика и вие самите треба да им препишете дел од најстарите цркви на БПЦ, ГПЦ или пак на византијската патријаршија. Немало тогаш СПЦ, а во Београд цркви колку сакаш. Дај препишете им ги на грците или на патријаршијата, па ние ќе ви го препишеме Плаошник.
Исто те молам не се срами со твојата глупа теорија за црква формирана во комунизам. Нека не те лаже Шешељ, и тогаш си се практикувала вера најнормално, освен кај нсјвисоките партиски функционери, кои дали биле 1000 со се потесните семејства во цела СРМ.
Друга работа колку сум нашетан ти немаш поим, а веројатно сум едно 10 пати повеќе од тебе, така што задржи се на тоа колку сум во право. Нашите балкански пријатели се екс-ју народите минус учк и тие што не' омаловажуваат како нација, ни го негираат идентитетот, не ни признаваат црква и им се најголеми пријателчиња на грците, а и едно време, а не така одамна, договараа воена стратегија за наша окупација заедно со нивните јужни пријателчиња. Среќа па беа зафатени со колење на други екс-ју народи и окупација на други територии, инаку да бевме само ние во прашање при распадот на ЈУ не се сомневам во воена агресија.
Сите екс-ју народи го видеа вашиот шовинизам и касапски можности, затоа ниту црногорвите, ниту бошњаците, а во иднина се надевам ниту македонците нема да сакаат да имаат ништо со вас, а најмалку пријателство од пријател од кого сите сме негирани.
 
Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
116
Поени од реакции
493
Србите треба само да уживаат и да си остават ситуацијата да тече со ова темпо т.е. статус кво, хордите не се способни да менаџираат држава па така во најкраток период или сите до еден ќе се иселат или самите ќе бараат да бидат повторно дел од Србија.

Позитивно е што Америка и нато членките научија какви дивјаци се пустинците во овие 20 и кусур години а посебно во последниве 4-5 со мигрантите, сигурен сум дека ако за некоја година србите влезат на косово Америте ќе навиваат за нив.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.541
Поени од реакции
2.822
Узурпирани храмови. :pos: :pos: :pos:
Кој ги градел и кој се молел во тие храмови? Да не носеле материјали и мајстори од Шумадија? Да не цртаа фрески и изработуваа иконостаси срби? Не, усијана главо, србите дојдоа во 1913 година и сега нивната шовинистичка црквена организација бара да и се препишат сите храмови. Од кои има некои изградени уште пред формирањето на српската држава!
Заклучок: Толку си задоен со шовинизам што не сфаќаш дека окупираниот не може да биде узурпатор. Дотолку повеќе ако одиме по твојата изопачена шовинистичка логика и вие самите треба да им препишете дел од најстарите цркви на БПЦ, ГПЦ или пак на византијската патријаршија. Немало тогаш СПЦ, а во Београд цркви колку сакаш. Дај препишете им ги на грците или на патријаршијата, па ние ќе ви го препишеме Плаошник.
Исто те молам не се срами со твојата глупа теорија за црква формирана во комунизам. Нека не те лаже Шешељ, и тогаш си се практикувала вера најнормално, освен кај нсјвисоките партиски функционери, кои дали биле 1000 со се потесните семејства во цела СРМ.
Друга работа колку сум нашетан ти немаш поим, а веројатно сум едно 10 пати повеќе од тебе, така што задржи се на тоа колку сум во право. Нашите балкански пријатели се екс-ју народите минус учк и тие што не' омаловажуваат како нација, ни го негираат идентитетот, не ни признаваат црква и им се најголеми пријателчиња на грците, а и едно време, а не така одамна, договараа воена стратегија за наша окупација заедно со нивните јужни пријателчиња. Среќа па беа зафатени со колење на други екс-ју народи и окупација на други територии, инаку да бевме само ние во прашање при распадот на ЈУ не се сомневам во воена агресија.
Сите екс-ју народи го видеа вашиот шовинизам и касапски можности, затоа ниту црногорвите, ниту бошњаците, а во иднина се надевам ниту македонците нема да сакаат да имаат ништо со вас, а најмалку пријателство од пријател од кого сите сме негирани.
Рецимо Немањиќка лоза не би да ти објаснувам кои се сам можеш да гуглаш, рецимо Стефан Дечански, Краљ Милутин, Цар Душан...а за шетање сигурно имаш шетано од скопје ѓорче до аеродром и назад.
