Социјалните мрежи и нивното влијание на врската/бракот

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Значи 24/7 сме заедно . Што тука ви смета на вам ? И посебни профили да се пак ке ви смета , и да нема човек профил пак ке ви смета. :facepalm: . Никој од нас обајцата не е принуден на тоа . А и ретко сме на социјални мрежи . Ниту пак си имаме тајни . Зарем нема мобилни телефони за да се праша нешто туку све само на фб .

Таквите како вас што судаат за другите нешто најјмизерно немам видено ( гомнојадци ) .
Skoro nalletav na takov tip koj bese zapnal za da mu dadam FB.Posle dolgata vrskaa sakav da pocnam nov zivot i gi izbrisav site sliki i prestanav da go koristam.Mi se vide simpaticen decko i si rekov aj nova stranica od zivotot ke napravam nov profil.Ne mi go pobara mojot "vistinski" FB.Ok aj si vikam nema problem.Go dodadov vo prijateli i toa ne mu cinese.Pa sto ocekuvas da vides mojot bivsi.Iskreno ne cines ni taka ni ovaka i bataliv mislev deka vredi ali dobro e na start sto uvidov nekoj raboti.

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
Skoro nalletav na takov tip koj bese zapnal za da mu dadam FB.Posle dolgata vrskaa sakav da pocnam nov zivot i gi izbrisav site sliki i prestanav da go koristam.Mi se vide simpaticen decko i si rekov aj nova stranica od zivotot ke napravam nov profil.Ne mi go pobara mojot "vistinski" FB.Ok aj si vikam nema problem.Go dodadov vo prijateli i toa ne mu cinese.Pa sto ocekuvas da vides mojot bivsi.Iskreno ne cines ni taka ni ovaka i bataliv mislev deka vredi ali dobro e na start sto uvidov nekoj raboti.
А што има овоа врска со мене ?

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
ЗНачи јас од памет не трескам туку пишав од искуство ... Сум имал и свој фб и брак пропаднат заради него и така да новиот почеток си го направив со новиот брак со нов профил а старите профили закопани и деактивирани засекогаш . Ако сакате да си имате пропаднати врски / бракови продолжете си по старите навики и кукајте си тука .

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.542
Сопственикот на фејбук е Евреин. Паметноме доста. ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.194
ЗНачи јас од памет не трескам туку пишав од искуство ... Сум имал и свој фб и брак пропаднат заради него и така да новиот почеток си го направив со новиот брак со нов профил а старите профили закопани и деактивирани засекогаш . Ако сакате да си имате пропаднати врски / бракови продолжете си по старите навики и кукајте си тука .
Имаш пропаднат брак заради фејсбук? :pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.194
Да... Недоволно внимание не и обрнував заради фб и заради тоа пто ја запоставував . Има нешто нејасно тука ?
Нема ништо нејасно. Има само нешто многу глупо. :icon_lol:

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
А што има овоа врска со мене ?
Te citirav bidejki se najdov vo situacija sto ti ja napisa imas Fb ne cines, nemas FB pak ne cines, nov napraves isto sranje pak ne cines.I nikade ne pisav deka go deaktivirav tuku samo gi izbrisav slikite i prestanav da go koristam.

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
Te citirav bidejki se najdov vo situacija sto ti ja napisa imas Fb ne cines, nemas FB pak ne cines, nov napraves isto sranje pak ne cines.I nikade ne pisav deka go deaktivirav tuku samo gi izbrisav slikite i prestanav da go koristam.
Е да ама не си направила ко мене со првата што ја запознав на фб се допишував 5 дена со нејзе преку фб и уште невидени си ја земав за сопруга и тоа бегалка со мене пред нејзините . И до ден денешен еве ја со мене и стварно ми е најјубаво .

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Jas poznavam/vav eden takov unikaten posesiven par koi se zaedno mnogu godini. Tipot e posesiven do beskraj. Samiot mi kazuvase kako se derel na sred ulica koa na drugata strana od patot nekoj ke se zazverel vo devojkata negova (a bogami taa e kukla i normalno da mizat li? )
i kako nekoj na shank koga go prasal "sho gledas be ti?"
- Pa imam oci - mu go skrsil nosot na lice mesto. I seto toa gordo go kazuva kako da ljubomorata negova e nesto najprirodno , a vo isto vreme e spremen da se pusti i da ja zavede i tvojata rogjena sestra i toa pred tvoi oci :pos: ....
Dakle, mobilnite telefoni, SMS-ite, socilajnite mrezi se samo izgovori za ljubomora. Ljubomorna osoba i na mars da zivee so tebe pak ke bide ljubomoren. Samiot imam ziveeno so devojka poveke godini so koja sto ne samo so nemavme ni gram ljubomora bez razlika dali za FB prijateli ili nadvoresni kontakti, tuku naprotiv se zaebavavme kontra-ljubomorno. Dakle dvajca koga ke se zaedno toa ne znaci deka se vrzani za papocite deka veke go nemaat svojo licen zivot. Toa e krajno neprirodno , nezdravo i bolno.
A @Life is love ti treba da bides srekjna i blagodarna od dnoto na dusata so ti raskinal tipot.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Помизерно нешто од заеднички профил на фб мислам дека немат. То е дно дна на македонската сељачана.
Ко ќе видам некој таков профил „А и Б ХХХски“ автоматски тој профил го блокирам за уш еднаш пред очи да не ми излегвит.
Тие профили најчесто се прает зошто имат една љубоморна страна во врската/бракот (најчесто мажот или некоја алфа женка) која инсистират на заеднички профил за полесно да мојт да ја контролират другата страна. Така „контролорот“ се мислит сигурен дека другата страна сејт мирна, арно ама најчесто си „копат очите“ со некој друг и флертуват преку лажен профил.

Член од
14 август 2006
Мислења
42.455
Поени од реакции
76.049
Не сум многу активен на Фејсбук и тука на темава првпат дознав за тоа дека има парови кои си имаат заеднички профил. Да, патетично е - пар екселанс (прочитав пред некое време тука и сеуште си се смешкам).
Али кој курац, па они никому ништо лошо не прават со тоа. Све дур е така, луѓето имаат право да бидат патетични до бесвест. Повише забава за другите и лош пример за некои кои имаат предиспозиции за такво самозакопувачко дело, али ипак ништо страшно.

Член од
28 јули 2016
Мислења
57
Поени од реакции
76
WTF ??? I posle ja sum bila smesna?

Kajgana Shop

На врв Bottom