Србија и Косово ќе разменат територии ?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Мислам дека овие аргументии на Дарданија, Косово треба да ги приложи кај земјите кои ги повлекоа признавањата. Верувам дека до сега не им текнало.
Ги знаат тие кои треба да ги знаат.

Мислам дека србите едниствено што жалат е што стварно не ги избришале косоварите од Косово. Не дека сум за таа работа...боже сачувај...
Можеби и ќе им успееше, ама беа глупави ја прелееа чашата на друго место, почнувајќи од Словенија, Хрватска и БиХ.

Беа многу алчни, сакаа све за себе, сакаа полна Хрватска да ја имаат, цела Босна и цело Косово и тоа без ниеден албанец во неа.

А ти пукни си од мака.

Имаа Клинтонови сериозна поствоена филмска продукција... Многу пари се свртеа.
Види, никој не оспорува дека секоја војна е зло, ама да праќаш патетични филмчиња и да тврдиш дека акбанците се цвеќиња никако не е нормално.
Филмови им требаат на србите, бидејќи само со филм можат да направат настаните од март 2004 да личат на Јасеновац или Сребреница.

Не ти треба филм за да дознаеш низ што поминале 12.000 убиени албанци или речиси цел народ бегалци. Со една реченица можеш да објасниш колку 1000 филмови.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Можеби и ќе им успееше, ама беа глупави ја прелееа чашата на друго место, почнувајќи од Словенија, Хрватска и БиХ.

Беа многу алчни, сакаа све за себе, сакаа полна Хрватска да ја имаат, цела Босна и цело Косово и тоа без ниеден албанец во неа.

А ти пукни си од мака.
Ме заболе курот мене....ти кажувам како они се осеќаат...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.906
Ги знаат тие кои треба да ги знаат.
И помогна ли тоа некако?
Дали се зголеми или се намали бројот на признавања?
Дали САД се поблиску или подалеку од фаќање магла од Косово?

Знам дека на темава не ти останува ништо друго освен плачење и постување на вести од пред триесет години. вести од денешницата се тажни за тебе. Јасно ми е тоа. Ќе треба да се помирите или да продолжите да живеете во минатото.
Eве да ме разбереш, да не викаш дека сум лош:
Realitetot da go priznavate treba!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.906
Стратегијски Косово треба да се надева дека некој (САД,ЕУ...) ќе го убеди Вучиќ што поскоро да го затвори ова прашање.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Што шљапаш глупости, албанците бегаа од бомбардирање како и србите и ромите и сите останати, војската на Југославија беше стационирана во Призрен и главен проблем им беше одбрана на државната граница од копнена инвазија кој што успешно го решија на Паштрик и Кошаре.
Милион сведоштва имаш од луѓе кои учествувале, од луѓе во полиција кои најлошо се осеќале што УЧК убивале лојални албанци.
Инаку еве ти еден видео прилог:

Како се бомбардира колона од избеглици и тоа албанци.

Инаку незнам дали знаеш но во секој рат постојат избеглици.
Ете една колона покажа, а другите 10.000 албанци изгледа сами се убија, а стотиците илјадници бегаа од хирови. Мање митлогија и повеќе реалност.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.070
Поени од реакции
4.118
40.000 албанци на ведро небо, протерани од своите домови само со лични работи, не им се дава да влезат во Црна Гора.
Затоа ние ги примивме, за по 2 години да ни направат војна и да шират шеријат низ западна Македонија, толку вреди довербата која можеш да ја имаш кај еден муслиман, но доброто е што ова беше лекција за во иднина, да знаеме на што сме...

Можеш ли ти барем една точна инормација на темава да пишеш?
Гледаш дека се 600 години назад со паметот како и нивната религија, како планираш со нив да се разбереш, да беа нормални и имаа мозок немаше уште да се држат до ислам во ова време на информации и интернет.

Патем како што веќе знаеме можеме за 15 минути да одредиме од кај се и до кај се физички и психички у 2020та, доволно е да се пуштиме до Битпазар и да фрлиме еден поглед на тие сурати и таа атмосфера што владее таму, тоа вреди повеќе од милион зборови кои такви салафисти ги дробат по интернет, одма се гледа некоја бош семка и фаци 'нисам одавде'.

ПС Битпазар им е пикот, сум поминал во Албанија и на косово, тоа е 99% бетер од Пакистан.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Филмови им требаат на србите, бидејќи само со филм можат да направат настаните од март 2004 да личат на Јасеновац или Сребреница.
Не знам баш дали е така..некако светот како да почна да ги согледува раскажаните филмчиња. Се менува светкиот став кон Косово ама не се нервирај...Тие што прават филмови изгледа имаат потреба нешто да докажуваат...старите викаат мувата на капата.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
И помогна ли тоа некако?

