Со економската програма ќе ја поразиме власта

M

marsovka

Гостин
може јас сеа (дигам два прста)
Baaaaah едноставно baaaaah
И што ќе дојдат на власт исто ко вмро 98-ма само што овој пат ќе биде сдсм 2012?
исти кур друго паковање
И во вмро имаше ветувања чим во тимот на бране ги нема Шеќеринска и Поповски
Значи уште еден тим составен за грабеж само веќе се прашувам што ќе крадат ?

Исто, се едно исто барем да ни кажеа вие сте глупи овци ние сакаме да ве стрижиме ветуваме дека ќе биде побезболно за вас

Исти ти се и сдсм и вмро
Нивната функција е да ве направат магариња и плус да ве ограбат пропутно да дозаебат уште нешто

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Исти ти се и сдсм и вмро
егзактли и порано и сега и во иднина и во век и веков.
Нивната функција е да ве направат магариња и плус да ве ограбат пропутно да дозаебат уште нешто
мислам дека веќе целосно транзитиравме во магариња, не знам зошто сеуште се трудат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Kade napishav deka vladata na Nikola Gruevski go namaluva uvozot.
Vo moite postovi samo ukazuvam deka tvorecot na uvozno zavisnata ekonomija ni go nudat kako spasitel.
ps. Koga pokraj rabotna raka (metaloprerabotuvacha, tekstilna, naftna indus.) ke osmislime drug "proizvod" za izvoz ke mozeme da go "namalime" uvozot.
Takva ponuda dade VMRO DPMNE (za srekja postojat stenogrami) 1991-92 no za site togash tie bea "nepismeni nacionalisti".
Па токму оти не напиша што прави Грујо,а се фрли на програмата на сдсм за увозната компонента,ме инспирира да те прашам што направиле вмровците досега па што плукате од толку високо?
Каде се визионериве сега да сработат кога треба?Зошто тонеме во економска смисла?Зошто влеговме во фаза на агонија?Зошто не се мрдна со пртс во економијата?Зошто ја разнишаа макроекономската стабилност?Кој му даде право да си игра курташак со фискалната?

Сдсм и Вмро на темава во дебата за економија,тоа е исто како Џери Спрингер шоу!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па токму оти не напиша што прави Грујо,а се фрли на програмата на сдсм за увозната компонента,ме инспирира да те прашам што направиле вмровците досега па што плукате од толку високо?
Каде се визионериве сега да сработат кога треба?Зошто тонеме во економска смисла?Зошто влеговме во фаза на агонија?Зошто не се мрдна со пртс во економијата?Зошто ја разнишаа макроекономската стабилност?Кој му даде право да си игра курташак со фискалната?

Почнаа со заеми за потполнување на “Буџетски дупки“,за почеток само 40 милиони евра од Светска банка,а убаво му велевме:
-Трајко бе,шо напрај со толкав буџет ебаго,не си нормален?:smir:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Почнаа со заеми за потполнување на “Буџетски дупки“,за почеток само 40 милиони евра од Светска банка,а убаво му велевме:
-Трајко бе,шо напрај со толкав буџет ебаго,не си нормален?:smir:
Убаво му викавме со ребалансот да се ребалансираат и они,но тврдоглава глава решила до крај да оди.Мој совет е само така да продолжат,немој ни да помислат да прекинат да издаваат записи,кој после Господ ќе ги врати или да лиат во странство со девизи или да градат објекти кои не враќаат пари.Кризата кај нас тек доаѓа,ќе праиме муабет на крајот на годинава,а за наредните купете си сол и брашно ќе ви се најде. Се ова ќе си платите,се,до последно денарче,само внимавајте ќе нема фабрики за даноци,ќе има само овци за стрижење ама со слабо влакно,неквалитетно:smir:
Време е да се прогледа,отворете прозорец и видете дали има ружи или трња надвор.Пари се перат толку очигледно,а никој со прст не мрднува.Едните не крадеа,другите не перат и на крај ние сме предавниците,ма мме.
Само не се споредувајте со нули,бидејќи секој број помножен по нула дава ист резултат.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14

Temata ako ne si prochitala se vika :

shto treba da pishuvam za Grujo.???? Branko ili potochno negoviot nov "ekspert" i "spasitel" se fati за увозната компонента i jas iskomentirav kako shto komentirav. Ti po se si zadolzena onaka "neutralno i realno" da posochuvash deka Grujo pravi losho i da ja defokusirash diskusijata. Od dosega spomenatite od mene promashuvanja na Branko Crvenkovski kako premier ne iskomentira nitu edno a pa nedaj boze da se obidesh da demantirash neshto.
ps. na tvojata tema "agrobiznis", na tvoe ukazuvanje deka treba kontakti:

