Сонови, толкување на сонови

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Озбилен си? Заради една банална причина? Колку пати наназад сум рекол да не се читаат соновници кои објаснуваат еден збор?
Кој сака нека си верува кој сака нека не верува ај чао.

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
so
Сонови...

Епа ајде малце да дискутираме за соновите...

Има разни видови сонови... кога се е убаво во него се е розово... пример може да имаш секс со која сакаш (само гадно е кога ќе те разбуди некој во тој момент :lol: :lol: ), сонови од кој сакаш да се разбудиш во моментот, сонови во кои пример трчаш трчаш а некој те брка и неможеш да дотрчаш итн итн... цела наука е сврзана... а сонот трае само 8 секунди и ти за тие 8 секунди во сонот живееш цел живот... ц ц ц ц.

А мене инаку пример нешто што сонувам а е поврзано со животниот терк, по некое време ќе ми се оствари т.е. ќе се случи тоа, и ќе речам еј ова сум го доживеал и после ти ја снемува таа слика и што понатаму... (сонот прекинува продолжуваш сам поматаму) или некој викаат тоа чуство е дежа-ву (веќе видено) слики од потсвеста, а јас се си мислам тоа сум го сонувал и сега му дошло време на остварување...

Продолжете... :lol:
novi kade shto nekogash si letam e toa e prekrasna rabota.poz[DOUBLEPOST=1397608558][/DOUBLEPOST]
Сте го гледале ли Waking Life?
Филмот е анимиран и во него се зборува за едно момче кое никкао не може да се разбуди (цело време влегува од сон во сон). Во една од сцените тој зборува со неколку други ликови и еден од нив му кажува дека сонот може да се контролира, т.е. да се сонува се што се сака.

Имам прочитано дека некои луѓе го можат тоа (еве, и Гижо сега :lol: ) и навистина не ми е јасно како успеваат.
Гижо, share the technique, bitte 8)
moze da se kontrolira samo ako vo sonot si svesen za toa.[DOUBLEPOST=1397608947][/DOUBLEPOST]lo
Колку што знам свадба во сон е многу лошо, исто така и венчаницата што си ја сонувала е лош знак.
aho