Знам дека на темава не ти останува ништо друго освен плачење и постување на вести од пред триесет години. вести од денешницата се тажни за тебе. Јасно ми е тоа. Ќе треба да се помирите или да продолжите да живеете во минатото.
Нема една година што Сад ја пуштија во употреба новата амбасада во Приштина, 250 милиони евра инвестиција и дупло поголема од таа во Скопје.

Бројот на признавања се намали, квантитативно, тоа се држави што повторно можат да го признаат Косово, немаат константна дипломатија, ќе се смени власта и ќе се сменат и нивните одлуки, ама затоа највлијателните држави не мрднале ни најмалку.

Инаку што се однесува за тоа дали Косово заслужува да биде независна, и Шпанија би рекла ДА, но не сакаат да им дадат материјал на своите внатре, иако според мене нема случај во светот што може да се спореди со Косово.

Мене ми е мило што Косово се крена, живееја 20 години во вонредна состојба, воена состојба, се вратија од бегалските кампови со раце вџеб во плачкосувани и уништени домови, и денеска ги достигнаа и србите, кои пак од војната на Косово заминаа со украдените пари и злато и другите воени плачки, и ден денеска Србија ги краде албанците, ги земале сите пари од пензискиот фонд на Косово, па сега косовските пензионери наместо да земаат достојна пензија, треба косовската влада да им плати социјална пензија.

18+ години

само еден од вообичаените случувања на Косово во времето на Милошевиќ

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.906
Нема една година што Сад ја пуштија во употреба новата амбасада во Приштина, 250 милиони евра инвестиција и дупло поголема од таа во Скопје.

Бројот на признавања се намали, квантитативно, тоа се држави што повторно можат да го признаат Косово, немаат константна дипломатија, ќе се смени власта и ќе се сменат и нивните одлуки, ама затоа највлијателните држави не мрднале ни најмалку.

Инаку што се однесува за тоа дали Косово заслужува да биде независна, и Шпанија би рекла ДА, но не сакаат да им дадат материјал на своите внатре, иако според мене нема случај во светот што може да се спореди со Косово.

Мене ми е мило што Косово се крена, живееја 20 години во вонредна состојба, воена состојба, се вратија од бегалските кампови со раце вџеб во плачкосувани и уништени домови, и денеска ги достигнаа и србите, кои пак од војната на Косово заминаа со украдените пари и злато и другите воени плачки, и ден денеска Србија ги краде албанците, ги земале сите пари од пензискиот фонд на Косово, па сега косовските пензионери наместо да земаат достојна пензија, треба косовската влада да им плати социјална пензија.

18+ години

само еден од вообичаените случувања на Косово во времето на Милошевиќ
Разбирам ја све тоа и мене солзи ми се тркалаат низ образите заради српската злосторничка дипломатија, но, ако се тие небитни или нестабилни земји, кои само што не ја смениле одлуката повторно, зашто царини и нервоза кај косовските политичари? Зашто заради ова се влошија односите со САД, а политичари губат позиции, кога нема фрка?
У еден пост се небитни земји, а у друг пост се земји кои само што не ја смениле пак одлуката, а нивните постапки направија внатрешно-политичка претумбација во земјата.
Малку неразумно звучат овие последни настани, ако нема фрка и све е у реду.

Ако знаеш одговор на овие прашања, не мора да го постуваш, само стаи уште едно видео за тоа колку е лош Милошевиќ. Ете тоа нек биде знак.
Автоматски споено мислење:

Ми се чини дека преќутен договор, за сега, е Србија да прекине да лобира за повлекувања на признавање, а Косово да ги сппушти царините. Може намерно да не го објавуваат тоа, заради домашната јавност во Србија и најважното на свет - пи-арот на Вучиќ.
Не очекувам у нареден период други повлекувања, ако не се деси нешто плус и секако ако царините се тргнати навистина.

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Дај дарди доста беше срцепетални постови полни со фејк њус или префрли се на други теми и плачи таму, мада тоа на македноски форум тешко дека некој ќе ти го проголта, пошто ве гледаме во живо како се однесувате дури и кога имате права како никое малцинство во светот. Океј е сфативме која ти е намерата не ти упали тука и тоа е тоа. Не мора милион постови исто па исто и офтопик да тераш. Темава не е за броење на жртви, туку за политичката разрешница на спорот.