Не би биле,но веќе кога се можат да помогнат барем со контакти, маил,страни,телефони,пријатели,роднини, швалери и слично.Начин мора да се најде,мора да постои пат да извеземе кило компири за почеток.Наше е да пробаме,да видиме каде грешиме како луѓе,за владиве знаеме дека ни се неспособни.
Ако јас преку форумов успеам да најдам пат и начин да извезам било каков производ или да поврзам две страни за соработка,тогаш институцииве треба да ги затворат,бидејќи не се потребни:)
ti odgovoriv:

Vladinite predstavnici se zadolzeni da najdat INVESTICII.
На тркалезната маса за Македонската економска клима и привлекувањето на странски инвестиции, претседателот на „Инвестирај во Македонија“ Виктор Мизо, во петокот изјави дека глобалната економска криза не ја заобиколила Македонија.
Vo toj odgovor objasniv se. I Grujo trcha da "izveze" rabotna raka. Treba da se chitaat postovite i da se napravi obid da se razbere napishanoto.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Temata ako ne si prochitala se vika :

shto treba da pishuvam za Grujo.???? Branko ili potochno negoviot nov "ekspert" i "spasitel" se fati за увозната компонента i jas iskomentirav kako shto komentirav. Ti po se si zadolzena onaka "neutralno i realno" da posochuvash deka Grujo pravi losho i da ja defokusirash diskusijata. Od dosega spomenatite od mene promashuvanja na Branko Crvenkovski kako premier ne iskomentira nitu edno a pa nedaj boze da se obidesh da demantirash neshto.
ps. na tvojata tema "agrobiznis", na tvoe ukazuvanje deka treba kontakti:

ti odgovoriv:
Vo toj odgovor objasniv se. I Grujo trcha da "izveze" rabotna raka. Treba da se chitaat postovite i da se napravi obid da se razbere napishanoto.
Убава си е темата,убав си е насловот,само треба убаво да се прочита,арно викаш подоле.Се направила економска програма со која ќе ја победат денешнава економска програма.И ти наместо да тргнеш од денешнава каква е,ти веднаш леташ и плукаш по идната,затоа ти реплицирав.Во ред е да се фрлиш за политика,ама за економија треба да имаш чист газ за да плукаш по други (те сметам за фан на вмро,не ме сфаќај директно).Со кое лице вмро плука по идна економска програма?Со кои резултати бе?

За вториот дел,каде очекуваш да плукам по сдсм погоре ти кажав со други зборови (се што е помножено со нула,се добива ист резултат 0) или во превод мене како економист ми е срам да споредувам економски резултати кои се нула.За мене не постојат како опција која управувала со економијата во земјава,бидејќи имаат резултат нула.Мене ми е смешно кога вмровците си го мерат со политиката на човекот кој ја искраде земјата,си го мерат колку они направиле а се споредуваат со нула.Срамота е ако како параметар земате економски податоци од времето на апашаната.А уште посрамота е што во 2009 истото ни се случува,само овде нема приватизација туку има трансфер на пари (ако нештото чини 5 денари,они 25 го пишуваат).

И за крај,денес не води оваа власт,јас како граѓанин имам право да коментирам каде ми одат парите,но не коментирам од ракав ниту од сител телевизија.А ако на некој од Вмро не му се допаѓа реалноста во економијата,тоа е негов проблем а не мој,важно ружи не цветаат:smir:
Патем моето жалење за дечково кој влезе во машинеријава го искажав.Јас таква политичка опција немам во главата,оддамна е избишана.Ама и оваа денешнава влезе во фаза на бришење.Живи били па видели нова опција.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Убава си е темата,убав си е насловот,само треба убаво да се прочита,арно викаш подоле.Се направила економска програма со која ќе ја победат денешнава економска програма.И ти наместо да тргнеш од денешнава каква е,ти веднаш леташ и плукаш по идната,затоа ти реплицирав.
Za zal ne gi prifakjash sovetive, prochitaj ubavo shto pisuvam. Programata na Grujo e prodolzenie na Brankovata-so sitna populistichka shminka- subvencii vo zemjodelieto. No vo osnova se bazira na glavnata "poluga" STRANSKI INVESTICII ili po nashki prodavanje na rabotna raka, energija, infrastruktura, zemjishte za badijala. Badijala kako opshtestven interes. Lichniot go objasni Ljubcho pred nekoja vecher mnogu jasno i plastichno. Del od toa se razni Ramstori, Okti.....