Влези во сите средновековни манастири види од кого има фрески и кој ги изградил, исто така наведими еден византиски манастир во србија или бугарски од пост во пост влегуваш во се поголеми глупости... јас не ја негирам македонската нација таа денес постои и е факт има околу 1.5 милион луѓе што мислат дека се македонци, но и секој здраво разумен човек знае дека таа нација е од 45 година, после 1913 година како што велиш ти окупацијата од скопје кое што било касаба обична Краљ Александар прави престолнина, вложува во стара србија ( македонија) во индустријализацијата а кажими кој друг окупатор го тоа прави, ден денеска имаш споменици за тоа како железничка тој офицерскиот дом...и молим те не се бламирај кога твојот македонизам нема ниту еден единствен споменик пред 45’, најди ми таков некој изграден од македонци за македонци а да не е од бугаризирано вмро јас јавно ке ти се извинам.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
4.848
Поени од реакции
8.691
Рецимо Немањиќка лоза не би да ти објаснувам кои се сам можеш да гуглаш, рецимо Стефан Дечански, Краљ Милутин, Цар Душан...а за шетање сигурно имаш шетано од скопје ѓорче до аеродром и назад.
Влези во сите средновековни манастири види од кого има фрески и кој ги изградил, исто така наведими еден византиски манастир во србија или бугарски од пост во пост влегуваш во се поголеми глупости... јас не ја негирам македонската нација таа денес постои и е факт има околу 1.5 милион луѓе што мислат дека се македонци, но и секој здраво разумен човек знае дека таа нација е од 45 година, после 1913 година како што велиш ти окупацијата од скопје кое што било касаба обична Краљ Александар прави престолнина, вложува во стара србија ( македонија) во индустријализацијата а кажими кој друг окупатор го тоа прави, ден денеска имаш споменици за тоа како железничка тој офицерскиот дом...и молим те не се бламирај кога твојот македонизам нема ниту еден единствен споменик пред 45’, најди ми таков некој изграден од македонци за македонци а да не е од бугаризирано вмро јас јавно ке ти се извинам.
Колку време во средновековието владеела српската држава тука? Колку време постои христијанството на оваа територија? Свесен си какви глупости тресеш и колку си неписмен? Не сум ти јас некој си неинформиран па да го лажеш со вакви шовинистички факти. Свесен си дека ни 1% од манастирите во РМ не се изградени во српско време? А за фреските, иконите и останатите реквизити да не ти расправам. Тоа е све направено од македонци.
Како ти националистичка и шовинистичка главо би ги препишал Плаошник, Света Софија и уште мал милион историски градби топ тан сите до една, кои потекнуваат дури и од времето на паганизмот на СПЦ? Свесен си што заговараш бре неписмењак низаеден? Оди лажи ги ти таму србоманчињата, кои како тебе се информираат за историја само преку српски сумливи тв-шоумени. Јас за православната историја на нашиве простори сум за тебе доктор на науки. За мои стандарди и познавања неписмен си и труп, задоен со национализам, идеален материјал за контрање со албанците кој колку луѓе убил.
Што се однесува до црквите во Србија. Знаеш дека пред да се формира српската држава имало православни храмови во кои се вршеле обреди? Знаеш дека БПЦ била формирана пред СПЦ и дека на територијата на денешна Србија биле градени цркви од БПЦ и се проповедало на бугарски јазик? Тоа посебно го има во југоисточна Србија. Зошто СПЦ ги узурпира тие храмови? Што не им ги даде на БПЦ? Зошто србите ги узурпираат градбите што се изградени во време на турското? Нека им ги вратат, на турците, нивната империја ги градела. Ете го упростено абсурдот што го заговара таа ваша будала, која себеси се смета за божји човек, а вие како верни папагали по него повторувате вакви небулози.
Тебе не те интересира историјата, туку те интересираат јуначки приказни за непокорливите срби, кои имаат право на се' и сешто на Балканот, ослободителите и миротворците. Тоа ви го сервираат, тоа го џвакате, никогаш не сте се запрашале критички дали е тоа вистина или не. Затоа и стигнавте каде што стигнавте, а со тој национализам и негаторство и тоа многу ви е.

За ова другово, за македонците од 1945, да имаше држава би те нашле и би те затвориле директ. Вакви гнасотилаци и шовинизам не се вредни ни за дискусија.
