Србија во шок: Младата Тијана пронајдена мртва, убиецот фатен

Член од
15 јули 2007
Мислења
14.863
Поени од реакции
7.552
На повеќе веб-страници се отворија петиции со кои се бара воведување смртна казна во Србија.
Се оконча трагедијата од која стравуваше цела Србија. Утринава кај Сомбор беше пронајдено телото на младата Тијана Јуриќ која исчезна пред 13 дена. Осомничениот за убиството на девојчето е пронајден. Тој го признал убиството и ја однел полицијата до местото каде што го закопал девојчето.




Осомничениот убиец вчера вечерта бил уапсен во Белград. Српските медиуми пренесуваат дека станува збор за месар од Сурчин. Тијана била убиена истата вечер кога била киднапирана, а телото било закопано недалеку од Сомбор.

Месарот осомничен за убиството на 15-годишната Тијана во моментов е во полициска станица во Суботица. Според медиумите, станува збор за човек на 34 години кој добро го познавал теренот каде што го извршил убиството. На осомничениот ќе му се суди во судот во Суботица.

Тијана Јуриќ последен пат била видена на 26 јули после полноќ, недалеку од спортскиот центар „Рата“ во Бајмок. На неасфалтираниот дел од патот биле пронајдени предмети, кои, според изјавата на нејзината мајка, биле на Тијана.

На повеќе веб-страници во Србија се отворија петиции со кои се бара воведување смртна казна во Србија.


Teкстот е преземен од Фокус

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Фото+Видео: Местото каде монструмот ја закопал Тијана

Телото на младата Тијана по која трагаше цел Балкан е пронајдено во импровизирано ѓубриште.


Закопана е на 23 километри од местото на кое беше киднапирана.



Се претпоставува дека е убиена од монструмот уште истата вечер меѓу 25-ти и 26-ти јули.


Текстот е преземен од Курир.мк
 

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Го пратам случајот од самиот почеток и се плашев од ова. Епилогот ме здоболе и потресе ко да загубив некој свој. Дете од 15 години бе, еј!:(

Кога се работи за деца не постојат компромиси. Се освен смртна казна за лепотанов би била прошка.

На 8 јануари во драга кајгана споделив еден прекрасен статус од нејзиниот чичко Горан. Е толку многу веруваше дека животот може да биде убав. А сега ова:( Се надевам дека ќе биде силен и ќе собере сили да продолжи да живее.:(

А ние останатите... Да ги гушнеме силно и без причина нашите блиски... Во овој бескрупулозен и суров свет никогаш не е доста од љубов. Никогаш! Почивај во мир Тијана:( :place:
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.260
Поени од реакции
29.742
Дефинитивно не треба рехабилитација за ваквите. Инстант терминација е онака премногу милостива варијанта.
Ресурсите на општеството може и треба да се користат за многу поблагородни работи... како на пример превентивно дејствување против оваквите.

Inbetween коментарите од разни пратеници на нашите НВО (или едноставно глупаци кои плачат за ќотек): идиотиве од српското МВР ја усраа целата криминална сцена со новинарскава шарада. Утре може да испадне некој уништен доказ да му ја скрати казната на касапот.
Му посакувам да го сместат со најживотинските силувачи и никогаш да не му дадат коноп за сапунчето. :cautious:
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
Според првите извештаи, бил во многу алкохолизирана состојба откако пиел во кафана па откако излегол од кафаната ја удрил со кола откако ја видел (или не видел, за ова не прочитав) на улица па потоа ја ставил во колата и ја однел на местото на злосторот, каде што ја удавил со раце па ја закопал. За смртна казна не коментирам, зошто живееме во многу заебано општество, каде што можат да се десат секакви срања.
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.267
Постои една убава традиција за вакви за кои се знае дека нема задоволителна законска казна.
Тоа се вика линч.
Неколку иљади гневни граѓани пред полициска станица каде е притворен, полицијата има избор или да пука по народот и го брани злосторникот, или да се повлече и му го препушти... После следува народно весеље, влечење по улици врзан за кола, мрцварење, претепување, делкање и на крај обесен и запален. Мислам дека чуството за правда би било многу поголемо од колку кога после година дена ќе прочќитаат во весник дека бил осуден на 15 години затвор.
 