Во ред е да се фрлиш за политика,ама за економија треба да имаш чист газ за да плукаш по други (те сметам за фан на вмро,не ме сфаќај директно).Со кое лице вмро плука по идна економска програма?Со кои резултати бе?
Jas vo delot 90-95 ne sum bil fan na VMRO DPMNE, sum bil neshto poveke (no nikogash chlen). I so toa se gordeam. Bidejki za se postojat pishani tragi i zatoa mozam i smeam da ukazam na novata shminka koja ja podgotvuva Branko. So koe lice pluka i so koi rezultati Grujo prashaj go nego.

За вториот дел,каде очекуваш да плукам по сдсм погоре ти кажав со други зборови (се што е помножено со нула,се добива ист резултат 0) или во превод мене како економист ми е срам да споредувам економски резултати кои се нула.За мене не постојат како опција која управувала со економијата во земјава,бидејќи имаат резултат нула.Мене ми е смешно кога вмровците си го мерат со политиката на човекот кој ја искраде земјата,си го мерат колку они направиле а се споредуваат со нула.Срамота е ако како параметар земате економски податоци од времето на апашаната.А уште посрамота е што во 2009 истото ни се случува,само овде нема приватизација туку има трансфер на пари (ако нештото чини 5 денари,они 25 го пишуваат).
Epa tuka e problemot NULATA -Branko-"POMNOZENA" so nova ekipa- PAK KE DADE NULA. Zatoa reagiram za laznata nadez koja se nudi.

И за крај,денес не води оваа власт,јас како граѓанин имам право да коментирам каде ми одат парите,но не коментирам од ракав ниту од сител телевизија.А ако на некој од Вмро не му се допаѓа реалноста во економијата,тоа е негов проблем а не мој,важно ружи не цветаат.
Ti rekov temata e:
Znachi diskutirame za ponudata na opozicijata, ostavi go Grujo nastrana vo ovaa tema.

Патем моето жалење за дечково кој влезе во машинеријава го искажав.Јас таква политичка опција немам во главата,оддамна е избишана.Ама и оваа денешнава влезе во фаза на бришење.Живи били па видели нова опција.
Dechkovo nikoj so sila ne go nateral da SE MNOZI so NULATA-Branko.
Ekonomski koncept kakov shto e vo Makedonija od 92 do deneska e sekojdnevno prapadjanje. Nesrekja e shto nepostoi ekonomsko i moralno dno.
Nova opcija mnogu teshko, skoro nevozmozno.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ponudata na opozicijata ke bide za tri meseci .Se drugo e sarlatanstvo na poedinci koj ne mozat da svatat deka drzavata tone ,i deka drugi ne mozat da imaat programa .
Bidejki i segasnata programa so cekorcinjata ne ja procitale tuku slusat Sitel i reklamni spotcinja ne mozam da im zameram.Ako za nekoj vo momentov se sproveduva programa toa samo moze da bide zalazuvanje.Zatoa postoi opozicija ma kolku i iskonski nekoi luge ne ja sakale.Taa ke bide prezentirana i toa ke bide programa na realen nacin.Ovaa programa e samo obicen pamflet so koj ne lazat veke tri godini.Bidete realni deka osven populizam i prekumerno trosenje drugi rezultati i da nema.A toa deka se site isti bas mi lici na onaa .Nie sme nesposobni ama i tie sto bi dosle se uste ponesposobni.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Досега не видовме дека владата има некоја економска програма. Затоа што кај нас се размислува од денес до утре. До наредните избори. Ќе ги зголемиме платите на администрацијата. Ќе примиме нови климоглавци во државната администрација. За да се оствари стратегиската цел - добивање на наредните избори. И реалниот сектор продолжува да тоне, а економијата е толку безмилосна. Нема бесплатен ручек.

Добро е барем опозицијата да понуди нешто. Ќе има соочување со факти. Ќе се отвори дискусија. Ќе се промени фокусот од археологија на економија. Затоа што досега од владата видовме само археолошка програма.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ќе се промени фокусот од археологија на економија. Затоа што досега од владата видовме само археолошка програма.
Треба да се дефокусира мислата и од политика-вечното прашање за име во економија. Народот е постојано опседнат со тема име. За пример на сајтот на А1 во моментов имаше 3 ударни теми за името, а економија долу со ситни букви.
Всушност секогаш е борбата да се дефокусира јавното мислење.
Но бумо видели.

Досега не видовме дека владата има некоја економска програма.
Како нема? една огромна книжурина ми севрткаше негде низ подрум, за потпала одлична. А што има натре појма немам, ја добив на поклон лани со еден дневен весник :)
Ма и најубата програма да ја има, ако не ја спроведува, џабе хартијата, само ќар за печатница.

Kajgana Shop

На врв Bottom