 
Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.541
Поени од реакции
2.822
Колку време во средновековието владеела српската држава тука? Колку време постои христијанството на оваа територија? Свесен си какви глупости тресеш и колку си неписмен? Не сум ти јас некој си неинформиран па да го лажеш со вакви шовинистички факти. Свесен си дека ни 1% од манастирите во РМ не се изградени во српско време? А за фреските, иконите и останатите реквизити да не ти расправам. Тоа е све направено од македонци.
Како ти националистичка и шовинистичка главо би ги препишал Плаошник, Света Софија и уште мал милион историски градби топ тан сите до една, кои потекнуваат дури и од времето на паганизмот на СПЦ? Свесен си што заговараш бре неписмењак низаеден? Оди лажи ги ти таму србоманчињата, кои како тебе се информираат за историја само преку српски сумливи тв-шоумени. Јас за православната историја на нашиве простори сум за тебе доктор на науки. За мои стандарди и познавања неписмен си и труп, задоен со национализам, идеален материјал за контрање со албанците кој колку луѓе убил.
Што се однесува до црквите во Србија. Знаеш дека пред да се формира српската држава имало православни храмови во кои се вршеле обреди? Знаеш дека БПЦ била формирана пред СПЦ и дека на територијата на денешна Србија биле градени цркви од БПЦ и се проповедало на бугарски јазик? Тоа посебно го има во југоисточна Србија. Зошто СПЦ ги узурпира тие храмови? Што не им ги даде на БПЦ? Зошто србите ги узурпираат градбите што се изградени во време на турското? Нека им ги вратат, на турците, нивната империја ги градела. Ете го упростено абсурдот што го заговара таа ваша будала, која себеси се смета за божји човек, а вие како верни папагали по него повторувате вакви небулози.
Тебе не те интересира историјата, туку те интересираат јуначки приказни за непокорливите срби, кои имаат право на се' и сешто на Балканот, ослободителите и миротворците. Тоа ви го сервираат, тоа го џвакате, никогаш не сте се запрашале критички дали е тоа вистина или не. Затоа и стигнавте каде што стигнавте, а со тој национализам и негаторство и тоа многу ви е.

За ова другово, за македонците од 1945, да имаше држава би те нашле и би те затвориле директ. Вакви гнасотилаци и шовинизам не се вредни ни за дискусија.
Гледам се расфрлаш со неписменоќа како збор, те молам одговорими кој споменик, храм или било што значајно од средновековието било направено од македонци, за македонци и во нивна чест паметњаковиќу, потоа гледам се расфрлаш со некои зборови како шовинист и националист одговорими што значат бидејќи те осеќам си глуп, како тоа во средновековието со турците се бореле срби, бугари и грци никаде нема македонци, како тоа кога се ослободубале од турците пак се бореле срби, бугари и грци, како тоа во балканските војни се бореле срби, бугари, турци никадде нема македонци во било која историогграфија дали западна дали источна, наведили еден избор писмен човеку, како тоа до 45’ веќона гробови се на иќ за да подоаѓање на комунистите нивните деца на надгробните плочи им пишува на ски ( цветковиќ- цветковски), земи прочитај некоја книга а не тука да тресеш глупости од ракав, пред да ми реплицираш одгорови прво на пгооре наведените прашања па ке праиме муабет, ебати титову издркотину...
 
Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
4.848
Поени од реакции
8.691
Гледам се расфрлаш со неписменоќа како збор, те молам одговорими кој споменик, храм или било што значајно од средновековието било направено од македонци, за македонци и во нивна чест паметњаковиќи, потоа гледам се расфрлаш со некои зборови како шовинист и националист одговорими што значат бидејќи те осеќам си глуп, како тоа во средновековието со турците се бореле срби, бугари и грци никаде нема македонци, како тоа кога се ослободубале од турците пак се бореле срби, бугари и грци, како тоа во балканските војни се бореле срби, бугари, турци никадде нема македонци во било која историогграфија дали западна дали источна, наведили еден избор писмен човеку, како тоа до 45’ веќона гробови се на иќ за да подоаѓање на комунистите нивните деца на надгробните плочи им пишува на ски ( цветковиќ- цветковски), земи прочитај некоја книга а не тука да тресеш глупости од ракав, пред да ми реплицираш одгорови прво на пгооре наведените прашања па ке праиме муабет, ебати титову издркотину...
