- Член од
- 19 септември 2009
- Мислења
- 5.081
- Поени од реакции
- 4.932
Штрпце, Призрен, Грачаница, Липљан, Дечани... Приштина на проаѓање само, ако тоа рачунаш за идење.Си бил во Приштина?
Штрпце, Призрен, Грачаница, Липљан, Дечани... Приштина на проаѓање само, ако тоа рачунаш за идење.Си бил во Приштина?
Имаш ли доказ дека прадедо ти кој се родил некаде околу 1549 навистина потекнува одовде? Или пак дошол пример од Анадолија некаде, се населил блиску до Албанци и целосно се асимилирал?wtf i just read?
Не збориме за потеклото на мојот дедо, ни твое а ни мое потекло, големи се шансите и двајцата да имаме турски корени, или па словенски.Имаш ли доказ дека прадедо ти кој се родил некаде околу 1549 навистина потекнува одовде? Или пак дошол пример од Анадолија некаде, се населил блиску до Албанци и целосно се асимилирал?
Дали си бил пред осамостојувањето?Штрпце, Призрен, Грачаница, Липљан, Дечани... Приштина на проаѓање само, ако тоа рачунаш за идење.
99 сум имал 10 години и наравно дека не сум бил, једина разлика е што имате брз автопат кој ви е изграден од американците за брз транспорт на војна опрема и техника, не од тоа што ве сакаат многу, или пак вашите политичари се способни за такво нешто.Не збориме за потеклото на мојот дедо, ни твое а ни мое потекло, големи се шансите и двајцата да имаме турски корени, или па словенски.
Нема никаква смисла потеклото да значи било што, да напоменам јас не почнувам со тој аргумент кој потекнува од тука попрв, можеш да прелистиш страни да видиш кој почнува.
Никако не викам дека е добар аргумент, но тој аргумент се зема како причина за етничко чистење или за неоправдани давани права, нели вие викате не заслужувате права затоа што сте дојденци тука?
Автоматски споено мислење:
Дали си бил пред осамостојувањето?
Тоа дали си ироничен или не, не знам. Не ми изгледаш за ироничен. Креаторите на знамево од подолу исто не ми изгледаат баш иронични.Не збориме за потеклото на мојот дедо, ни твое а ни мое потекло, големи се шансите и двајцата да имаме турски корени, или па словенски.
Нема никаква смисла потеклото да значи било што, да напоменам јас не почнувам со тој аргумент кој потекнува од тука попрв, можеш да прелистиш страни да видиш кој почнува.
Никако не викам дека е добар аргумент, но тој аргумент се зема како причина за етничко чистење или за неоправдани давани права, нели вие викате не заслужувате права затоа што сте дојденци тука? Морам да одговарам после така, можеби поиронички треба да одговарам, што знам.
Интересно, колку години треба едно население да живее на одреден простор за да биде домицилноДоминицилно словенско население во балканот, оксиморон.
ти не си нормално озбилно, егзодус 99 на албанците, претставуваш као Србите да ги бомбаридаа и бегаа од Српски авиони, нешто си ги помешал работите.Неколку од причините зошто Косово е независно, заслужено:
9 жени и девојки, силувани, стрелани со по еден куршум во глава и фрлени во бунар :
Неверојатен број на протерани, гладни, оплачкани, боси, смрзнати, малтретирани... Замислете 60 милиони германци да бидат протерани од Германија. Дури во Сирија нема толкав процент на бегалци како што имаше на Косово, преку 1 милион надвор од Косово а другите се криеја по планините или во зоните контролирани од УЧК.
Мене едно нешто не ми е јасно, на кој начин беа мотивирани србите да сторат такви нечовечки злосторства, немале ни материјал-причина за одмазда, пред да почне бунтот на албанците немаше случаи да албанците извршиле некакво злосторство врз Србите, па да ете тие да искористат прилика да се одмаздат.
Значи со тој народ нешто не е во ред, геноцидот им е во крвта во гените.
Аркан во 1992 за Косово, никакво УЧК немаше тогаш, значи одамна се спремале да го исчистат Косово
Штом споредуваш свештеници и УЧК, што понатаму да се збори за твојот памет.СПЦ имаше негативна улога во последните војни на Балканот, тие ги благословуваа и парамилитарците, меѓу кои и тие од Сребреница.
Во Призрен српскиот патријарх во придружба на десетици свештеници остварил посета и се движеа сред чаршија со мала полициска заштита, никаков инцидент.
Само можам да замислам ова да се случува во некој српски град, сред бел ден, во чаршија, да дефилираат подржувачи на УЧК и на злосторства.
Затоа денес Косово е независна држава.
Доволно на едно село вака да прават и сите соседни села се празнат. Секаде каде жителите се правеле храбри го платиле со глава.ти не си нормално озбилно, егзодус 99 на албанците, претставуваш као Србите да ги бомбаридаа и бегаа од Српски авиони, нешто си ги помешал работите.
Најглупавата работа што ја направиле албанците е убиството на тие старци, тие со една нога вгроб, а овие ги убиваат и дават материјал денеска да речат дека албанците убиле толку и толку цивили. За разлика од србите кои секогаш ловеле млади машки и женски лица, со цел да се уништи структурата на населението, нормално србите имаа искуство, во Сребреница така постапија и им се исплати.Штом споредуваш свештеници и УЧК, што понатаму да се збори за твојот памет.