losho e shto mrtovec bara nekogo losho e shto vodata ne bila cista losho e shto bilo temnica. no znam deka vodata vo son e beriket. no ako e necista neznam sto znaci toa[DOUBLEPOST=1397609395][/DOUBLEPOST]pa g
zdravo moze li dami kaze nekoj za eden son na son sum se karala so eden covek i mi rekol vgodina ke vidis kaj e gospod stvarno mie strav i cela dusa mi se tresi dali e nekoj znak los deka ke mise sluci nesto vgodina ili :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Тоа лош знак на што мислите некоја несрека несто здравствен проблем и на кого се однесува??? И што значи на сон мајками кршела погача и давала на некој само не се секава на кого мене или на сестрами (сестрами е бремена)
Се извинувам не се изјаснав правилно. Значи мајками сонувала како на сон таа крши погача само не се секава на кого дала од неа дали мене или на сестрами а сестрами во реалносва е бремена. Можеби не го менува значењето но сепак да потенцира и ако е можно ваше мислење за претходниот сон кој многу ме вознемирува. Благодарам поздрав
jadenje leb vo son znaci deka go kusish zivotot ako go dadesh lebot toa znaci deks ke umresh. eden covek zboruvashe deka vo son videl zena vo prodavnica kako bara leb. i prodavacot imajci leb vo prodavnicata i rekol deka nema leb za nea i utre denta koga se razbudil covekot slushnal deka taja zena shto ja sonil vo son, umrela.[DOUBLEPOST=1397609621][/DOUBLEPOST]
Ako mozete da mi go protolkuvate sonot ,bi Vi bila mnogu blagodarna :)
Sonuvav deka nekoja zena (koja sto ne ja poznavam) dosla da mi kaze deka se sprema vojna .Jas sum se oblekla vo nekakov vojnicki oklop , a od pola nagore vsusnost toa bil bel nevestinski fustan .Izlegov pred nejze taka oblecena i so mac vo rakata i se sprotistaviv .
Sonot prodolzi kaj mene vo dvor , sedev taka oblecena so dedo mi , koj sto e pocinat i go molev da go najde negoviot mec za da se mecuvame (da si igrame), toj zapali cigara (a cel zivot bese nepusac) ,mi objasni deka nekade go ima staveno mecot i nemoze da go najde ..... cuden son ....
toa shto neste se mecuvale e dobro. drugoto neznam[DOUBLEPOST=1397610349][/DOUBLEPOST]
Го сонував татко ми кој е починат, многу често го сонувам ама најчесто не ми зборел во сон. Ноќеска ми збореше како ако бил жив ќе го сменел животот и како немало да прави некои работи како што ги правел демек ќе бил подобар човек како да се извинувал за некои свои постапки. Јас сум плачела кога ми зборел. После тоа извадил пари и ми ги давал, и јас сум го прашала може ли да си купиме стан со тие пари и он се согласил. Во периодот сме во фаза на размислување дали да купиме или не, пошто ги немаме сите пари па треба да се доземе кредит ама некако сеуште се двоумиме. Што мислите, какво значење има сонот? @metatron
parite vo son znacat grizi. toj ti dal pari a vie ce zemete kredit i ce imate grizi. za da go vratite kreditot[DOUBLEPOST=1397611372][/DOUBLEPOST]
Kakvo znacenje ima da sonuvas razni insekti, bubacki, skorpiii so nenormalna golemina, zmii .....kako gazam megu niv, a okolu rasfrlani kupovi so drva?
toa se znaci vo son deka si magepsana. isto kako na mene shto mi se slucuvashe.[DOUBLEPOST=1397612092][/DOUBLEPOST]
Обично не ги памтам, ама пред некое време имав два слични кошмари.
Првиот беше пред неколку месеци - сонував две мали деца едно девојче околу 5 години и едно момче 2 години. Ми се појавија на прозор (живеам во куќа) прво девојчето па после она го донесе малиот. Значи само стоеа пред прозор и ме зјапаа (поготово девојчето) а сите прозори од собата ми беа отворени. И кога конечно одлучив да ги затворам девојчето ширум ги отвори очите (значи и беа скроз црни не и се гледаа белкиве) и почна да се дере ко ненормална. Не знам зошто ниту пак од каде ми дојде таа мисла во сонов ама си реков дека се демони и почнав да им се дерам да бегаат и едвај успеав да ги затворам прозорите. Најстрашното беше што и откако ги затворив прозорите уште некое време стоеа пред прозор.
Вториот - кај мене во соба пак пред прозор ми стоеше блед човек облечен во црно со засирена крв на фацата и пак јас тргнав да го затворам прозорот и овој почна да здивува (се дереше му се изобличи фацата почна крв да му тече) и пак почнав да се дерам и да го бркам. Овој пат го избркав.
pa tie i bile demoni[DOUBLEPOST=1397613414][/DOUBLEPOST]
Жими се најмило, и порано имав вакво присуство, затоа овој пат бев мирна за да видам што ќе направи.. Порано веднаш се будев, се мрдав и исчезнуваше... Најјако е што сега кога ќе ме заболе кичмата е иста болка како од синоќа и морници пак ми поминуваат низ цело тело.
nezna dali ke veruvate no jas imav poseta od gavolot. i mi gi isprevrte site misli. no znam deka nema da mi veruvate.

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Сонував како спијам и некој ми тропа на врата и кога излегов да видам кој е тој без збор си замина. Не му го видов лицето беше завртен со грбот.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Првиот сон сонував дека сум давала пари книжни, ама сум дала отпоќе на продавачката и сум зела 500ката што била отпоќе.

Другио сон другарка ми ми кажала дека мајка и и' нашла работа во некоја нова огромна продавница за книги и јас сум рекла дека и јас сакам да работам заедно со неа, и се случило така.. Задачата била да редиме книги на равтовите за продавање, мене не ми било тешко ама книгите биле големи и не сум можела да носам повеќе од 10 поради тежината и газдарицата малце се налутила но јас сум успеала.