Како стигнавме од 1945 до средновековие паметнаковиќу? И кој напиша за македонци во средновековието? И каква врска имаат средновековните царства со модерните нации? Одговори си сам на себе ако си паметен како тоа до 1913 година никаде немало гробови на иќ, а од 1913 натака ги има еден куп? Како тоа пола српска жандармерија е стационирана во Македонија, при укинување на државност и црква на Црна Гора и огромно албанско незадоволство на Косово? Како тоа се форирала КПМ, одделна од КПС и КПБ? Или све тоа е после 1945?
Глуп си и шовинист, не ги познаваш фактите, не те ни интересираат, туку си го полниш тажниот живот со големосрпски легенди сервирани од квази историчари. Веројатно и си посрбен македонец, па како што историски е докажано, таквите како тебе се постраствени и од самите срби во желба да се докажат.
Нема што јас тебе да ти се правдам за црква и јазик, кога пешки да тргнам ќе стигнам пред твоите сонародници со авион до местото каде што е измислено писмото на кое пишуваат и е формирана најстарата словенска православна црква.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.541
Поени од реакции
2.822
Како стигнавме од 1945 до средновековие паметнаковиќу? И кој напиша за македонци во средновековието? И каква врска имаат средновековните царства со модерните нации? Одговори си сам на себе ако си паметен како тоа до 1913 година никаде немало гробови на иќ, а од 1913 натака ги има еден куп? Како тоа пола српска жандармерија е стационирана во Македонија, при укинување на државност и црква на Црна Гора и огромно албанско незадоволство на Косово? Како тоа се форирала КПМ, одделна од КПС и КПБ? Или све тоа е после 1945?
Глуп си и шовинист, не ги познаваш фактите, не те ни интересираат, туку си го полниш тажниот живот со големосрпски легенди сервирани од квази историчари. Веројатно и си посрбен македонец, па како што историски е докажано, таквите како тебе се постраствени и од самите срби во желба да се докажат.
Нема што јас тебе да ти се правдам за црква и јазик, кога пешки да тргнам ќе стигнам пред твоите сонародници со авион до местото каде што е измислено писмото на кое пишуваат и е формирана најстарата словенска православна црква.
Каква врска имаат средновековните царства со модерните нации? Дали си озбиљан, со секој нареден пост се поглуп ми изгледаш, грците имаат средновековна држава, бугарите исто, србите исто, турците ја имаат отоманската империја, каде македонија има средновековна држава си се запрашал зошто нема, ке ми одговориш , уствари ти на претходно поставените прашања неможеш да ми одговориш што се националист и шовинист а при тоа имаш гугл на располагање тоа ја покажува твојата интелигенција, да и јас сум тој што не ја негира денеска постоењето на македонска нација и јас сум бил шовинист уствари ти појма немаш што значи шовинист, имаш милион манастири и цркви кои ги изградиле српските кралеви, а што мислиш зошто ги граделе бидејќи биле окупатори, ја колку што знам окупатор не гради туку доаѓа и ги искористува ресурсите на одредена територија и население тоа го правеле турците, тоа ти е за средновековието и средновековните држави на кои основи се денешните држави, идемо после ослободувањето од турците, ако си од Скопје дали знаеш кој бил прв градоначалник веројатно појма немаш и никогаш не си чул за Јосиф Михаиловиќ, кој од Скопје како обична касаба создал модерен град, али тоа тебе не те занима важно окупатори биле али ипак граделе ебати абортирана логика од неабортирам фетус.
Тоа дека пола српска жандармерија била тука најдими доказ, но и да била истите имале огромен проблем со вмро кое директно било конструкција на Бугарскиот двор а истото можеш да го заклучиш од луѓето што дејствувале во него, а не демек поробувале некакви народи.