Еден симпатичен пример...две семејства од Гњилане, лични пријатели, доцна во ноќта ги посети еден постар албанец стар пријател и ги извести ако не избегаат во текот на ноќта не гарантира дека ќе останат живи. Мајката, таткото и двете деца заминаа за Ниш ноќта, бабата и дедото останаа. Утредента беа убиени, и куќата беше целосна опљачкана. После нецели две недели во неа најнормално се насели друго албанско семејство.
Не ми продавај приказни за мали деца за чесноста и жртвата на албанскиот народ. Биле и ќе останат криминална багра.
Ми праќаш видео клип со енглески новинар каде поединци изнесуваат телевизори и палат куќи, ниту се гледа која полиција ниту која војска и пак ке кажам не дека немало поединци од наша страна кои имаат крв на раце, но твојата пропаганда е провидна, посебно кога се работи од енглеска телевизија што е следно ке ми цитираш википедија.Доволно на едно село вака да прават и сите соседни села се празнат. Секаде каде жителите се правеле храбри го платиле со глава.
Што очекуваш од вакви формации, дека ќе им дадат леб и вода на селаните? Како што ги гледаш да крадат телевизори, трактори и друго, така краделе пари и злато, силувале жени и убивале мажи и млади.
Автоматски споено мислење:
Најглупавата работа што ја направиле албанците е убиството на тие старци, тие со една нога вгроб, а овие ги убиваат и дават материјал денеска да речат дека албанците убиле толку и толку цивили. За разлика од србите кои секогаш ловеле млади машки и женски лица, со цел да се уништи структурата на населението, нормално србите имаа искуство, во Сребреница така постапија и им се исплати.
Денеска имаш срби во десетици села низ централно Косово и имаат многу добри услови за живот, кажи ми колку напади врз Србите имаше во последните 5 години?
Имаш и напад на кафиќ врз млади невооружени луѓе:
И још милион клипови ке ти најдам, кога тогаш ке дојде ред за наплата на се, како што нкогаш сте биле потрошен материјал на турците, ке биднете и на американците, кога ке ве откачат и тие тогаш ке биде беж те ноге усрала вас гузица.
Nakon Vučićevih izjava beogradski tabloid Kurir doneo je, 18. januara, pozivajući se na izvor u Vladi Srbije, tvrdnju da je bivši prvi čovek Državne bezbednosti Radomir Marković naredio ubistvo srpskih mladića u kafeu "Panda" u Peći, 14. decembra 1998. Radomir Marković je, navodno, ponudio dokaze da je napad na kafić izveden pod komandom Milorada Ulemeka Legije, dok je, kaže izvor Kurira, Ulemek, rekavši da su napad izvršile "bezbednosne strukture", kazao kako je "nalog za organizovanje ljudi iz bezbednosnih struktura za ubistvo u Peći stigao iz samog vrha službe". Izvor Kurira prenosi da je cilj akcije DB bio "da se u očima međunarodne javnosti OVK prikaže kao teroristička organizacija i opravdaju akcije srpskih snaga na području Kosova".
Opozicioni lider Vuk Drašković, žestoki kritičar bezbednosnih službi u Srbiji, tvrdi da iz pouzdanih izvora saznaje da postoje dokazi da su ubistvo mladića počinili pripadnici Legijinih specijalaca, eskadroni smrti koji su svoje krvave tragove ostavljali svuda tamo gde je prstom pokazivao tadašnji vladar Srbije Slobodan Milošević.
То се срби.Cilj ovog zločina bio je, prema rečima našeg izvora, da se u očima međunarodne javnosti OVK prikaže kao teroristička organizacija i opravdaju akcije srpskih snaga na području Kosova.
Али добро што признаваш што секогаш страда невино албанско население., једино ми е криво ради тие како тебе и твоите команданти како колатерална штета ке страда невино албанско население
Имаш снимка и ја негираш.Ми праќаш видео клип со енглески новинар каде поединци изнесуваат телевизори и палат куќи, ниту се гледа која полиција ниту која војска и пак ке кажам не дека немало поединци од наша страна кои имаат крв на раце, но твојата пропаганда е провидна, посебно кога се работи од енглеска телевизија што е следно ке ми цитираш википедија.
Еве нешто изјава од вашите:
Имаш и напад на кафиќ врз млади невооружени луѓе:
И још милион клипови ке ти најдам, кога тогаш ке дојде ред за наплата на се, како што нкогаш сте биле потрошен материјал на турците, ке биднете и на американците, кога ке ве откачат и тие тогаш ке биде беж те ноге усрала вас гузица, једино ми е криво ради тие како тебе и твоите команданти како колатерална штета ке страда невино албанско население.
Аи сега излезе Срби го сториле тоа, и 2004 и 99 беа Срби така, на Харадинај му кажаа Срби да ја напише таа книга каде признава како убивал, претпоставувате ли дека да го стореа Срби како ке го растргнеа тогаш Милошевиќ западните медиуми или тоа не ви паѓа на памет.
![]()
Slučaj "Panda": Tamo gde DB ubija, ne vodi se istraga
Postoje dokazi da je oružje iz kog je pucano u posedu Legijine formacije, kaže za RSE Vuk Drašković. Nataša Kandić opisuje atmosferu u Peći nakon zločina u kafiću Panda 1998. nad grupom srpskih mladićawww.slobodnaevropa.org
![]()
Rade Marković dao nalog da se ubiju srpska deca u Peći 1998?!
Bivši načelnik DB nudi dokaze da je za smrt šestorice mladića u kafiću „Panda“ odgovoran Legija, dok bivši komandant JSO tvrdi da je sve uradio po nalogu DB, sa Markovićem na čeluwww.kurir.rs
То се срби.
Али добро што признаваш што секогаш страда невино албанско население.