Третиот сон, сме биле излезени во друштво со некои познати фаци и дошол бившиот :facepalm: и јас сум го бакнала во образ :facepalm: и сум го прашала како е .. а тој набрзина заминал и само се насмеал а јас сум останала разочарана..

Што побогу значат соновите? :cautious:

Patrick Star

Гастрабајтер
Член од
24 април 2014
Мислења
16
Поени од реакции
8
Се почесто и почесто сонувам морбидни сонови како на пример се тепам со некој и имам супермоќ да пуштам лебарки од уста и низа на други гадни работи со кој ќе го усмртам противникот.. Потоа бегам од наркомани кои седат кај моето поранешно основно училиште и се фикстаат и потоа ме фаќаат мене и ме дрогираат и мене... :/ Се надевам некој знае што се соновиве, а иначе има сонувано и како дупам некоја :D

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Сонував дека на левата нога сум имал 6 прсти. Некои од нив беа споени т.е залепени еден за друг. Убаво беа средени, дотерани... Што би значело тоа.

Член од
9 мај 2014
Мислења
14
Поени од реакции
7
нема техника, тоа е нешто како талент :D :D
појма немам, едноставно почнав да го контролирам.А знам една сцена од тој филм, каде што му викаат на дечкото, за да провериш дали сонуваш само пробај да запалиш светло во собата (ако си во соба)
Ne sonuvanjeto ne e talent. Toa se slucuva kaj covekot ima 2 fazi vo mozokot: svest i potsvest. Svesta se slucuva koga sme razbudeni odnosno vo tekot na celiot den svesni sme sho se deshava makar i da ne sme nekogash od premnogu problemi :P, a dodeka potsvesta se slucuva duri spieme odnosno nestata shto gi imame videno ili napraveno vo tekot na denot odnosno koga neshto postojano mislime sme opsednati so toa i vo potsvesta seto toa mozime da si go pretstavime kako film no mnogu porazlicno od toa sto e realno pozz

Член од
21 октомври 2013
Мислења
32
Поени од реакции
13
Го сонував дедо ми покоен тој ми е дедо кога баба ми се прежени на стари години и јас секое лето од 5 до 8 оделение бев кај нив го сонувам како у се исплакувам за мојот сегашен живот за неговите совети нема да сум стасал до тука а тој не ми збореше ништо и во еден момент осетив некоја рака како ме влече во реалноста се разбудив и многу се исплашив претходно го имам сонувано со баба ми повеќе пати и таа е почината ке може ли некој да ми каже дали тоа е некој знак или било што друго

Член од
8 јули 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Сонував беше облачно и врнесе од некаде почна да се крева паун во небо, ми изгледасе како да бега свтре надмене и само да замини како однего да излезе усте еден паун( машко ) замиана еден позади друг . Пауните беа бели.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.526
Поени од реакции
4.704
Шо значи ако женскати ти е лута во сон ?? :icon_lol:

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Sto znaci ako zombie te brkaat i na kraj te fatat i jadat vo son? :confused:

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Член од
17 мај 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Пред некој ден сонував дека станувам едно утро од спиење и идам да си измиам заби ама нешто не е во ред гледам дека не можам устата да ја отворам.Идам пред огледало што да видам..Имам 2 усти.И викам на мајка ми она нешо ме глеа и не се сеќавам што ми рече.После отидовме кај баба ми и дедо ми таму бев на игралиште кое воопшто не постои и после се вративме дома.У веце видов дека имам една уста ама дека ми е залепена со носот.Знам дека у сонот беше недела и нејќев следниот ден да ме видат таков.И реков на мајка ми да ме однесе на операција тоа знам дека можело само у Кина а мајка ми рекла дека можело само на крајот од месецот :cuc:.Што значи ова?[DOUBLEPOST=1400358427][/DOUBLEPOST]
Sto znaci ako zombie te brkaat i na kraj te fatat i jadat vo son? :confused:

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2
Имам сонувано ист сон.
Толку од мене

Kajgana Shop

На врв Bottom