И ако не те мрзи прочитај од Арчибалд Рајс нешто за населението на овие простори после 1912 во неговото дело Чујте Срби, кој што бил швајцарец и немал никаква врска си навидните српски шовинисти.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
4.848
Поени од реакции
8.691
Каква врска имаат средновековните царства со модерните нации? Дали си озбиљан, со секој нареден пост се поглуп ми изгледаш, грците имаат средновековна држава, бугарите исто, србите исто, турците ја имаат отоманската империја, каде македонија има средновековна држава си се запрашал зошто нема, ке ми одговориш , уствари ти на претходно поставените прашања неможеш да ми одговориш што се националист и шовинист а при тоа имаш гугл на располагање тоа ја покажува твојата интелигенција, да и јас сум тој што не ја негира денеска постоењето на македонска нација и јас сум бил шовинист уствари ти појма немаш што значи шовинист, имаш милион манастири и цркви кои ги изградиле српските кралеви, а што мислиш зошто ги граделе бидејќи биле окупатори, ја колку што знам окупатор не гради туку доаѓа и ги искористува ресурсите на одредена територија и население тоа го правеле турците, тоа ти е за средновековието и средновековните држави на кои основи се денешните држави, идемо после ослободувањето од турците, ако си од Скопје дали знаеш кој бил прв градоначалник веројатно појма немаш и никогаш не си чул за Јосиф Михаиловиќ, кој од Скопје како обична касаба создал модерен град, али тоа тебе не те занима важно окупатори биле али ипак граделе ебати абортирана логика од неабортирам фетус.
Тоа дека пола српска жандармерија била тука најдими доказ, но и да била истите имале огромен проблем со вмро кое директно било конструкција на Бугарскиот двор а истото можеш да го заклучиш од луѓето што дејствувале во него, а не демек поробувале некакви народи.
И ако не те мрзи прочитај од Арчибалд Рајс нешто за населението на овие простори после 1912 во неговото дело Чујте Срби, кој што бил швајцарец и немал никаква врска си навидните српски шовинисти.
:pos: :pos: :pos: :pos:
Граделе цркви и споменици. Браво јак доказ. Исто како што турците, византијците и бугарите граделе. И британците имаат железници градено по колониите и грандиозни споменици, можда не заради покажување моќ и инфраструктура за да се олесни владеењето, туку зашто таму живееле нивни луѓе. Ајде уште те чекам да пишеш колкав период Македонија била владеена од српски династии, а колку време се практикува православието тука?
Одговори зошто пред 1913 речиси и да немало никој што се презива на иќ тука, па после тоа веднаш на 100% од православците, а и на голем дел од муслиманите им ги смениле презимињата? Чим е еден народ, што потреба да се задира толку лично? Исто така чим е еден народ што потреба да се носат колонисти од Шумадија, срби од Унгарија и срби од Црна Гора за да грабат земја во штипско и по другите котлини? Нели сонародници сме биле? Кој к*рац твоја држава да ти зема твои поседи и да им ги дава на други твои сонародници? А и викаш сите луѓе што биле набркани од своите поседи, за да ги заземат српските колонисти си рекле во себе ,,нек си ебе матер и земја и све" и мирно си заминале, а сите напади на срспките жандармерии и на железниците да ти ги правеле некои си бугари од таму Тракија, Софија, што ти јас знам? Па има логика, поткован си и начитан мора да ти признаам.
За среќа има и кај српските интелектуалци тревзени луѓе, иако истите се заобиколуваат од ваквите ситни души како тебе. Пример Спиридон Гопчевиќ(српски политичар од XIX век) изјавува дека замисли уште тогаш има македонска струја која тврди дека уствари луѓето таму се сметале за македонци, исто и Стојан Новаковиќ. Потоа бугарските цариградски весници од XIX век исто имаат вакв слични ставови, за неприфаќање на бугарската егзархија кај голем дел од населението. Исто и Екмечиќ во своето дело ,,Историја срба у новом веку..." не би се согласил со глупостиве за 1945. Значи има мал милион докази, ама ти си чул начул нешто на ТВ од некој си шешељовац, без ништо да прочиташ и сега си убеден во таа славна, праведна, ослободителна и херојска српска нација.
А бе ти кажав глуп си, ќутук си, жив неписмен. Омаловажуваш и негираш на македонски форум, а и очекуваш сите да ти ракоплескаат на глупостиве. Ама начека на некој што е далеку позапознат од тебе и се покака. Ајт гитла, оди во маало да лажеш, за твоја жал не можеш тука да сееш лажна и негаторска антимакедонска пропаганда без да бидеш целосно демантиран.
ЕДИТ: Последен цитат ми е овој, не планирам уште реферати да пишувам за некое си исфрустрирано, негаторски настроено и арогантно човече.