Инаку вредно е да се напомене како силно се втемели таа западна медиумска прпаганда во свеста на огромното мнозинство од балканските екс-ју народи(па дури и кај самите срби) како независноста на српската покраина да е завршена работа и истата да е супер за државата Србија.
Апсолутно сметам дека откажувањето од своја територија е секогаш пораз за било која држава, а посебно е катастрофален при услови на мир. Потоа, доста се потценува меѓународниот принцип на непромена на границите. Ептен мал број на земји преминале преку него и од тампон зони или протекторати(како српската пораина) преминале во држава со сите нишани, а рака на срце Косово е(или можеби беше?) најблиску до тој пат. Една РФ не успева да го протурка ова, а не па албанците.
Затоа ставајќи се на местото на Србија не гледам причина зашто некој би им потпишал независност на косовските албанци, а посебно поради тоа што србите се и поброен и понапреден народ од албанците. Точно е дека САД и ЕУ моментално стојат зад албанците и ја туркаат независноста, но во политиката сојузништвата многу брзо се менуваат, а знаците полека ги насетуваме. Суштнискиот спор е меѓу два народа со слична бројка, а тука треба да си будала да му потпишеш на другиот црно на бело капитулација во услови на мир.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Мислам дека србите едниствено што жалат е што стварно не ги избришале косоварите од Косово. Не дека сум за таа работа...боже сачувај...
Не дека не се обидуава.

Тоа што никогаш не сте солидаризирале со косовските албанци кажува доволно за вас, срби со говорна мана, друго објаснување не можам да најдам.
И нема врска 2001, 99 кога не сакавте да ги примите бегалците не сте имале никаков проблем со косоварите.
Дури ни во некои длабоки нацистички форуми низ светот каде секако се водат од срби не се брани волку срцето на Србија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.906
Тоа што никогаш не сте солидаризирале со косовските албанци кажува доволно за вас, срби со говорна мана, друго објаснување не можам да најдам.
Косово постојано праќа вооружени терористи кај нас како во случаите со Бродец и Диво Насеље. Нашите спортски екипи кога гостуваат тау се шиканирани и навредувани, а исто така Косово ги прибира и крие сите Албанци кои тука убиваат, како овие од Смилковско, а за возврат праќа пљачкашки банди, како оние кои ја опљачкаа Про-Кредит во сред бел ден. Сето она што континуирано и систематски го прават Албанците врз Македонците тука, Косово го одобрува и подржува, криејќи ги сторителите и реагирајќи ако се казнуваат тука.
Од друга страна трговски имаме некоја корист со извозот, но сепак што со увозот и трговијата кога некој ќе те убие?
Така да, никогаш Косово кај обичниот каур, тука нема да добие симпатии. Ме чуди како не сфаќаш. Ако не, па имај ти симпатии за Србија да те видам.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не дека не се обидуава.

И нема врска 2001, 99 кога не сакавте да ги примите бегалците не сте имале никаков проблем со косоварите.
Дури ни во некои длабоки нацистички форуми низ светот каде секако се водат од срби не се брани волку срцето на Србија.
Не е убаво да си добар....ќе те ебаваат кој стигне, тоа е вистина голема. Ние сме луѓе втора класа у сопствена држава....вие без нас ќе испоумрете за леб....паразити сте пријателе вие. Ме заболе за србите иако сум 1/4 србин.....не ме водат национални чувства.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
И помогна ли тоа некако?

Релативиризираш, барем според твои критериуми.
За Изедначување на злосторствата на српската држава со било која балканска (со исклучок на грчката) е шовинизам.
Камоли со албанската, кога словените многу ретко биле под албанска власт, и тоа само локална. Кратки епизоди низ историјата и успевате песни да пишувате за голготата од арнаутите. Но никаде, во ниту едно четиво не спомнувате што Југославија им направила на албанците, никаде и никогаш. Да не спомнувам медиуми, и тогашни и денешни, никогаш не пишувале годишнина на некој масакар сторен од српска власт во Косово, но секоја година пишувате за теророт на НАТО или жолти куќи.
При секоја таква епизода каде албанците (неорганизирано, криминалци, платеници на трети страни) тероризирале мирно словенско население, српската држава секогаш враќале стопати повеќе врз албанско невино население, за свои цели секако.
Темата е како е гледиштето на граѓаните на Македонија за Косово, некои членови викаме дека независноста е неопходна и правилна затоа што српската страна протера над 500000 жители од своите домови, над 10000 убија, над 10000 девојки силуваа, а некои други членови викаат све ова се фејк нјус, уствари повеќе српски жртви имаше, и повеќе албанци убила НАТО отколку Србија.
Патем, не знам за Дарданија, ама јас уште чекам пандан на Сребреница кај албанците, од љубопитност сакам да знам, очигледно наши историчари ова не ни го кажаа, па и ти си добар со статистики за вакви случаеви. Чим сме ги пристигнале србите, сигурно нема да ти биде тешко да најдеш пример.

Kajgana Shop

На врв Bottom