Последно уредено:
Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Грозно во секој случај а допрва ќе се види преку обдукцијата дали е силувана...Ужас.
Овој и бил некој локален криминалец сумљив лик дефинитивно.

Kada smo ga pronašli, on je normalno sekao meso, dakle potpuno odsustvo kajanja", rekao je ministar i dodao da je Đurić odmah poslat na poligrafsko testiranje gde je "pao na svim pitanjima".
Tridesetčetvorogodišnji Đurić je u Bajmoku automobilom udario Tijanu Jurić, prišao joj i, kada je zatražila pomoć, uhvatio ju je za vrat, udarao i ubacio u vozilo.Tokom stravičnog zločina bio je jako pijan i sam.
Đurić je vrlo krupne konstitucije, vrlo mišićav i snažan.
Do sad je odgovarao za teške krađe i razbojništva a nikad za krvne i seksualne delikte.

Takođe, saznali smo da je bio problematičan đak, pa je Osnovnu školu završio sa punih 17 godina.
Ove godine je imao odmor od 21.jula do 5.avgusta, što znači da je zločin počinio za vreme odmora. Vratio se na posao i uhapšen je na radnom mestu juče u toku dana.

1357631-dragan-djuric1.jpg dragan-djuric-1.jpg
Монструм.
 
Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.267
На својата ФБ страна овој мртоецо имаше и шеровано апел од таткото на Тијанa за пронаоѓање на чупето.
да удриш со кола девојче, да ја задавиш па да ја закопаш и после ладнокрвно да си продолжиш, па уште и на ФБ да се подјебаваш со патња на други... нема место, нема простор за ваков на ова планета. Истетовирајте му крст на чело и остајте го гол среде муџахединска терторија бе.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.260
Поени од реакции
29.742
Зарем заради страв од можните злоупотреби, треба да правдаме невоведување на смртна казна за тешки психопати кои повеќе од извесно дека би го повториле делото во дадени ситуации...?

Се согласувам дека оваква казна би требало да може да се досуди само во ситуации каде недвојбено може да се докаже вината, еве како во случајов каде убиецот сам го признал делото. Исто така за заштита од злоупотреби можеби би било добро воведуваање некои реформи во системот на судството, како уведување од анонимна порота.


Или па, како што кажува Лет3, да ги поедноставиме работите и замижување на едното око од страна на надлежните, па ваквите случајно да паднат во рацете на разбеснета толпа. Или принудна социјална работа во зоолошка граднина, како хранител на големите мачки.
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Јас врвев низ Албанија ноќта меѓу 30ти и 31ви и во Елбасан полицијата имаше голема контрола со претрес на сите возила. Баш пред мојата кола застанаја албанска со тројца млади дечки и добар претрес му напраја.
Можи беше баш за чупето некој претрес, ама не сум сигурен.

А за овај нема доволно голема казна. Треба смртта да ја дочека со сецкање на телото. Прст по прст, дел по дел.
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Какви се кретени и монструми шетаат по земјава. Овој сега треба жив да го запалат............ кретен!
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Ne mozam da poveruvam deka postojat vakvi lugje sekogas koga ke procitam vakvo nesto se zaprasvam dobro bre kako spijat navecer kako mozi da imaat cista sovest, da si se iskulirani i vo nitu eden mig da ne se pokaat za toa sto go napravile. Dobro bil pijan ja udril so kolata ok vikas brza pomos, kriv si ne znaci deka treba da ja ubies. Za nego smrtna kazna e nedovolno mozi ke zvuci zlobno i surovo od moja strana ama treba nekoj da se izzivuva vrz nego i toa najbrutalno i vo sekoj mig sto mu preostanuva od negoviot beden zivot da bidi svesen, zatoa sto ete ke go obesat i so toa e kratko. Socuvstvo do semejstvoto najtesko vo zivotot za eden roditel e deteto da umri pred toj da umri i toa da bide ubieno od edna onakva gnida
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.267
Некој ми кажал дека негде излегла вест дека таткото на убиеното чупе му борчел пари на убиецот.
Дали има некој потврда за ова вест?
 
Член од
31 јули 2014
Мислења
321
Поени од реакции
314
Некој ми кажал дека негде излегла вест дека таткото на убиеното чупе му борчел пари на убиецот.
Дали има некој потврда за ова вест?
И јас таква вест прочитав , дека должел пари ,сега нема ништо за тоа
 

Kajgana Shop

На врв Bottom