 
Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.541
Поени од реакции
2.822
:pos: :pos: :pos: :pos:
Граделе цркви и споменици. Браво јак доказ. Исто како што турците, византијците и бугарите граделе. И британците имаат железници градено по колониите и грандиозни споменици, можда не заради покажување моќ и инфраструктура за да се олесни владеењето, туку зашто таму живееле нивни луѓе. Ајде уште те чекам да пишеш колкав период Македонија била владеена од српски династии, а колку време се практикува православието тука?
Одговори зошто пред 1913 речиси и да немало никој што се презива на иќ тука, па после тоа веднаш на 100% од православците, а и на голем дел од муслиманите им ги смениле презимињата? Чим е еден народ, што потреба да се задира толку лично? Исто така чим е еден народ што потреба да се носат колонисти од Шумадија, срби од Унгарија и срби од Црна Гора за да грабат земја во штипско и по другите котлини? Нели сонародници сме биле? Кој к*рац твоја држава да ти зема твои поседи и да им ги дава на други твои сонародници? А и викаш сите луѓе што биле набркани од своите поседи, за да ги заземат српските колонисти си рекле во себе ,,нек си ебе матер и земја и све" и мирно си заминале, а сите напади на срспките жандармерии и на железниците да ти ги правеле некои си бугари од таму Тракија, Софија, што ти јас знам? Па има логика, поткован си и начитан мора да ти признаам.
За среќа има и кај српските интелектуалци тревзени луѓе, иако истите се заобиколуваат од ваквите ситни души како тебе. Пример Спиридон Гопчевиќ(српски политичар од XIX век) изјавува дека замисли уште тогаш има македонска струја која тврди дека уствари луѓето таму се сметале за македонци, исто и Стојан Новаковиќ. Потоа бугарските цариградски весници од XIX век исто имаат вакв слични ставови, за неприфаќање на бугарската егзархија кај голем дел од населението. Исто и Екмечиќ во своето дело ,,Историја срба у новом веку..." не би се согласил со глупостиве за 1945. Значи има мал милион докази, ама ти си чул начул нешто на ТВ од некој си шешељовац, без ништо да прочиташ и сега си убеден во таа славна, праведна, ослободителна и херојска српска нација.
А бе ти кажав глуп си, ќутук си, жив неписмен. Омаловажуваш и негираш на македонски форум, а и очекуваш сите да ти ракоплескаат на глупостиве. Ама начека на некој што е далеку позапознат од тебе и се покака. Ајт гитла, оди во маало да лажеш, за твоја жал не можеш тука да сееш лажна и негаторска антимакедонска пропаганда без да бидеш целосно демантиран.
ЕДИТ: Последен цитат ми е овој, не планирам уште реферати да пишувам за некое си исфрустрирано, негаторски настроено и арогантно човече.
Абе дегену не ми ти прво одговори на моите прашања, ниту си поткован ниту имаш основна логика да резонираш, по твоја логика од твојот последен глуп пост значи ако е македонски форум не треба да кажувам ќто мислам, другар прво словените овде се населуваат во 6 век со освојување на овие територији и го прифаќат христијанството, па се основаат првите српски држави дукља и зета, па ја имаш светата немањиќка династија па доаѓаат отомани, значи до доаѓање на отоманите со овие простири владеат српски династии, имаш милион цркви од телефон сум неможам слики да ти праќам кои што ги имаат градено српските кралеви Милутин има највеќе изградено од кумановско, скопско, кратовско, прилепско...со храмовите во тоа време обележувале територији тоа го пишува во западната историографија и вл источната, епа кажими ти како паметен каде е во тој период македонецот к неговата држава, по доаѓање на отоманите 5 века населението се прогонува , затупува вез никакво образование, после 1912 оваа територија се ослободува од кого ај погоди, каде се тука македонците и нивното движење или војска или четници како што се српските , точно е тоа дека после 1918 има конолизатори но никој не е прогонуван и вркан како што претставуваш ти цели села во дојран има создадено од конолизаторското население со српски имиња како што е сега Николиќ, исто така еве како прадедоми роден 1890 Е на иќ, како тоа пред 1912 немало на иќ тоа ке кажуваш на некој друг во маало пред коперација, на некој што ги има прошетано повеќето храмови и им ја знае историјата на истите и прочитано барем дупло повеќе од тебе неможеш да му продаваш муда за бубрези... и еве ја ти одговорив за кој период српските кралеви ја владееле ова територија к население, ти одговори каде тогаш биле македонците и уште првиот пост ти кажав најдими споменик македонски за македонци а да е направен пред 45’ јас јавно ке ти се извинам, иначе енети камени мост можеш да прогуглаш кој го има направено к како се викал тоа е доказ кој владеел во тој период на овие простори.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
4.848
Поени од реакции
8.691
Види го бе што пишува, да не те држи место,пред да ја демантираш глупоќава во постовиве. Од 6 до 16 век српските династии ги владееле овие простори. :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Дај те молам не треси глупости повеќе, доволно е сфативме дека немаш врска, отстапи ако барем имаш пола милиграм памет и достоинство заедно.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.541
Поени од реакции
2.822
Види го бе што пишува, да не те држи место,пред да ја демантираш глупоќава во постовиве. Од 6 до 16 век српските династии ги владееле овие простори. :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Дај те молам не треси глупости повеќе, доволно е сфативме дека немаш врска, отстапи ако барем имаш пола милиграм памет и достоинство заедно.
Ај што си глуп и немаш одговори ти и не си сфаќал или па незнаеш да читаш, убаво пишува во 6 век овие простори ги населуваат словени, а после се создаваат српските држави, се раѓа светата немањиќка лоза и сега ако сакаш од телефон датуми да ти пишувам немам намера имаш гугл барај ке ти се разјаснат некои работу, уствари неможе деген си, ниту пак имаш одговор на мои прашања.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
4.848
Поени од реакции
8.691
Кажи не се срами дека немаат ни 50-60 години владеено српските династии со овие простори, а со цела Македонија дали 10-тина. Од овие 60 години, 10-тина се воени години, што значи повеќе срушиле отколку што изградиле. Ама затоа нивните современици бараат храмовите кои се градени во историски период од 20 века(а дел од нив потекнуваат и од антиката) сите топ тан нив да им се препишат. :pos:
Ај тој вашиот божји човек можда излапен е со оглед на годините, ама вие бре, млади деца вакви глупости да тресете? Што да кажам, не е на арно работава.
А и што да ти одговорам уште? Ете заклучивме дека си смешен со тоа дека манастирите треба да и се препишат на СПЦ. Потоа заклучивме дека ти е смешна теоријата за македонци од 1945 година. Ти кажав 3 српски интелектуалци, еден современик и двајца од деветнаестеттиот век, кои те демантираат. Што уште остана да ти одговорам? За тоа се контравме.
Од друга страна ти не одговори на речиси ништо. Ама не мора, се изнапишував денеска за џабе, да му говорев на ѕидот побрзо ќе сфатеше. Ајт гледај си бајки таму по српските ТВ канали, во вакви сериозни дискусии заклучивме дека се губиш.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
5.779
Поени од реакции
9.090
Фали уште некој Босанец да дојде на темава и да ги спомне пирамидите.

IMG_20200523_223536_277.JPG
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.075
Поени од реакции
2.305
Абе дегену не ми ти прво одговори на моите прашања, ниту си поткован ниту имаш основна логика да резонираш, по твоја логика од твојот последен глуп пост значи ако е македонски форум не треба да кажувам ќто мислам, другар прво словените овде се населуваат во 6 век со освојување на овие територији и го прифаќат христијанството, па се основаат првите српски држави дукља и зета, па ја имаш светата немањиќка династија па доаѓаат отомани, значи до доаѓање на отоманите со овие простири владеат српски династии, имаш милион цркви од телефон сум неможам слики да ти праќам кои што ги имаат градено српските кралеви Милутин има највеќе изградено од кумановско, скопско, кратовско, прилепско...со храмовите во тоа време обележувале територији тоа го пишува во западната историографија и вл источната, епа кажими ти како паметен каде е во тој период македонецот к неговата држава, по доаѓање на отоманите 5 века населението се прогонува , затупува вез никакво образование, после 1912 оваа територија се ослободува од кого ај погоди, каде се тука македонците и нивното движење или војска или четници како што се српските , точно е тоа дека после 1918 има конолизатори но никој не е прогонуван и вркан како што претставуваш ти цели села во дојран има создадено од конолизаторското население со српски имиња како што е сега Николиќ, исто така еве како прадедоми роден 1890 Е на иќ, како тоа пред 1912 немало на иќ тоа ке кажуваш на некој друг во маало пред коперација, на некој што ги има прошетано повеќето храмови и им ја знае историјата на истите и прочитано барем дупло повеќе од тебе неможеш да му продаваш муда за бубрези... и еве ја ти одговорив за кој период српските кралеви ја владееле ова територија к население, ти одговори каде тогаш биле македонците и уште првиот пост ти кажав најдими споменик македонски за македонци а да е направен пред 45’ јас јавно ке ти се извинам, иначе енети камени мост можеш да прогуглаш кој го има направено к како се викал тоа е доказ кој владеел во тој период на овие простори.
Не беше јасен баш што разлика имаат српските окупации со отоманските.
 
Член од
28 април 2020
Мислења
34
Поени од реакции
6
:pos: :pos: :pos: :pos:
Граделе цркви и споменици. Браво јак доказ. Исто како што турците, византијците и бугарите граделе. И британците имаат железници градено по колониите и грандиозни споменици, можда не заради покажување моќ и инфраструктура за да се олесни владеењето, туку зашто таму живееле нивни луѓе. Ајде уште те чекам да пишеш колкав период Македонија била владеена од српски династии, а колку време се практикува православието тука?
Одговори зошто пред 1913 речиси и да немало никој што се презива на иќ тука, па после тоа веднаш на 100% од православците, а и на голем дел од муслиманите им ги смениле презимињата? Чим е еден народ, што потреба да се задира толку лично? Исто така чим е еден народ што потреба да се носат колонисти од Шумадија, срби од Унгарија и срби од Црна Гора за да грабат земја во штипско и по другите котлини? Нели сонародници сме биле? Кој к*рац твоја држава да ти зема твои поседи и да им ги дава на други твои сонародници? А и викаш сите луѓе што биле набркани од своите поседи, за да ги заземат српските колонисти си рекле во себе ,,нек си ебе матер и земја и све" и мирно си заминале, а сите напади на срспките жандармерии и на железниците да ти ги правеле некои си бугари од таму Тракија, Софија, што ти јас знам? Па има логика, поткован си и начитан мора да ти признаам.
За среќа има и кај српските интелектуалци тревзени луѓе, иако истите се заобиколуваат од ваквите ситни души како тебе. Пример Спиридон Гопчевиќ(српски политичар од XIX век) изјавува дека замисли уште тогаш има македонска струја која тврди дека уствари луѓето таму се сметале за македонци, исто и Стојан Новаковиќ. Потоа бугарските цариградски весници од XIX век исто имаат вакв слични ставови, за неприфаќање на бугарската егзархија кај голем дел од населението. Исто и Екмечиќ во своето дело ,,Историја срба у новом веку..." не би се согласил со глупостиве за 1945. Значи има мал милион докази, ама ти си чул начул нешто на ТВ од некој си шешељовац, без ништо да прочиташ и сега си убеден во таа славна, праведна, ослободителна и херојска српска нација.
А бе ти кажав глуп си, ќутук си, жив неписмен. Омаловажуваш и негираш на македонски форум, а и очекуваш сите да ти ракоплескаат на глупостиве. Ама начека на некој што е далеку позапознат од тебе и се покака. Ајт гитла, оди во маало да лажеш, за твоја жал не можеш тука да сееш лажна и негаторска антимакедонска пропаганда без да бидеш целосно демантиран.
ЕДИТ: Последен цитат ми е овој, не планирам уште реферати да пишувам за некое си исфрустрирано, негаторски настроено и арогантно човече.
Crkva Svetog Spasa (prvobitno Vavedenja Presvete Bogorodice) u selu Kučevište, manastir Svetog Nikite u selu Gornjane, manastir svetog Ilije u selu Banjane, crkva svetog Đorđa u selu Banjane, hram Svete Paraskeve, crkva Svetog Atanasija, manastir Sveti Arhangeli, manastir Sveta Bogorodica, Crkva Svete Petke u Pobožju, Crkva Svetog Nikole u selu Ljubanci (Ljuboten) su samo neke od sakralnih objekata čiji su ktitori Srbi. Mogu ih još barem 20 nabrojati ali uzalud kad je tebi sve to laž. Toliku dozu stereotipisanja Srba, kao što videh od tebe u poslednjim komentarima, dugo nisam video. Čovek te lepo pita gde su bili Makedonci pre 19. veka (a pri tome ne osporava postojanje makedonske nacije danas), a ti uporno skrećeš sa teme i u nemoći pokušavaš da ga "diskredituješ" kvalifikacijama tipa šovinista. Šuplje.
 
Последно уредено:
На врв Bottom